Najlepšie osvedčené piskótové cesto na roládu
Ahojte, skusala som uz 2 recepty na roladu. Prva sa mi popraskala, ked som ju stacala, druha tiez trochu. Tu prvu som piekla 20 min., druha mala v recepte len 12 min., muky nebolo vela. V prvej 100g na 4 vajcia a v druhej 150g na 5 vajec. To druhe cesto sa slahali cele vajcia spolu a bolo to na moj vkus strasne riedke, ale sla som podla receptu. Ani velmi nenaskocila, vyzera taka tenka ako ta zo 4 vajec na rovnakom plechu.
Ktore cesto sa Vam osvedcilo? Uplne zakladne, bez kakaa, orechov, len vajcia, cukor, muka,...do peciva v oboch pripadoch siel prasok do peciva 1,5 KL podla receptu.
Poradte prosim, ani plnit sa mi to nechce, ake je to skarede 🤪.
Dakujem za rady.
Ked ti rolada popraskala bola prepecena, pri rolade to treba strazit. Ja robim lyzicove, slaham cele vajcia s cukrom a nepraska mi
@viestta no na 180 stupnov 12 minut nemohla byt prepecena, este mi mokra odspodu prisla, normalne som citila surove vajcia z nej. Ta prva bola suchsia, to ano.
Alebo ju treba stocit tak zlahka?
No vsetko mozne sa mi dari a toto nejak neviem.
Ja tiež robím na lyžice, 6 vajec, 6 lyzic polohrubej múky, 6 lyzic práškového cukru, prasok do peciva. vyšľaháme bielky, žĺtky a ostatné pridám. Pečiem odoka, kontrolujem, netuším, koľko minút.
Ja peciem na papieri, ked zacne mat suchsie okraje, tak j stocim aj s papierom, ked vychladne tak ju roztocim, papier zlupnem a naplnim. Ked sa pozabudnem a kraje preschnu viac, tak ich orezem aby nezacala praskat od kraja. Netusim kolko ju peciem, ale teplota 170 na teplovzduch (ja vsetko peciem na teplovzduch) a strazim ju
Ja peciem na papieri, ked zacne mat suchsie okraje, tak j stocim aj s papierom, ked vychladne tak ju roztocim, papier zlupnem a naplnim. Ked sa pozabudnem a kraje preschnu viac, tak ich orezem aby nezacala praskat od kraja. Netusim kolko ju peciem, ale teplota 170 na teplovzduch (ja vsetko peciem na teplovzduch) a strazim ju
@viestta a nebude chyba, ze ju vyklapam a tak rolujem na doske? Mam presne taky plech a dosku zo skla, co presne rozmerovo sadne, preklopim. Tak skusim takto ako Ty nabuduce.
Dakujem, no budem skusat dalej, co mne konkretne bude fungovat.

Ked ti rolada popraskala bola prepecena, pri rolade to treba strazit. Ja robim lyzicove, slaham cele vajcia s cukrom a nepraska mi