Mrazíte chlieb alebo pečivo? Ako na to správne?
Ahojte. Mrazíte chlieb, žemle, bagetky? Mňa už nejako prestalo baviť stále chodiť kupovať čerstvé pečivo, aj tak sa u nás nikdy nezje celý chlieb a zvyšok ide do koša, tak som rozmýšľala že ho začnem mraziť.
Mám pár otázok, v možno trochu hlúpych. Ako dlho vydrží chlieb zamrazený? Máte ho len tak v obyčajnom sáčku alebo v nejakých špeciálnych? Bojím sa aby potom nenapáchol od mäsa alebo zeleniny. Rozmrazujete ako? Len tak voľne? Nie je potom morký ten chlieb? Prípadne máte nejaké iné tipy? 🙂
A tie čo ste skúšali mraziť, ale nevyhovovalo vám to nakoniec - prečo?
Ďakujem.
mrazila som a nebol problém, voľne rozmraziť treba, už máme obchod 2 min. tak nemrazím
Odskusane,domrazaku, a bude ako cersvy
Tie, čo píšu, že im rozmrazený chlieb nechutí, asi v živote nemrazili. Chlieb aj rožky mrazím pravidelne a po rozmrazení sú úplne ako čerstvé. Určite radšej zamrazím ako máme jesť 2-3 dňové pečivo. To sa nedá porovnať. A rožok sa rozmrazí za 10 minút.
Áno, mrazim, ale čerstvé pečivo z pekárne, nie ten dopekany odpad z Lidlu, alebo Kauflandu.
Rozmraziť pomaly, nie v mikrovlnke. Večer vytiahnem a ráno už jeme.
Nakupim zamrazim v saciku.chlieb mrazim nakrajany rozky zemle normalne cele..vyberiem vzdy kolko potrebujem rozmrazujem na volno v kosiku.. chuti ako cerstvy.
Mrazim pecivo. Rozmrazujem pri izbovej teplote, par hodin.trva kym sa rozmrazi. Alebo vecer vyberiem, a rano jeme. Ja osobne nevidim rozdiel medzi mrazenym pecivom a cerstvym, chutovo rovnake. Tiez ho mam vo velkom mrazaku spolu s masom a inymi vecami.
Nakrájaný chlieb rozmrazujem v rúre presne koľko sa zje, je ako práve dopečený.

Moja mama mrazí chlieb, je sama, i keď si kúpi ten " senior" chlieb, je to pre ňu veľa.
Mne rozmrazené nechutí.
Radšej mám v mrazničke mrazené žemle, a dopekám si doma keď nám treba.