Overené recepty zo špargle pre deti
Ahojte, viete prosim poradit?
moji sparglu nemaju radi, cize neporadim... aj pre dospelych je tato zelenina dost specificka...
@katkaseiner je pravda ze zatial nemala uspech, ale vzdy po case zabudnem a kupim..ze ved vyskusam 😄 nech je zmena.. ale mozno keby bola vmixovana dp niecoho
Šparglová krémová polievka s krutónmi je výborná
Keď chcem do deti dostať nejakú zeleninu nenápadne, spravím z nej krémová polievku😁
Dávala som cez víkend do jarného rizota.
Ja som ju robila prvy krat takto (podla mnozstva ako priloha, ale kludne aj ako hlavny chod so zemiakmi):
zelenu sparglu ocistis, odrezes spodky. Hodis ju do osolenej vriacej vody na cca 2-3 minuty - podla hrubky. Mozes aj na dlhsie, ale ja ju chcem este taku chrumkavu (nebola vobec surova). Nasledne ju vyberies a hodis do vody s ladom, aby sa zastavilo varenie.
Na panvici rozpustis maslo, pridas cesnak, limetkovu koru, limetkovu stavu a cierne korenie. Do toho vlozis sparglu, nechas prehriat a hotovo. Nakoniec to podla chuti dosolis. S tou limetkou by som bola opatrna, v recepte bola stava z polovice limetky. Ja som mala malicku a aj tak to bolo podla mna dost. Nabuduce si dam len zopar kvapiek. Nakoniec posypat parmezanom.
Ale mne to naozaj velmi chutilo. Uz som raz jedla sparglu niekde v restike, tam mi chutila, preto som ju skusila doma. Este mi ostala polka balicka, dnes ju robim opat.
Aj k mäsu na šťave ako hrášok. Alebo zapekana.
Aj podľa toho či biela alebo zelená.
Moje deti majú radi špargľové rizoto, cestoviny aj zapekanú špargľu.
Tak špargľa ma veľké využitie. Najkor ako biela,potom ako zelená, a nakoniec ako aparát ku kvetom -tá vňať. 🙂
Ja som ju robila prvy krat takto (podla mnozstva ako priloha, ale kludne aj ako hlavny chod so zemiakmi):
zelenu sparglu ocistis, odrezes spodky. Hodis ju do osolenej vriacej vody na cca 2-3 minuty - podla hrubky. Mozes aj na dlhsie, ale ja ju chcem este taku chrumkavu (nebola vobec surova). Nasledne ju vyberies a hodis do vody s ladom, aby sa zastavilo varenie.
Na panvici rozpustis maslo, pridas cesnak, limetkovu koru, limetkovu stavu a cierne korenie. Do toho vlozis sparglu, nechas prehriat a hotovo. Nakoniec to podla chuti dosolis. S tou limetkou by som bola opatrna, v recepte bola stava z polovice limetky. Ja som mala malicku a aj tak to bolo podla mna dost. Nabuduce si dam len zopar kvapiek. Nakoniec posypat parmezanom.
Ale mne to naozaj velmi chutilo. Uz som raz jedla sparglu niekde v restike, tam mi chutila, preto som ju skusila doma. Este mi ostala polka balicka, dnes ju robim opat.
@katarinaba ja zelenú pečiem v rúre, neviem sa jej dojesť 😂
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/30683/fot...
U nas ju synko zje v polievke (zeleninova, krémová) alebo v rizote s mäsom/kus kus so zeleninou a mäsom 😊
cestoviny primavera. Podusis nakrajanu sparglu a hrasok na masle (pre deti odporucam pridat trochu cukru) a premiesas s uvarenymi cestovinami. Najlepsie su muslicky alebo orecchiette
Moj zje zelenu z teplovzdusnej fritezy a potom este smotanovu kremovu polievku zo zelenej. Biela nehrozi na ziadny sposob.

moji sparglu nemaju radi, cize neporadim... aj pre dospelych je tato zelenina dost specificka...