icon

Nápady na bielkovinové večere bez mäsa

nops
17. mar 2025

Baby,dajte tipy na bielkovinové večere,ideálne teplé.Tofu,vajcia,sójové veci stále dokola.Maso nemusím.Tvaroh,jogurt mám asi tak 3x v týždni.Uz mi to všetko lezie krkom.

Strana
z2
denkabemommy
17. mar 2025

@nops ja si robím toasty. Vyrežem stred z toastu, vylejem tam vajíčko pridám nastrúhanú mozzarellu a opečiem, dám na to aj ten vyrezaný stred a otočím.

Ďalej si robím z mozzarelly “nátierky” rozmixujem mozzarellu a pridám čo mám rada - napr chren, k tomu si dám pečenú zeleninu.

Proteínových chlieb a mrkvová nátierka je tiež 🔝 -lučina, na masle opečená mrkva, eidam, sušený cesnak..

tairyx
17. mar 2025

@nops mne sa včera zvýšil karfiol uvarený, tak som si ho opiekla na panvici, pridala paradajky, šunku, zaliala tromi rozšľahanými vajciami, soľ, korenie a na vrch trochu syra, bolo to dobré kupodivu 😁
S večerami mám aj ja problém, tak dúfam, že sa tu inšpirujem

lindous
17. mar 2025

Strukoviny? Polievka z červenej šošovice či cícerové kari napr… Grilovaný halloumi tiež nie je na tom najhoršie… ryby tiež nemusíš?

lindous
17. mar 2025

@tairyx takuto zapečenú zeleninu “čo chladnička dala” máme veľmi radi, na zaliatie zvyknem mixnúť cottage s vajíčkami 😊

luccija
17. mar 2025

Tuniakovy šalát, tuniakova pomazánka s vajcom na tvrdo, placky z ovsených vločiek a cottage syru
Strukovinove polievky
Kúsok ryby či nejaký syr ugrilovat a grilovanú zeleninu

biba_18
17. mar 2025

všetko je to márnosť ... aj tak zistíš že dokolečka točíš to isté 🙂

gabika2287
17. mar 2025

Taká ryža s grilovanými kuracími prsiami je super proteínová večera ako aj obed.🙂Písala si,že maso nemusíš.Ale to je veeeľký zdroj proteínov.Škoda.Tak potom ti nič iné nezostáva len to tofu,vajcia,jogurt,syr.

luccija
17. mar 2025

@biba_18 ani nehovor.Tiez si dávam väčší pozor na stravu a som z toho znechutená stále pocit, že neviem čo jesť.A stale len kupujem, varím ešte viac ako predtým🤪čo som si myslela, že viac sa nedá a premýšľam o jedle.
Kto máte dobré tipy ako pripraviť tofu napíšte mi prosím.Ja ho len namočím do sójovky a dám na panvicu a neskôr nasypem sezam opeciem a k tomu si grilujem zeleninu, alebo salat.Chcela by som ho nejako inak na šťave, alebo na iný sposob

luccija
17. mar 2025

@tairyx ja tak zapekám karfiol so syrom, vajíčkom, alebo karfiolovy steak s balsamicom a zemiakmi
Alebo karfiol obaliť múka, vajíčko a strúhaný parmezán a upiecť v rure

biba_18
17. mar 2025

ja vám tak poviem - teraz som sa rozhodla dodržiavať bezmasitý pôst - a je to jedna hrôza ... lebo isteže, je kopec bezmasitých jedál - ale ak chcem aj bielkoviny v potrebnom množstve, inak ako suplementami ich neviem doplniť ...

simsalabim
17. mar 2025

@nops tempeh je rychly a chutny.

sense
17. mar 2025

Cicerove alebo iné strukovinove cestoviny cestoviny s lososom, alebo treskou,steak z tuniaka ak nerátas rybu ako mäso.

sense
17. mar 2025

@biba_18 ja síce nemám taký post ale mäso tiež nemusím každý deň, takže neutrálny proteín to istí.

13uzivatelka11
17. mar 2025

@luccija kúp si marinované 😅 ako vegetarián odporúčam.. 😀 biele tofu kupujem len keď robím "rybie prsty", inak marinované vždy

biba_18
17. mar 2025

a ešte - ako to robím ja - keď jem maso: rozpíšem si na všetkých 7 dní dopredu z akej suroviny budem variť- mám rozdelené zdroje bielkovín:
červené maso - hydina - ryby - vajcia - syry a mliečne výrobky - strukoviny - rastlinné proteinové výrobky - hliva
pomáha mi to - rozmyslím si to raz týždenne a potom už nemusím priebežne nad tým mudrovať ...

biba_18
17. mar 2025

@sense veď nie každý deň - ale vôbec, to je utrpenie 😂

sense
17. mar 2025

Ešte lievance z cottage, či už na sladko alebo na slano.

sense
17. mar 2025

@biba_18 môžem ti napísať pn?

lindous
17. mar 2025

@luccija ja mám rada tak, že z neho vytlačím v utierke poriadne vodu, natrhám ho na kúsky (naschvál trhám, nie krájam), dám do misky so škrobom, koreniny podľa chuti, premiešam, zakvapnem olejom a opečiem do chrumkava a na záver pridám nejakú omáčku, aby sa v nej obalilo s ešte chvíľočku opečiem, buď BBQ alebo hoisin, teryaki, sweetchilly,…podľa toho s čím ho potom chcem 😊

luccija
17. mar 2025

@lindous to znie dobre, ale kamoška je vege a ona mi hovorila, že ho robí úplne ako mäso, že mi spraví segedín, že nepoznám, že tam je maso🙂
Chcem ho spraviť napríklad na hriboch a stave.Ja ho robím stále len takto minutkovo
@13uzivatelka11 kupujem údené a ešte ho dávam do sójovky.Tak ty musíš mať veľa receptov😆

lindous
17. mar 2025

@luccija Tiež mám jednu z najlepších kamošiek vegánku a používa ho tiež aj takto v klasických jedlách, čo to som od nej ochutnala, keďže si nosí obedy a teda, že nepoznať, že tam nie je mäso by som určite nepovedala 😅 takže toto ja nerobievam, keď mám chuť na mäso na šťave, použijem mäso.... keď už náhrada, tak mne ako mäsožravcovi, prídu lepšie sójové kúsky... napr. v lazaniach som to fakt raz nespoznala 😂

biba_18
17. mar 2025

@sense píš…

lindous
17. mar 2025

@luccija ale napadlo mi, skús pozrieť kuchárske knihy Slovegán, prípadne stránku Surovej dcérky 🙂 tam určite nájdeš a čo som od nej skúšla pre vege známych, všetko malo úspech a bolo fakt fajn, napr. toto mám odksúšané https://www.dcerka.sk/marry-me-tofu-v-smotanove...

lucia13022023
17. mar 2025

Ja si dávam na bielkovinach záležať, potrebujem aspoň 30-40g bielkovín na jedno jedlo a teda moja obľúbená večera - na panvicu si dáš ghee, dve vajíčka, na ne položis tortillu. Keď budu vajíčka hotové, obrátis to a na čast kde sú vajcia, dáš co ľúbiš. Šunku, tvaruzky, mozarellu, zeleninu. Potom to zlozis a urobíš si dip z bieleho gréckeho jogurtu, tortillu si nakrjaas na trojuholnicky a namacas. Milujeeeeem

annamarin
17. mar 2025

Tiez som videla ten dip z greckeho jogurtu. Skusala som ho ( ten odtucneny pilos + tzatziky a je lepsi ked postoji) a k tomu zapekane mrkvy 🥰

lindous
18. mar 2025

@lucia13022023 tvaružky sú super tip na navýšenie bielkovín!! 😊

fairyy
18. mar 2025

@lindous akurat som to isla pisat 🙂 presne tvaruzky su super a vzdy si ich davam ak mam malo prijatych bielkovin a hlavne nie su tucne 🙂 len skoda ze dcera trpi ked si ich pripravujem 😅

bg92
18. mar 2025

Natierky- tuniakova,vajickova,cottage
Proteinove palacinky - ak das dnu este aj grecky jogurt/skyr je to proteinova bomba
Rajcinova husta polievka s mozzarellou a pecivom
Privarky- sosovicovy,zemiakovy, spenatovy, cuketovy plus vajce alebo v rure pecena fasirka, chlieb alebo zemiakovy k tomu
Avo toast s tuniakom a fetou
Losos z konzervy v omajde a pecivo so zeleninou
Ja skor neviem co skor jest :D pripadne si dam kludne hocico na co mam chut aj ked to ma malo bielkovin a dam si za tym proteinovy shake a vybavene,neda sa vzdy mat super vyvazene beilkovinove jedlo resp obcas mam chut aj na nejaku blbost ktora proteinmi prave neoplyva

osky
18. mar 2025

@biba_18 presne.

Ja mam tiez bezmäsity post.
A mam problem pokryt bielkoviny,aj ked jem mäso...

Jem teraz vela strukovin,sojove boby,edamame,rozne semena ,quinou,naklicene semienka...

Syry malo-to nie je au taka bielkovina, ale najmä tuk.
Syry zboznujem,ale davam si na ne pozor...
@nops

blumchen2
19. mar 2025

Super téma. Pridám sa aj ja:

- uvarenú brokolicu nakrájam na kúsky, zalejem 2 vajíčkami, zamiešam
- do zapekacej misy dám cca 150 g špagiet, 3 dcl vody, fetu, špenát, paradajky, nechám piecť asi 45 min. Potom to premiešam a pridám kyslú smotanu a olivový olej
- tvaroh, grecky jogurt, 2 PL van. pudingu, PDP, zamiešať, upiecť, navrch ovocie /toto som včera kdesi čítala, ešte nemám odskúšané 🙂 /

Na pintereste sú tiež podobné recepty, ešte som ich poriadne nečítala.

Strana
z2