Normovaný recept - čísla v gramoch
Prosím Vás viete mi s týmto niekto pomôcť? Čo znamenajú tie čísla? To sú gramy? Ďakujem ak má niekto skúsenosti

ježiiiš, ale drožďovú nátierku by som si dala… 🤤
Tiez je to prehladne napisne pre lubovolnu skalu nech sa to dobre pocita- ci varis pre dvoch alebo pre batalion.
Ak mas jeden vlak masla, budes pitrebovat pol vlaku cibule atd....
@bubinka138 ved tam mas hned prvy stlpec - merna jednotka a k tomu znacku kg / liter, hruba / cista je napr ze cibule potrebujes 0,5 kg a v cistej hmotnosti to bude 0,43kg (odratas odpad). Norma je rozdelena podla toho, pre ake vekove kategorie ides varit (skolkari, skolaci …) atd. A samozrejme je to norma pre velke jedalne, nie pre domacnost. Cize ak spravis z 1kg muky a 1 porcia ma mat 16g, tak to budete doma jest asi aj dost dlho.
@sissy27 veľmi pekne ďakujem, aj som si myslela len som si nebola istá. Pýtala som si od kuchárky recept a toto mi poslala, tak som sa radšej opýtala

@bubinka138 ved tam mas hned prvy stlpec - merna jednotka a k tomu znacku kg / liter, hruba / cista je napr ze cibule potrebujes 0,5 kg a v cistej hmotnosti to bude 0,43kg (odratas odpad). Norma je rozdelena podla toho, pre ake vekove kategorie ides varit (skolkari, skolaci …) atd. A samozrejme je to norma pre velke jedalne, nie pre domacnost. Cize ak spravis z 1kg muky a 1 porcia ma mat 16g, tak to budete doma jest asi aj dost dlho.