Obedy do krabičky
Ahojte, čítala som článok, že čím viac ľudí si nosí kvôli zdražovaniu obed do práce v krabičke a nechodia na menu. Inšpirujme sa vzájomne, čo si balíte do práce, je to rôznorodé a chutí to aj ohrievané.
Zemiaky/ryza/pohanka + maso/tofu + rozna dusena zelenina
Cestoviny s omackou
Alebo si len nakrajam cerstvu zeleninu so syrom a k tomu si kúpim cerstvu zemlu a sunku/hummus/cottage
Ja mám na profile album, kde som dávala moje krabičky, skus pozrieť 😊
Ja nosím už veeeľmi dlho a vlastne skoro čokoľvek, čo si zohrievam aj doma, keď sa nezje všetko 🙂 väčšinou to je to, čo robím na večeru a spravím si rovno viac aj na ďalší deň na obed - rôzne soté s ryžou alebo rezancami, grilované mäsko s čímkoľvek, perkelt s haluškami/cestovinou, pečené kura so zemiakmi, kuskus so zeleninou, cestoviny na milión spôsobov (s omáčkami ako teplé, ale aj studené cestovinové šaláty), zapečené zemiaky na rôzne spôsoby (živánska, francúzske, so zeleninou a syrom, ...), šaláty (dressing si balím zvlášť), atď., atď... je len málo vecí, ktoré mi vadia ohriate a to sú väčšinou vyprážané veci, ktoré potom už stratia chrumkavosť
Veru ze, zacala som aj ja viac si nosit vlastne jedlo lebo ved v BA menu ked je za 6.5 bez polievky tak za tie iste peniaze spravim doma 4 porcie napr. maso so zemiakmi pre seba aj muza. (O cestovinach ani nehovorim) Mesacne ked usetrim min 100ku za jedlo tak je to fajn. Ale min. raz za tyzden pojdem s kolegami do restiky na menu, nie ze vobec nechodim, aj kvoli vztahom je to dobre a pre zmenu... Vacsinou sa snazim uvarit trochu viac aby som si vzala do prace resp. zvysi sa z vecere tak mam. No a k otazke, tiez to riesim. Zohrievane uz nechuti tak dobre ako cerstve to je jasne, ale preto sa snazim vyhybat co najviac vyprazanym jedlam. Idealne je nejake jedlo s omackou lebo sa to da najlepsie zohriat ak je to v šťave. Ryza al.slov. ryza, masko s omackou, aj cestoviny s hocakou omackou. Zo zeleniny sa snazim vyuzivat sezonne, ci uz placky z nich alebo pouzijem do omacky. Robievam huste masite polievky s kopou zeleniny cize v podstate na styl kotlikoveho gulasu a borscu, a je to take syte ze ked si k tomu dam celozrnu zemlu tak som najedena. Vari sa to v jednom hrnci, masko v tlakovom takze nie je ani tolko vela roboty 🙂 Rada varim s mletym masom, takze bud zapecenu enchilladu alebo bolonsku omacku na cestoviny. Robim aj na studeno salat z cinskej kapusty, kysle uhorky, kukuricu tatarka trochu horcice a na to kuracie gril. kusky s gyros korenim. Alebo spravim plny pekac lazani ale takych s kopou omacky, ze ked ohrejem v mikrovlnke v praci nevysusia sa uplne. Aj teda zivansku. Niekedy mi staci ked si spravim taku korenistu paradajkovu polievku s hovadzim mletym masom a struhanym syrom a napr. nejake kolace z kysnuteho cesta, nic extra sladke. Stale aj nejake ovocie a oriesky na chrumanie pocas prace. Tak to ma akurat napada 🙂
@lindous
ako robite, prosim, kuskus? to sa zalieva vyvarom ci len vriacou vodou ?
@miskajerry ja mám radšej s vývarom (keď nemám rozrobím si vo vode kúsok bujónu), ale môže sa aj len s vodou - vtedy sa dá jesť aj na sladko s ovocím, to osobne až tak nemusím, ale určite to stojí za vyskúšanie 😊 diel kuskus zalejem dielom horúceho vývaru alebo vody a zakryjem a počkám cca 5 min., kým sa "napije" a premiešam s kúskom másla a buď prihodím čerstvú zeleninu a jem na spôsob studeného šalátu alebo grilovanú/na másle (mrkva, hrášok, kukurica, cuketa, cesnak napr. ) a vtedy to jem teplé, so syrom ako "rizoto" 😊
@lindous dakujem, musim to vyskusat

Rôzne šaláty s kuracím mäsom, strukoviny, hustejšie polievky..