Overené tipy na jednoduché domáce punčové rezy
Ahojte žienky, je také náročné spraviť domáce punčové rezy? 🤔🍰
Už dlhšie ma láka vyskúšať punčové rezy doma, ale vždy, keď si pozriem recepty, mám pocit, že je to pol dňa v kuchyni a ešte aj nervy k tomu 😅
Máte niektorá overený, jednoduchší recept, ktorý sa naozaj podarí a nie je to len pre cukrárky s 10-ročnou praxou? Prípadne – čo je na tom najväčší "zádrheľ"? Plnka, korpus, poleva?
Budem vďačná za rady, tipy, aj za vaše skúsenosti – či už úspešné alebo aj tie „vysušilo sa mi to na tehlu“ 😄 A ak máte aj fotku svojich domácich punčákov, sem s ňou – inšpirujte ma!
Ďakujem krásne! 💗
Robím iba túto punčpovú roládu, ešte vždy sa.podarila a netreba poprekrajovať. https://varecha.pravda.sk/recepty/puncova-rolad...
Punčové sú úplne jednoduché. Upečieš si jeden plát svetlého piškótového cesta, prerežeš na 3 časti. Na jednu (spodnú) natrieš ríbezľový (alebo malinový, alebo aký chceš) džem. Stredný plát výrazne poleješ ríbezľovým (alebo malinovým, alebo akým chceš) sirupom, ak robíš pre dospelých, do sirupu prileješ rum. Na to dáš vrchný plát, tiež natretý džemom, natretou stranou dole. Na vrch už len polevu, dá sa kúpiť aj v prášku, alebo si urobíš zmiešaním sirupu (+ rum) s práškovým cukrom.
Ja peciem zakladnu piskotu. Napr. 5celych vajec vyslaham s 5 lyzicami cukru do peny,potom pridam 5lyzic muky. Taketo piskoty upeciem 2. Potom ruzova,to iste akurat robim z viac vajec. Napr zo 7. Plus pridam rumovy cukor (namiesto lyzice obyc.cukru) a farbivo. Biele platy potriem dzenom -ribezlovy,marhulovy,malinovy... Urobim si rozvar. 600ml vody,rum/rumova aroma,dzem,pomarancova stava,cukor 250g. Tymto polejem ruzovy plat,zakryjem bielou piskotou. Zatazim a necham takto celu noc. Zvyknem este po par hodinach pretocit. Polevu kupujem dr.oetker
Ja peciem zakladnu piskotu. Napr. 5celych vajec vyslaham s 5 lyzicami cukru do peny,potom pridam 5lyzic muky. Taketo piskoty upeciem 2. Potom ruzova,to iste akurat robim z viac vajec. Napr zo 7. Plus pridam rumovy cukor (namiesto lyzice obyc.cukru) a farbivo. Biele platy potriem dzenom -ribezlovy,marhulovy,malinovy... Urobim si rozvar. 600ml vody,rum/rumova aroma,dzem,pomarancova stava,cukor 250g. Tymto polejem ruzovy plat,zakryjem bielou piskotou. Zatazim a necham takto celu noc. Zvyknem este po par hodinach pretocit. Polevu kupujem dr.oetker
@petulda333 múku hladkú alebo polohrubú?
@vanilla17 polohrubu
@petulda333 ďakujem, vyskúšam, tiež som si na nich zatiaľ netrúfla🙃




co je na puncakoch tazke? plnka tam ziadna nejde, iba dzem.. spravis piskotovy korpus, poprekrajujes, natries dzemom a polejes rozvarom, ktory si spravis z vody, cukru, citronovej stavy a rumu, pripadne aromy.. vrch natries polevou tiez z praskoveho cukru a citronovej stavy.. ak chces mat rezy ruzove, prsknes tam trochu potravinarskej farby, to je vsetko..
ale robila som teraz puncovu tortu aj s plnkou - mascarpone s jahodovym dzemom a bola tiez super 👍