icon

Nemám rovný korpus

avatar
vasjar
3. apr 2023

Ahojte, stava sa mi väčšinou ze keď pečiem korpusy, nie sú za rovno. Ze na jednej strane je tenší po upečení ako na druhej. Je nejaká finta na to?

avatar
bessie12
3. apr 2023

@vasjar tak asi jedine zarovnat, aby sa to rovnomerne upieklo. Tiez nie vždy sa mi vydarí. Tento som piekla naposledy. 7 cm vysoký. Po upečení som to este zarovnala nožom.

avatar
simca06022011
3. apr 2023

no ja vacsinou peciem okruhle korpusy a normlane s nim pobucham po doske.. jednak vybehnu bublinky von, a aj sa vyrovna. A kraje natieram/vysypam, lebo ak sa nebodaj niekde prilepi bok, druhy vybehne.. ale zase nie je to extrem, korpus sa vzdy da dobre zarovnat ked sa kraja 🙂
Ked skladam tortu aj tak nenechavam na vrchu jej "vrch", ale otocim to naopak.

avatar
zero_hero
3. apr 2023

@vasjar čím je korpus vyšší tým nižšiu teplotu treba nastaviť a tým dlhsie ho treba piecť. Kraje nevysypavat, pred vyklopenim obrezat. Formu preklopí hore dnom a tak nechať vychladnúť

avatar
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
avatar
zanka777
3. apr 2023

@vasjar normálne po upečení ho preklop na druhú stranu a hotovo....ja tak robím vždy a je krásny rovný samozrejme 😁

avatar
andreatytler
3. apr 2023

Moj bol cele roky prepadnuty v strede. Formu som mazala a sypala mukou. Aj spodok aj steny.
Odkedy robim recept podla jednej zeny tu na fore, je nadherne rovny, vysoky, nadychany. Ako od profi cukrara.
Ona dava na spodok papier a steny nechava tak (nemaze, nesype, nedava papier)
Tak neviem ci je to receptom, alebo tym ze teraz nemazem steny formy.

avatar
andreatytler
3. apr 2023

@vasjar Inac to je zaujimave ze korpus mat tensi len na jednej strane. Ved cesto je tak riedke ze by sa malo rozliat rovnomerne... nemas nahodou nakloneny sporak (aj s rurou) a preto sa ti torty nasikmo upecu.