icon

Natural ryža - namáčanie

17. apr 2021

Prosím vás ako varíte natural ryžu, mne sa nikdy nedovari stále je tvrdá a nie chutná... Namáčate ju vopred alebo ako? Už som zúfalá. Ďakujem. A skúšali ste niekto aj v ryžovare?

avatar
paulakolla
17. apr 2021

Je lepšie ju na noc namočiť, ale kľudne aj bez toho. Ja som dnes varila a bola mäkká. 200g ryže som prepláchla vodou, naliala som k nej 500 ml vody, soľ, celú cibuľu a varila zakryté na najmenšom horáku a na najmenšom plameni (stupni). Hotová je, keď zmizne voda 🙂

avatar
0silvia0
17. apr 2021

Ja natural ryzu namacam, inak sa mi neuvari poriadne. Varim klasicky, ziadny ryzovar nemam a ani nechcem.
Kvoli tomu namacaniu ju casto nevarim, ale mam ju velmi rada.

avatar
pribinak
17. apr 2021

Ani mne nijako nechuti, už som ju skúšala variť aj v tlačovom hrnci, ale bez úspechu

avatar
paulakolla
17. apr 2021

Niektorí výrobcovia si udávajú na obale, že variť bez soli. Aj to pomôže a hlavne pýta viac vody ako biela ryža, teda varí sa dlhšie.

avatar
lius
17. apr 2021

naturalna ryza od uncle bens sa vari len 10 min

avatar
dskjhfdlkdjhl
17. apr 2021

Varim o nieco dlhsie ako bielu, ale nikdy som nemala problem, treba dat radsej viac vody a potom zliat. A davam aj sol.

avatar
roja01
17. apr 2021

Najdôležitejšia informácia je, že ryža (a to biela aj natural) sa varí na najmenšom horáku a na úplne malom plameni a s pokrývkou. I keď to dlhšie trvá, uvarí sa rovnomerne. Moja skúsenosť je taká, že keď sa ryža varí na väčšom plameni, tak najmä naturálna je na povrchu veľmi mäkká ale vnútri nedovarená a ak ju chcete dovariť, tak je na povrchu až rozvarená, Natural sa varí asi 1/2 hodiny (i viac), záleží to od druhu...
Bielu ryžu varím s cca 1,5 násobkom vody (pretože ju preplachujem, tak určité množstvo vody už má, preto nedám 2násobok, ako často píšu) a hnedú s 2,5 násobkom vody. Navyše je pod pokrývkou a voda sa tak neodparuje. Keď by bolo treba trocha vody doliať, tak iba vriacu.