Najlepšie recepty na šaláty
Ahojte, ja milujem šaláty každého druhu, zeleninové, cestovinové, studené, teplé, no proste všetky, rada aj skúšam nové.
Podelíte sa o recepty na vás obľúbený šalát? V poslednej dobe mám pocit že si stále robím tie isté, tak rada skúsim niečo nové, ďakujem
Cvikla chutí v kombincií s kozím, balkánskym či syrom Niva, vieš si to rôzne obmieňať. Tak dobrú chuť ak vyskúšaš 🙂 .
keď cvikla - ja kombinujem s petržlenom (ale niekedy ani to sa mi nechce) - a s tuniakom v konzerve... alebo s kozím syrom, ale s makkým, nie tvrdým ..
Ja robím cestovinový, dám upiecť cuketu, šampiňóny, kludne aj baklažán. Potom to zmiešam s cestovinami, pridám kukuricu, sušené paradajky, cottage, trochu majonézy, soľ, korenie.
Tiež mám rada salat z tarhone, na nete je veľa receptov na taky salat
Zelerovy salat je tiez výborný. Zeler s ananásom, pridat šunku (nemusí byt), tvrdý syr, kukuricu, majonézu, trosku soli, korenia.
šalát k masu - výborný:
špenát listy, hrášok čerstvý alebo mrazený (ale ja robím aj bez hrášku lebo sa mi nechce s tým babrať), osoliť, okoreniť, pridať nakrájaný cesnak (nepučiť, lebo je to potom ostré - a nie veľa), zaliať šľahačkovou smotanou (nie veľa, len aby sa obalil špenát - ale ja ani nepoužívam šľahačkovú, iba na varenie), na vrch strúhaný parmezán ...
Ježiš ja by som mohla napísať knihu o salatoch 🤣 jeden z obľúbených je šalát s kozí syrom, cviklou a piniovymi orieškami.
Ďalší s mangom a špenátom, kúsky lososa.
Ďalší Feta, jablko, vlašské orechy....milujem
Samozrejme ku každému je Ľadový šalát/rimsky/rukola, rôzne oleje, proteíny atď.. Ak ta nejaký zaujal napíšem ti recept.
a zaujímavá zálievka na zelený šalát: arašidove maslo, soľ, čierne korenie, sojovka, oliv. olej, limetka alebo citron alebo ocot (hoci aj balsamiko), môže aj chilli ... najlepšie to chutí s červenou fazuľou a čiernou ryžou ... sýte, komplexné jedlo ...
.
Ja milujem asi vsetky salaty, kde je cvikla. To mi tam proste spravi celkovo taku inu chut, zboznujem to 🙂
Cestoviny, kukurica z konzervy, mrkva, pekingska kapusta, nastrúhaný tvrdý syr a všetko premiešať bielym jogurtom alebo pokrajana mrkva, cvikla a cuketa k tomu pár kvapiek oleja a chvíľku porestovat

Ahoj, Macingovej cviklovy poznas 🙂 ?