icon

Najlepšie osvedčené piskótové cesto na roládu

nevenka
18. jún 2025

Ahojte, skusala som uz 2 recepty na roladu. Prva sa mi popraskala, ked som ju stacala, druha tiez trochu. Tu prvu som piekla 20 min., druha mala v recepte len 12 min., muky nebolo vela. V prvej 100g na 4 vajcia a v druhej 150g na 5 vajec. To druhe cesto sa slahali cele vajcia spolu a bolo to na moj vkus strasne riedke, ale sla som podla receptu. Ani velmi nenaskocila, vyzera taka tenka ako ta zo 4 vajec na rovnakom plechu.
Ktore cesto sa Vam osvedcilo? Uplne zakladne, bez kakaa, orechov, len vajcia, cukor, muka,...do peciva v oboch pripadoch siel prasok do peciva 1,5 KL podla receptu.
Poradte prosim, ani plnit sa mi to nechce, ake je to skarede 🤪.
Dakujem za rady.

viestta
18. jún 2025

Ked ti rolada popraskala bola prepecena, pri rolade to treba strazit. Ja robim lyzicove, slaham cele vajcia s cukrom a nepraska mi

nevenka
autor
18. jún 2025
@viestta

Ked ti rolada popraskala bola prepecena, pri rolade to treba strazit. Ja robim lyzicove, slaham cele vajcia s cukrom a nepraska mi

@viestta no na 180 stupnov 12 minut nemohla byt prepecena, este mi mokra odspodu prisla, normalne som citila surove vajcia z nej. Ta prva bola suchsia, to ano.
Alebo ju treba stocit tak zlahka?
No vsetko mozne sa mi dari a toto nejak neviem.

lukbe
18. jún 2025

Ja tiež robím na lyžice, 6 vajec, 6 lyzic polohrubej múky, 6 lyzic práškového cukru, prasok do peciva. vyšľaháme bielky, žĺtky a ostatné pridám. Pečiem odoka, kontrolujem, netuším, koľko minút.

viestta
18. jún 2025

Ja peciem na papieri, ked zacne mat suchsie okraje, tak j stocim aj s papierom, ked vychladne tak ju roztocim, papier zlupnem a naplnim. Ked sa pozabudnem a kraje preschnu viac, tak ich orezem aby nezacala praskat od kraja. Netusim kolko ju peciem, ale teplota 170 na teplovzduch (ja vsetko peciem na teplovzduch) a strazim ju

nevenka
autor
18. jún 2025
@lukbe

Ja tiež robím na lyžice, 6 vajec, 6 lyzic polohrubej múky, 6 lyzic práškového cukru, prasok do peciva. vyšľaháme bielky, žĺtky a ostatné pridám. Pečiem odoka, kontrolujem, netuším, koľko minút.

@lukbe a kolko prasku do peciva davas?

nevenka
autor
18. jún 2025
@viestta

Ja peciem na papieri, ked zacne mat suchsie okraje, tak j stocim aj s papierom, ked vychladne tak ju roztocim, papier zlupnem a naplnim. Ked sa pozabudnem a kraje preschnu viac, tak ich orezem aby nezacala praskat od kraja. Netusim kolko ju peciem, ale teplota 170 na teplovzduch (ja vsetko peciem na teplovzduch) a strazim ju

@viestta a nebude chyba, ze ju vyklapam a tak rolujem na doske? Mam presne taky plech a dosku zo skla, co presne rozmerovo sadne, preklopim. Tak skusim takto ako Ty nabuduce.

lukbe
18. jún 2025
@nevenka

@lukbe a kolko prasku do peciva davas?

@nevenka nedávam celý, tak vyše pol vrecúška. Ja vyklapam na dosku a ide to. Niekto zabalí do vlhkej utierky.

nevenka
autor
18. jún 2025

Dakujem, no budem skusat dalej, co mne konkretne bude fungovat.