icon

Overené recepty zo špargle pre deti

3. jún 2025

Ahojte, viete prosim poradit?

avatar
katkaseiner
3. jún 2025

moji sparglu nemaju radi, cize neporadim... aj pre dospelych je tato zelenina dost specificka...

autor
3. jún 2025
@katkaseiner

moji sparglu nemaju radi, cize neporadim... aj pre dospelych je tato zelenina dost specificka...

@katkaseiner je pravda ze zatial nemala uspech, ale vzdy po case zabudnem a kupim..ze ved vyskusam 😄 nech je zmena.. ale mozno keby bola vmixovana dp niecoho

avatar
belllinka
3. jún 2025

Šparglová krémová polievka s krutónmi je výborná

avatar
petronellla87
3. jún 2025

Keď chcem do deti dostať nejakú zeleninu nenápadne, spravím z nej krémová polievku😁

avatar
mirkam3
3. jún 2025

Dávala som cez víkend do jarného rizota.

avatar
katarinaba
3. jún 2025

Ja som ju robila prvy krat takto (podla mnozstva ako priloha, ale kludne aj ako hlavny chod so zemiakmi):
zelenu sparglu ocistis, odrezes spodky. Hodis ju do osolenej vriacej vody na cca 2-3 minuty - podla hrubky. Mozes aj na dlhsie, ale ja ju chcem este taku chrumkavu (nebola vobec surova). Nasledne ju vyberies a hodis do vody s ladom, aby sa zastavilo varenie.
Na panvici rozpustis maslo, pridas cesnak, limetkovu koru, limetkovu stavu a cierne korenie. Do toho vlozis sparglu, nechas prehriat a hotovo. Nakoniec to podla chuti dosolis. S tou limetkou by som bola opatrna, v recepte bola stava z polovice limetky. Ja som mala malicku a aj tak to bolo podla mna dost. Nabuduce si dam len zopar kvapiek. Nakoniec posypat parmezanom.
Ale mne to naozaj velmi chutilo. Uz som raz jedla sparglu niekde v restike, tam mi chutila, preto som ju skusila doma. Este mi ostala polka balicka, dnes ju robim opat.

avatar
tina5959
3. jún 2025

Aj k mäsu na šťave ako hrášok. Alebo zapekana.
Aj podľa toho či biela alebo zelená.

avatar
katica06
3. jún 2025

Moje deti majú radi špargľové rizoto, cestoviny aj zapekanú špargľu.

avatar
tina5959
3. jún 2025

Tak špargľa ma veľké využitie. Najkor ako biela,potom ako zelená, a nakoniec ako aparát ku kvetom -tá vňať. 🙂

avatar
tina5959
3. jún 2025
@tina5959

Tak špargľa ma veľké využitie. Najkor ako biela,potom ako zelená, a nakoniec ako aparát ku kvetom -tá vňať. 🙂

@tina5959 *asparát

avatar
biba_18
3. jún 2025
@katarinaba

Ja som ju robila prvy krat takto (podla mnozstva ako priloha, ale kludne aj ako hlavny chod so zemiakmi):
zelenu sparglu ocistis, odrezes spodky. Hodis ju do osolenej vriacej vody na cca 2-3 minuty - podla hrubky. Mozes aj na dlhsie, ale ja ju chcem este taku chrumkavu (nebola vobec surova). Nasledne ju vyberies a hodis do vody s ladom, aby sa zastavilo varenie.
Na panvici rozpustis maslo, pridas cesnak, limetkovu koru, limetkovu stavu a cierne korenie. Do toho vlozis sparglu, nechas prehriat a hotovo. Nakoniec to podla chuti dosolis. S tou limetkou by som bola opatrna, v recepte bola stava z polovice limetky. Ja som mala malicku a aj tak to bolo podla mna dost. Nabuduce si dam len zopar kvapiek. Nakoniec posypat parmezanom.
Ale mne to naozaj velmi chutilo. Uz som raz jedla sparglu niekde v restike, tam mi chutila, preto som ju skusila doma. Este mi ostala polka balicka, dnes ju robim opat.

@katarinaba ja zelenú pečiem v rúre, neviem sa jej dojesť 😂
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/30683/fot...

avatar
nykkushka
3. jún 2025

U nas ju synko zje v polievke (zeleninova, krémová) alebo v rizote s mäsom/kus kus so zeleninou a mäsom 😊

avatar
viestta
3. jún 2025

cestoviny primavera. Podusis nakrajanu sparglu a hrasok na masle (pre deti odporucam pridat trochu cukru) a premiesas s uvarenymi cestovinami. Najlepsie su muslicky alebo orecchiette

avatar
marianarem
3. jún 2025

Moj zje zelenu z teplovzdusnej fritezy a potom este smotanovu kremovu polievku zo zelenej. Biela nehrozi na ziadny sposob.