icon

Oplatí sa mi kúpiť pekárničku?

jakubrianka
9. aug 2021

Už dlho zvažujem kúpu pekárničky na pečenie chleba, ale skúsenosti v mojom okolí sú nemastné neslané. Väčšina sa vrátila k pečeniu mimo nej. Preto by ma zaujímali vaše skúsenosti, či sa vám osvedčila a prípadne ak áno, ktorá?
Ďakujem 🙂.

Strana
z2
kulumulu123
9. aug 2021

@jakubrianka osobne si myslím ze je to iba ďalšia raroha na opradovanie. Chlieb pečiem doma pravidelne 2-3x za týždeň investovala som do kvalitného robota ktorý mi okrem ineho vyniesli cesto na koláče, pomelie mäso ci orechy alebo mak 😊

simonah73
10. aug 2021

ja mam uz tretiu pekarnicku a teda len v prvej som piekla chlieb, nechutil nam, odvtedy ju pouzivame len na miesenie cesta. teraz uz ju pouzivaju hlavne dcery, ked chcu pizzu, to uz aj ta mensia 9r vie nachystat a dat robit cesto. tak isto sme pocas lockdownu piekli pecivo, zemle ci chlieb. v pekarnicke vymiesit a vykysnut, program trva tusim 1:50 a po spracovani cesta pecieme uz priamo v rure. a mam komoru, takze pekaren je v kuchyni na stole len tie dve hodiny co sa pouziva.

simonah73
10. aug 2021

@jakubrianka predchadzajuce dve som mala z lidlu, len nebola momentalne v predaji tak poslednu mam tuto https://www.nay.sk/ecg-pcb-82120-pekaren-chleba v podstate vyzera velmi podobne ako ta z lidlu.

jakubrianka
autor
11. aug 2021

@simonah73 Ďakujem že zdieľate praktické skúsenosti.

olafienko
11. aug 2021

@jakubrianka ja v nej robim kazducke cesto, kysnute je ako pavucinka, davam tam aj cesto na linecke ci medovniky, s tym mala co robit, ale ja si uz ruky nenamaham🤭kysnute robim vela-naslano, nasladko, na knedle...

akvi
11. aug 2021

@jakubrianka ked sa nevieš rozhodnúť, tak popremýšľaj, ako často jete doma chlieb, ako často robíš napríklad pizzu, knedle, ci robievas aj džem a pod. U nas ide pekáreň priemerne raz za týždeň. Najčastejšie cesto na pizzu v nej robím a vianocku. Časť rodiny mam celiatikov, tak ked majú prísť, upečiem bezlepkovy chlieb a vtedy peciem aj dva za sebou, aj pre nás, hoc môžeme lepok, ale je otravné premýšľať, ze komu co naservírovať, tak koli praktickosti varim a peciem všetko bezlepkové. Ako som uz písala, pre mna je to skôr šetrič nervov a času. Nejak ze by som sa vyžívala v tom chlebe sa neda povedať, vyzivam sa v kvaskovom, ale ten robievam hlavne v zime. Teraz v lete ide pekáreň, aj koli teplu z rúry. Ja mam pekáreň v komore, aj peciem priamo v komore, takže mne ma linke nic nezavadzia, ani nehuci.

jakubrianka
autor
11. aug 2021

@akvi zaujimavé postrehy a s tým lepkom to máme rovnako. Len jeden z rodiny je bezlepkový ale keď už sú sviatky a pod tak pečiem už väcšinou všetko alebo takmer všetko bezlepkové pre nás všetkých a to z praktických a časových dôvodov. Inak ja vkladam do pekárničky nádeje že aj u nás to bude šetrič nervov :D len či nebude hlučný teda :DD.

luciasveckova
11. aug 2021

@jakubrianka ahoj. Ja som to mala a neoplatí sa. V elektrine 3hod a vyberieš 800g chlieb a hotovy sa da kupit za 1 euro az 1.25 eur. Fakt sa neoplati to kúpiť

simonah73
11. aug 2021

@luciasveckova tak v podstate ani ruru doma nemas? lebo kym nieco upecies je to tiez v elektrike a nie chvilu a lacnejsie Ta vyjde kupit uz pecene....

simonah73
11. aug 2021

@jakubrianka nemyslim si, ze by bola nejako velmi hlucna, navyse zvuky vydava len vtedy ked miesi, ked cesto kysne alebo sa pecie je bez zvukov.

c15211b8
12. aug 2021

@jakubrianka ja zase na pekarnicku nedam dopustit,pouzivam ju hlavne na miesenie cesta, vsetko nahadzem pustim a nestaram sa

akvi
12. aug 2021

@jakubrianka treba si pri výbere pozerať recenzie, niektoré su hlučnejšie. Moja napríklad hučí, aj keď pečie, ta prva co som mala, nehucala. Vedela som, ze bude hucat, lebo to bolo v recenziách, ale napriek tomu som ju kúpila, jednak mala výbornú cenu a jednak mne je ten hluk jedno, keďže nehuci v kuchyni, zo špajze ju pocut len ako bezny šum.

akvi
12. aug 2021

@luciasveckova hm, za 1 euro som uz veľmi davno ziaden chlieb nekúpila, tak pol kilovy možno. Pre mna je dôležité aj zloženie toho chleba, si prečítaj niekedy, co všetko je v tom kupovanom. V pekárni vies, co dáš. Tu nejde o úsporu peňazí, ale skôr o čas a nervy. Aj ked napríklad mne moja prvá pekáreň vydrzala 12 rokov takže tam sa to určite aj vrátilo na peniazoch. A uz ani nevravím o tom, ze my napríklad bývame v oblasti, kde v pešom dosahu nemáme obchod a je ozaj neefektívne sadat do auta koli chlebu. Zase ja chápem, ak to niekto nechce, ved ako som uz písala vyššie, ani ja som nemala v pláne kupovať druhu, ked sa stará pokazila. Len čas ukázal, ze mi chýba.

miroslavaa31
12. aug 2021

@jakubrianka ahoj,ja mam na predaj Tefal pekarnicku asi 5x pouzitu. Ak by bol zaujem,poslem dalsie info😉

luciasveckova
12. aug 2021

@simonah73 ano mam ale nepecie sa to 3 hod

simonah73
12. aug 2021

@luciasveckova taka kacka aj ano...

luciasveckova
12. aug 2021

@simonah73 ja toto nerobim

luciasveckova
12. aug 2021

@akvi da sa kilovy v lidli za 0.99eura

jakubrianka
autor
16. aug 2021

Ešte sa spýtam, na bezlepkový chlieb treba do pekárničky špeciálnu múku určenú na automatické pečenie, alebo stačí aj obyč. zmes na b. chlebík?

akvi
16. aug 2021

@jakubrianka môžeš použiť aj zmes, alebo pri každej pekárni máš recepty, tak ti stačí bezlepková múka, len budeš potrebovať aj iné ingrediencie, ktoré v tých zmesiach už sú, ako napríklad xantanova guma, alebo nejaký škrob.

Strana
z2