icon

Nápady na občerstvenie pre silvestrovský večer

28. dec 2024

Ahojte. Vedeli by ste dať nejaké nápady na občerstvenie na nový rok? Chcela by slm prekvapiť manžela. Budeme konečne po dlhom čase sami dvaja doma. Ďakujem

btus
Autor odpoveď zmazal
ivik4
28. dec 2024

Su tu skupiny slane dobroty a aj nepecene dobroty, mozno sa inspirujes .
Milujem komenty uplne odveci , vsak aj pradlo a atmosferu mozes mat kazdy den 😇

deti95060810
28. dec 2024

@ivik4 tak ale možno nie sú sami každý deň... 😉

ivik4
28. dec 2024

@deti95060810 v pohode si to zmurkanie nechaj, autorka nic o inspiracii na romantiku nepise a uz vobec si nepytala nazor cudzej osoby ze obcerstvenie im vlastne ani netreba 😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉

autor
28. dec 2024

@ivik4 ďakujem mrknem tie skupiny. Nad takými komentármi sa už ani nepozastavujem. Ľudia vždy potrebujú dávať nevyžiadané rady 😄

maca1984
28. dec 2024

Budem robiť takéto croisanty naslano (foto je moja), bylinkové slané koláčiky /pagáčiky.Ak by bolo treba, recept pridám. Našla som to tu na mk.
Ešte mám košíčky ktoré som kúpila (prázdne) tie naplním plnkou z mascarpone a bielej čoko.
A bude sa variť ako tradične kotlíkový guláš, ten porozvážame aj po rodine.

autor
28. dec 2024

@maca1984 ďakujem, tie croisanty určite vyskúšam !

maca1984
28. dec 2024

Za máličko

lentilka46
28. dec 2024

U nas bude na obed kapustnica a na vecer a noc si manzel zela porkovo-zelerovy salat /odporucam,je vynikajuci/ a deti chlebicky a jednohubky s cesnakovou pomazankou

0silvia0
28. dec 2024

@lentilka46 nepridala by si recept na ten salat?

katulienkax
28. dec 2024

Mna by croosanty na slano nepotesili, len na sladko

eeffka
28. dec 2024

@katulienkax ochutnala si? Ja som tiez pozerala cez prsty ze sladke pecivo so slanym ale je to vynikajuce 😁

zuzanka.zuzu
28. dec 2024

ako to všetko vladzete jesť 🙈

andrea2667
28. dec 2024

My sme väčšinou po Silvesti unavení, takže sa mi veľmi nechce vyvárať, vypekať, pripravovať... Mám niekoľko obľúbených skratiek: na raňajky mám z predchádzajúceho dňa pripravenú syrovú roládu. To si dáš do mikrovlnky roztopiť 250 g eidamu 45% tvs, vyleješ ho na dosku a rýchlo rozvaľkáš na hrúbku asi 3 mm. Poukladáš na to šunku a nahrubo navrstvíš obľúbenú nátierku. Ja mám najradšej bryndzovú, obľúbená je aj vajíčková. Podľa chuti. Zabalíš do fólie a do chladu schováš poriadne, aby ti ju skôr nevyjedli ;) Na nový rok ráno len nakrájaš bagetu na také dvojhubky, na každú koliesko rolády a navrch kúsok zeleniny.

lentilka46
28. dec 2024

@0silvia0 ahoj, nenasla som presny recept, tento sa nanho podoba: https://varecha.pravda.sk/recepty/zelerovy-sala...
My davame cely por a miesto majonezy kyslu smotanu a 2-3lyzice tatarskej omacky /my nie sme majonezovi doma/. Pridavam este 4-5 uvarenych vajicok a tvrdy eidam syr - nastruham na hrubo. Sunky davam cca 20-30dkg nakrajanej na kocky.

0silvia0
28. dec 2024

@lentilka46 dakujem, vyskusam

lentilka46
28. dec 2024

@0silvia0 neolutujes, raz ho doniesla kolegyna do prace, reku vyskusam aj doma. A uz si kazdy pyta iba tento

xckaretxxx
28. dec 2024

@lentilka46 to je ten s ananásom?

mariynka
28. dec 2024

@ivik4 kde najdem tie skupiny? Diky.

lentilka46
28. dec 2024

@xckaretxxx ano, on.

margotka17
28. dec 2024

U nás sa vždy osvedčili pomazánky na krajcekoch z rožkov či bagetke, pekne nastriekane cez zdobku, ako na tortu skvarkova, cesnaková, avokádova, rybacia, pekne ozdobiť s olivami, kapiou, petržlenom, kôprom.... Aj robievam syrovu roládku, alebo masovú. Ak mám doma lístkové cesto tak slané sezamové tyčinky aj nutelove rožky.

margotka17
28. dec 2024

@andrea2667 ja som tak zohrievala syr, ale ťažko sa s tým pracuje. Teraz si dám narezať syr na plátky, doma si na plech dám papier na pečenie, poukladáme sry, aby sa prekladal jeden cez druhý cca 2 cm, naukladám šunku, syr Bambino zmiešam s cesnakom natriem na sunku, pridám kápiu, špenát ..., zrolujem a dáme do chladničky. Je to jednoduchšie, ako valkat syr. Aspoň mne sa to viac osvedčilo.

margotka17
28. dec 2024

@maca1984 vyzerajú skvele. Cesto je kysnuté či lístkové?

margotka17
28. dec 2024

@andrea2667 zabudla som napísať, že keď je syr už na papieri na plechu, vložím ho do predhriatej rúry, aby sa mierne roztopil a spojil v časti, kde je preložený. Fuuuuh, zabúdam, asi už starnem 🫣🫣🫣🫣

maca1984
29. dec 2024

@margotka17 sú kúpené, v Lidli 😁

margotka17
29. dec 2024

@maca1984 super, je to ušetrený čas 👍