icon

Naučím sa variť, aj keď nemám talent?

28. jún 2024

Poznate niekoho kto sa nenaucil varit?skusam to uz nejakybcas a nejde mi to.je to.take vselijake, nedochutene.na druhy den cele vylejem, nikto nechce jest, nedoje sa to.stracam uz motivaciu ked vidim, ze sa mi nedari.a da sa povedat, ze varim uz len z nutnosti.nebavi ma to.je tu niekto kto nerad vari ale vari dobre a naucim sa ti vobec?varim asi tak pol roka....

Strana
z2
sheila121
Odpoveď bola odstránená
lucia851
28. jún 2024

Ja som sa tiež nenaucila iba zopár jedál ale chvália si to doma

vilma7
28. jún 2024

Ja som začínala variť takmer v 40.tke...samozrejme bolo všetko na začiatku odvetí, ale jesť musíme, deti tiež, a zjedli zatiaľ skoro všetko...nejaké veci nechám manželovi dochutit, ale tiež sa učil v 40.tke.
Nemôžem povedatze viem, ale časom sa človek niečo naučí a deti si zvykli. Stále ideme podľa receptov, az na pár výnimiek.
Ale varím jednoduché jedlá, komplikované mi deti ani nezjedla.
Maju 5 a 7.5 roka, hladom

autor
28. jún 2024

@vilma7 daj mi par inšpirácii na jednoduché jedlá.recepty nie, nájdem si ich

gaia14
28. jún 2024

na youtube je obrovske mnozstvo video receptov s presnymi postupmi a davkovaniami, aj slovenskych, asi by som skusila tak ak nemas dobre techniky a odhady bez toho. Su tam aj recepty na uplne klasicke, jednoduche jedla. Ked chces inspiraciu na jedla samotne, je tu na MK skupina "Dnes na obed", tam je inspiracii habadej.

mamickalisticka
28. jún 2024

Vieš čo, ja som taká kuchárka, že varím len osvedčené recepty a neviem absolútne omáčky. Moja mama je kuchárka, robí kuchárku už 30 rokov a vkuse mi hovorí, že či som pripecena, však to je jednoduché. No neviem to. je to vždy gebuzina 😂 takže varím bezomačkove jedlá, alebo max smotanovo syrovú. Ale teda mám tri deti a ešte neumreli od hladu takže asi dobre

evka_21
28. jún 2024

Mňa varenie nikdy nebavilo a preto som nikdy ani nestala v kuchyni pri mame/starkej 🤷🏼‍♀️ ked už bolo "zle" tak som sa pokúsila niečo uvariť.. samozrejme nebolo to také tip top ale kto chcel zjedol.... po skončení VŠ som začala bývať s priateľom a vtedy už som musela začať variť aj keď ma to nebavilo a vlastne som to ani nevedela 🫣 ale postupom času som si to natrénovala (sú jedlá, ktoré viem uvariť výborne a potom sú jedlá ktoré doteraz neviem a tie varí môj už manžel)
Takže chce to len čas a skúšať a idealne mať niekoho po ruke kto ti pomôže, poradí.... Ja aj teraz zvyknem volať mame, že ako sa varí to alebo tamto... Niektoré recepty som si zase upravila podľa požiadaviek manžela lebo iný kraj, iný mrav a iný postup 🤭 sem tam mi ujde soľ, alebo korenie.. potom zase je to malo slané, s hrudkami alebo omáčka riedka 😂
Takže nevzdávaj sa... A čo sa týka vyhadzovania počkaj keď prídu deti a povedia ti "Blee, nechcem" a všetko po troch dňom vyhodíš a zase od znova variť😆

miskomuska
28. jún 2024

Najlepšie z lásky alebo od hladu a naučíš sa rýchlo.

nikoletta1712
28. jún 2024

Ja mám 34 rokov a neviem vôbec nič variť…!!.Ani sa to nechcem naučiť…Zatiaľ som nebola “ nútená” k tomu…Pracujem a vždy som pracovala v hoteloch, kde bola strava a keď mám v práci voľno, tak sa idem niekam najesť…

zuzinabila
29. jún 2024

Dievcata,ja len kukam, ake mnozstvo zien tu nevie varit🙂 nic v zlom,ale to ako potom dokaze rodina fungovat? Ja teda dennodenne varim a tiez 2× v tyzdni minimalne vypekam sladke a furt mam dojem,ze nestaci,nie ze by ma to fest bavilo, ale musime nejako prezit a aby nam aj chutilo😀 neviem si predstavit,ze sa vymenime s muzom ,ze ja budem napr. rylovat ci rezat na cirkularke a on za ten cas varit 😅 lebo vsak casovo sa nezvlada vsetko, nejak sa to musi podelit. Vasi muzi su s tym ok, ked niektora neviete varit a ani sa nechystate?🙂

vilma7
29. jún 2024

Halušky (robím zo sáčku a chutia super) s vajcom, bryndzou, kapustou...
Šúľance (alebo rezance) s makom, orechmi, alebo jahodové, čokoládové gule
Cestoviny s tuniakom a smotanou
Pečené kura v rúre...buď s ryžou, alebo zemiakmi na rôzny spôsob.
Polievka krémová zo špargli, špenát, cukiny, pór
Vývar kuraťa, zo zvyšku mäsa a zeleniny spravíme rizoto plus pridám deťom kukuricu, hrášok.
Polievka s haluškami, je tam mrkva, zemiak a hrášok plus Halušky z múky a vajca
Maso na smotane, zas buď s haluškami alebo kolieskami.
Zvládneme už aj sviečková, všetko sa vlastne vari samo, knedlik môžeš kúpiť.
Palacinky, Wafle, langoše, potom rybie prsty alebo len lososa opečieme čisto na mašle so zemiakmi.

Ake staré máš deti. Moje veľmi nové jedla nechcú, keď aj donesiem niečo z práce, nechcú ani ochutnať.
Polievka z hrstky kde pridám mrkvu a zemiaky, fazulova Polievka...

vilma7
29. jún 2024

@zuzinabila tak u nás varíme obidvaja, keďže obidvaja aj pracujeme , tak hádam nenechá manžel deti o hlade, ak nič navarene nie je.
Variť varím, ale netvrdím o sebe, že viem...

canany
29. jún 2024

Ja sa pridavam do klubu neznasajucich varenie, cez tyzden sa este nejako prestravujeme, mam tu vyvarovnu co varia z cerstvych surovin, ziadne polotovary, ale vikend je horor. Vyjst v ustrety trom odlisnym chutovym poharikom je des. A nemam ani tu vyhodu, ze navari muz 😀
Takze dnes narychko cestoviny, tuniak a kukurica z konzervy. Decka happy a chlap si to dal na sladko, neznasa ryby.
V skrini plno hrncov nakupenych co varia pomaly same, ale ked ja sa neviem dokopat, tam ani to surove dat a zapnut. Kopec roboty okolo priprav, a potom umyvania. Lepsie ist do restiky, nech si kazdy vyberie co chce, len to ide dost do penazi. Na druhej strane, ked zaratam energie, vodu, suroviny, moj cas, aj to je niekedy neocenitelne.
Ale pecenie sladkeho ma obcas chyti a chuti vsetkym.
Tiez som nevedela varit, ked som odisla z domu, ale musela som sa naucit.
Inak fakt take kuracie stehna osolit a okorenit a supnut do jedneho toho teplovzdusneho hrnca na cas podla navodu a mas obed bez problemov. Ryzu v ryzovary.

kluska
29. jún 2024

@canany podla mna keby si varila doma, tak by ine chute ani neboli. Iste niekto ma rad to a niekto nieco ine, ale z mojej skusensoti pokial varis od kedy su deti male a varis to co jes ty alebo tvoj partner, tak aj oni sa naucia na vsetko a nevymyslaju potom. Vidim u kamosiek niektorych, ze toto jej nezje, to nezje, akokeby ich ucili len na to jendoduche, na to co dieta na 100% zje a nemusia sa trapit. Moji chlapci nie su este v puberte a zjedia vsetko, su jedaci, ale zjedia vsetko co my, nie ze len kuracie maso, ale vsetky druhy masa, aj kyslu kapustu, aj chlieb zo vsetkymi zrnieckami sveta, nielen biele pecivo a podobne. Ano su niektore jedla co napr nechutia a to sa snazim dochutit napr na tanieri, ze postruham syr, pridam smotanu alebo sunku aby lepsie chutilo a dieta normalne to aj zje.

kluska
29. jún 2024

@zuzinabila tiez nechapem, my sme v zahranici ale a taketo domacnosti sa stravuju casto po mekacoch.

canany
29. jún 2024

@kluska ano tieto reci mala aj moja mama, ale ked som jej pripomenula, kto naucil moje deti na sladke a potom ich naucil klamat, ze nepovedz to mame, tak bola ticho.
Do 3 rokov moj syn nepoznal cukriky a lizatko, mal domace kolace, ovocie, zeleninu, poctivo varene doma, prisiel do skolky a konecna, a najviac sa to pokazilo v skole, ked uz si so spoluziakmi aj desiate vymienaju a v skole si vybera z dvoch jedal a niekedy nezje ani jednoa ked nekontrolujem, tak si zje co chce. Minuly rok mu bola zistena aj HIT, z ktorej ma ekzem a ani to nedodrziava. Teoriu, co by som mala nemala poznam, len ked mi 10 rocne dieta nezje nic, lebo sa mu to nepaci, alebo uz dopredu vie, ze mu to nechuti, a ked do neho nieco natlacim na silu, sa pogrcia, tak si teoriu mozem akurat tak strcit ...
A pri dospelom chlapovi mi je tiez tato teoria na dve veci 😀
Ale diky za vyjadrenie nazoru, ba ktory sa nikto nepytal a ja som tym padom krkavcia mater

libusak
29. jún 2024

Neznasam varit a varim dobre. Nikdy nejem co varim, lebo sa mi to sprotivi uz pocas pripravy.
Moja sestra (43) nevari, nevie varit, nema uz zaujem naucit sa varit

kluska
29. jún 2024

@canany ale preco, nie si krkavcia mater a nie si sama, ale dieta nechodi non stop do skolky a skoly a je aj doma a kebyze nebolo nic na jedenie, tak mi ver, ze zje to co je navarene. tak moze vymyslat. Dospely chlap deto, pokial varis stale, si zvykne a aj ked ti nevyjde, je s tym v pohode. Staci len nejake maso a je spokojny. zase rozumiem, pokial mas penazi dost, nie je o com. Ale myslim, ze vela rodin to tak nema. Ja pozeram okolo seba, ze je vela deti zvyknutych len na iste jedla a ked pridu na nastvevu, tak pomaly im nemas co dat :D Ale zase kazdy si robi tak jak chce, ked ste vsetci spokojni, je to ok.

autor
30. jún 2024

@libusak ale sestra asi nemá rilodinu.alebo má manžela, ktorý varí

autor
30. jún 2024

@nikoletta1712 no ak nemáš deti tak až také nutné to varenie nie je

nikoletta1712
30. jún 2024

Nie, nemám a ani nechcem nikdy mať🙂

canany
30. jún 2024

@nikoletta1712 ako sa hovori, nikdy nehovor nikdy 😀.
Ja som tiez nechcela 😀

nikoletta1712
30. jún 2024

@canany Zlatá😅

tramtada31
30. jún 2024

Ja tiež nerada varim, ale je to nutnosť, muž nechce jest chleba na veceru, ale teple jedlo. Ale musím povedat, že varim vyborne. Volakedy som chodila na stranku bonvivani.sk sú tam presne recepty a neviem si predstavit človeka, ktorý by podľa toho nebol schopny navarit chutne jedlo

canany
1. júl 2024

@tramtada31 aj ja mam rada ich recepty, hlavne dobre popisane, presne suroviny a mam rada recepty, kde su aj komentare a viem, ked tak nieco obmenit, upravit podla skusenosti prispievatelov

tramtada31
1. júl 2024

@canany presne tak a neviem, či si skusala palacinky podľa nej, to bol úplný objav tisícročia. Netrhajú sa a sú hebke ako pierko 🙂

candii
1. júl 2024

Ja som sa nikdy neucila variť. Osamostatnila som sa keď som mala 23 rokov a postupne to išlo. Na internete máš milión receptov. Variť naozaj nie je ťažké. Všetko je o dochucovaní, chuťové poháriky snáď máš 😁 radšej všetkého pridávaj po menej a ochutnávaj. Ja na varení nevidím nič ťažkého na nete máš aj video recepty. Variť nebaví ani mňa. Ale človek keď ma rodinu tak už musí nejak fungovať

zazka666
4. júl 2024

Môj syn 15 r. varí, lebo mne sa nechce. Nevie veľa, ale tvrdí, že variť vie. A hlavne chce, lebo je hladný😀
Var si vtedy ak keď si hladná, total jednoduché veci

Strana
z2