icon

Osvedčený recept na knedľu z hladkej múky?

avatar
datelinka31
6. okt 2024

Dievčatá otázka, viem urobiť dobrú knedľu aj z hladkej múky? Či mám hľadať polohrubú? Ja tu kde som na všetko používam all purpose, ale pozerám recepty, že väčšinou je polohrubá. Ďakujem

avatar
ukgirls
6. okt 2024

500g muky, 7g suche drozdie, trochu soli, dve vajicka, 250 ml vlazneho mlieka, zmiesas, das vykynut, vytvarujes knedle a na 15 minut na paru skontrolujes paratkom alebo drievkom ci je hotova

avatar
zuzap33
6. okt 2024

@datelinka31 my davame len polohrubu. Uz roky.

avatar
13uzivatelka11
6. okt 2024

https://www.zosrdcadohrnca.sk/2020/03/31/domaca... robím len túto a podla toho akú múku doma mám 😀 vždy mám hladkú, ale nie vždy polohrubu

avatar
deti95060810
6. okt 2024

z hladkej múky budeš mať knedľú hutnú, ťažkú...
lepšie je poučiť múku polohrubú, popr. polovicu polohr. a polovicu hrubej múky... knedľa by mala potom byť nadýchanejšia, ľahšia.
všetky suroviny dávam od oka...

avatar
simca06022011
6. okt 2024

https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena... 2-recept.html overena a perfektna. Robim ju aj do mrazaku, kedze mne sa nechce stale robit cerstvu, robim vzdy z kila muky (alebo polka knedla, polka buchty :D)

avatar
ukgirls
6. okt 2024

@datelinka31 pozeram,ze mne nenapisalo aku muku.. davam polohrubu ..

avatar
lukbe
6. okt 2024

Polohrubú.

avatar
datelinka31
autor
6. okt 2024

Ďakujem pekne, čiže idem hľadať polohrubú múku a idem si to najprv preložiť, ako sa to vlastne volá 😀

avatar
dievca
8. okt 2024

Niekto dáva vajce,iný zasa nie,že vraj je mäkšia bez neho.