icon

Obedy pre deti doma cez prázdniny

27. aug 2025

Pracujúce maminy, ako ste zabezpečovali obedy pre deti, ktoré ste mali samé doma cez prázdniny? Také 12-ročné.
Ak ste im samé varili, aké jedlá väčšinou a na koľko dní vopred to isté jedlo? Varili ste deň predtým, či ste si ráno privstali?
Kto má šikovné deti a varia si samé, prípadne ochotné babky, nemusí reagovať.
Ďakujem

zuzinka888
27. aug 2025

Varila som den vopred- 12 rocni by si mali vediet vybrat jedlo a ohriat.

ukgirls
27. aug 2025

12 rozne si uz vedia ohriat bezne veci v mikrovlnke napriklad.. ja mam doma airfryer a tam si v pohode spravi hranolky ci pizzu -kupujem take mini pizze a staci im na 5 min .. rovnako si vie spravit nugetky a podobne ...

lenka2710
27. aug 2025

@anonym_autor varila som poobede, keď som prišla z prace, dcéra 11 ročná si ohriala na druhý deň

autor
27. aug 2025

A ake jedla? Lebo ano, vedia si ohriat, obcas spravia sami nugetky a pod, len radsej chcem nejake lepsie jedla, ale aby som sa velmi casovo pri tom nezamotala, a aj aby chutilo. Moja znama ked povedala, ze navarila plnenu papriku... s tym by sa mi nechcelo.

belllinka
27. aug 2025

Dcera si cca od 9 - 10 rokov vie sama ohriat jedlo na panvici, nemame mikrovlnku. Cize varim vecer alebo rano jedla, ktore si vie ohriat, rovno jej tu porciu pripravim na panvicu. Rizoto, sote + ryzu, perkelt + halusky, sote + tarhona, kotlikovy gulas. Ak nestiham, sama si vie urobit napr. prazenicu, mrazenu pizzu a pod.

januska12323
27. aug 2025

Navar čo chceš a čo zjedia. Ohriať sa dá všetko. Nejaké cestoviny a praženicu zvládnu tiež.

lenka2710
27. aug 2025

@anonym_autor ja som varila väčšinou husté polievky, brala som si aj do prace a potom ešte nejakú rýchlovku na večere, alebo potom nejaké cestoviny, mäso na stave s ryžou, atd

martinkatinka
27. aug 2025

Varila som, co mal rad. A den vopred. Potom si to ohrial.

anonym_d09b08
27. aug 2025

Každý deň varíme teplú večeru + 2 porcie naviac počas prázdnin, na druhý deň si ich ohrejú k obedu.

sense
27. aug 2025

Spravila som cestovinový šalát raz s tuniakom, raz s mozzarellou, inokedy so šunkou. Alebo spravila o jedno kuracie prso na grile viac a ďalší deň si dala do tortilly so šalátom. Prípadne si dala piccoliny do trúby.
Alebo si spravila zeleninový šalát, prípadne vajce

sulavikova
27. aug 2025

@anonym_autor syn sa nemohol stravovať u babky (v rovnakom dome), tak mal zabezpečenú donášku obedov, ktoré si vybral.

maya_hi
30. aug 2025

@anonym_autor deň vopred a prihriali si, a jednoduchšie jedlo si urobili (rezance s tvarohom, špagety s morcadelou 😁 - majú to radi, no 🤷🏻‍♀️)

anonym_5b7b64
30. aug 2025

@anonym_autor divná téma na konci prázdnin 😅