icon

Overené tipy na jednoduché domáce punčové rezy

13. jún 2025

Ahojte žienky, je také náročné spraviť domáce punčové rezy? 🤔🍰

Už dlhšie ma láka vyskúšať punčové rezy doma, ale vždy, keď si pozriem recepty, mám pocit, že je to pol dňa v kuchyni a ešte aj nervy k tomu 😅

Máte niektorá overený, jednoduchší recept, ktorý sa naozaj podarí a nie je to len pre cukrárky s 10-ročnou praxou? Prípadne – čo je na tom najväčší "zádrheľ"? Plnka, korpus, poleva?

Budem vďačná za rady, tipy, aj za vaše skúsenosti – či už úspešné alebo aj tie „vysušilo sa mi to na tehlu“ 😄 A ak máte aj fotku svojich domácich punčákov, sem s ňou – inšpirujte ma!

Ďakujem krásne! 💗

avatar
reanda
13. jún 2025

co je na puncakoch tazke? plnka tam ziadna nejde, iba dzem.. spravis piskotovy korpus, poprekrajujes, natries dzemom a polejes rozvarom, ktory si spravis z vody, cukru, citronovej stavy a rumu, pripadne aromy.. vrch natries polevou tiez z praskoveho cukru a citronovej stavy.. ak chces mat rezy ruzove, prsknes tam trochu potravinarskej farby, to je vsetko..
ale robila som teraz puncovu tortu aj s plnkou - mascarpone s jahodovym dzemom a bola tiez super 👍

avatar
katica06
13. jún 2025

Robím iba túto punčpovú roládu, ešte vždy sa.podarila a netreba poprekrajovať. https://varecha.pravda.sk/recepty/puncova-rolad...

avatar
ha_ha
13. jún 2025

Punčové sú úplne jednoduché. Upečieš si jeden plát svetlého piškótového cesta, prerežeš na 3 časti. Na jednu (spodnú) natrieš ríbezľový (alebo malinový, alebo aký chceš) džem. Stredný plát výrazne poleješ ríbezľovým (alebo malinovým, alebo akým chceš) sirupom, ak robíš pre dospelých, do sirupu prileješ rum. Na to dáš vrchný plát, tiež natretý džemom, natretou stranou dole. Na vrch už len polevu, dá sa kúpiť aj v prášku, alebo si urobíš zmiešaním sirupu (+ rum) s práškovým cukrom.

avatar
petulda333
13. jún 2025

Prosim ta,vyzeraju ako strasiak ale vooobec to tak nieje

avatar
petulda333
13. jún 2025

Ja peciem zakladnu piskotu. Napr. 5celych vajec vyslaham s 5 lyzicami cukru do peny,potom pridam 5lyzic muky. Taketo piskoty upeciem 2. Potom ruzova,to iste akurat robim z viac vajec. Napr zo 7. Plus pridam rumovy cukor (namiesto lyzice obyc.cukru) a farbivo. Biele platy potriem dzenom -ribezlovy,marhulovy,malinovy... Urobim si rozvar. 600ml vody,rum/rumova aroma,dzem,pomarancova stava,cukor 250g. Tymto polejem ruzovy plat,zakryjem bielou piskotou. Zatazim a necham takto celu noc. Zvyknem este po par hodinach pretocit. Polevu kupujem dr.oetker

avatar
vanilla17
19. jún 2025
@petulda333

Ja peciem zakladnu piskotu. Napr. 5celych vajec vyslaham s 5 lyzicami cukru do peny,potom pridam 5lyzic muky. Taketo piskoty upeciem 2. Potom ruzova,to iste akurat robim z viac vajec. Napr zo 7. Plus pridam rumovy cukor (namiesto lyzice obyc.cukru) a farbivo. Biele platy potriem dzenom -ribezlovy,marhulovy,malinovy... Urobim si rozvar. 600ml vody,rum/rumova aroma,dzem,pomarancova stava,cukor 250g. Tymto polejem ruzovy plat,zakryjem bielou piskotou. Zatazim a necham takto celu noc. Zvyknem este po par hodinach pretocit. Polevu kupujem dr.oetker

@petulda333 múku hladkú alebo polohrubú?

avatar
petulda333
20. jún 2025
@vanilla17

@petulda333 múku hladkú alebo polohrubú?

@vanilla17 polohrubu

avatar
vanilla17
20. jún 2025
@petulda333

@vanilla17 polohrubu

@petulda333 ďakujem, vyskúšam, tiež som si na nich zatiaľ netrúfla🙃