Môžu byť jahody z konzervy v bublanine?
Skusali ste? Lebo nemam cerstve.
@vanilkovazmrzka no presne toho sa bojim, ci nebudu moc blatove alebo ci cesto nebude moc mokre z nich
Dávam a nie sú na blato a používam aj nálev, miesto mlieka dávam jahodový šťavu
Ak chces dávať dole bublaninu zavárané ovocie, vyber si radšej nejake tuhšie. My napríklad dávame višne, možno aj slivky alebo marhule by boli ok.
Toho by som sa nebala, ze cesto bude mokre, ked ich tam nenasypes nejako extra vela 🙂 skus, uvidis. Kolacik sa zje tak ci tak
Radsej nie, ine ovocie ktore je tvrdsie moze byt aj z konzervy ale zrovna pri jahodach by som do toho nesla.
Nebude to pekne vyzerať ale inak môžeš.
Uz som robila aj z mrazenych jahod (predtym som ich nechala roztopit) a ano, bola rozmacana. Pustili stavu a cele to v nej plavalo. Dala sa zjest, ale nebolo to ono.
blatovejsie ako cersve nebudu, mozno budu aj lepsie ako cerstve, lebo uz ich dost stuzil cukor z nalevu
zavisi od jahod. niektore z konzervy,c i mrazene su vcelku tuhe, aby drzali tvar. take su upne v pohode.
do bublaniny davama kekolvek ovocie - cerstve, mrazene, z konzervy a prave casto jahody, maliny mrazene v zimnom obdobi
Môžu ísť,ale vždy je tam "riziko"že budú rozmočene. Ja skôr používam z kompótov marhule, slivky, čerešne.
Véď kompót scedíš cez sito, a jahody potom hádžeš do cesta, prípadne rovno zamiešať.. Bublaninu robím mojim deťom v škôlke veľmi často a používam práve jahodový kompót a nikdy nebola rozmočená

Preco by nemohli? Len mozno budu prilis na kasu po upeceni, ale tak nic hrozne sa nestane…