icon

Overený recept na bôčikovú paštétu: Ako na to?

avatar
sta31
12. feb 2024

Dobrý deň,nemá niekto overený recept na bočikovu pašteku?

Strana
z3
avatar
katica06
12. feb 2024

Robievam nasledovne: cca kilo slaniny na masť, 1/2 kg pliecko, 1/2 kg krkovičku, 1/2 kg bôčik s kosťou, na ochutenie samozrejme soľ cca 45-50 gramov, tymián, rozmarín, šalvia, biele víno (najlepšie suché), cibuľa asi tri ks alebo ak je veľká tak 1 a 1/2 a 6-7 strúčikov cesnaku. Najprv sa vyškvarí masť potom pridame na väčšie kúsky pokrájané mäso (krkovičku, pliecko, bôčik). Nechám to cca 3 hod. Po dvoch hodinách ešte pridame kožu a kosti s bôčika. Po 3 hod pridame ingrediencie: cca 1/2 litra biele víno, soľ tymian a šalviu s rozmarínom (podľa chuti) a ešte ten cesnak a cibuľu. Varíme ešte cca 3 hod. Asi polhodinu pred dovarením vyberieme kosti a kožu. Kosti oberieme ak treba a kožu nakrájame na kúsky. A už len do variť tu polhoďku. Kto chce môže rozmixovať, potom vyberáme do pohárov.

avatar
parvinka0001
12. feb 2024

Nakladač nedávam len klasika soľ a čierne korenie a cesnaku tiež menej ,zopár len strucikov

avatar
zuzlaka
24. sep 2025

Zvyknete robievat pastety aj doma alebo len kupujete? Nemam na mysli teraz len bocikove, to je asi jedina, ktora sa u nas nezje, ale tak vseobecne 🙂

avatar
pielka
24. sep 2025

U nás sa veru paštéty len kupujú, žiadne domáce kulinárstvo. Lebo keď toho babka uvarila veľa, po čase to všetkým prestalo chutiť, a len sa vyhadzovali. Takto to pekne môžeme obmieňať.

avatar
svettii
25. sep 2025

V živote sme doma nerobili a ani by som si na to netrúfla. Stavím sa, že to proste nechutí tak ako keď to kúpiš 🙂

avatar
barborkabar
25. sep 2025

Moja svokra robí výbornú paštétu z diviny, to sa o ňu všetci ideme pobiť. Ja ju dokážem normálne samotnú len lyžičkou z pohára vyjedať. Veď načo si ju kaziť chlebom.

avatar
sickaba
26. sep 2025

@zuzlaka a pýtaš sa preto, lebo chceš vyskúšať urobiť domácu? 😀 ja si to v byte napríklad neviem predstaviť robiť, je to pracné, musí byť z toho riadny neporiadok a zabitý celý deň, možno aj dva. vôbec to nestojí za to, podľa mňa sa to ani neoplatí.

avatar
fabrika
28. sep 2025

Tak ja som raz skusala robit podla internetu. Ale povedala som si nikdy viac. Kuchynu som cistila hadam tyzden, vsetko mi smrdelo, no nakoniec aj tak skoncila v kosi 😀

avatar
svettii
30. sep 2025

@fabrika My len kupujeme, toto je jedna z vecí, ktoré by som doma rozhodne nerobila 😀 Najčastejšie od Gašparíka zvykneme kupovať paštéty. Tie sa nám chuťovo asi najviac pozdávajú. 🙂 Teraz boli aj v akcii napríklad, tak som ich vzala niekoľko, u nás sú dosť obľúbené.

avatar
darinagod
1. okt 2025

@svettii to fakt Vam, chutia? Ja neviem, nam nejako nezapasovali. Teda mne chutia, ale Oliver je iny pripad. Ten ked zbada, ze mu ich natieram, tak uz zrazu nie je hladny.

avatar
joja101
1. okt 2025

@svettii Tiež ich kupujem, mne chutí viac asi tá husacia, je taká jemnejšia. 👍

avatar
nadejna7
1. okt 2025

Baby, niekto nejake recepty nemate? Take ale normalne mnozstva, nie ako pre armadu. Viacere asi kupujeme, ale ja by som predsa raz chcela vyskusat nejaku urobit.

avatar
sickaba
2. okt 2025

@nadejna7 no ak mám byť úplne fér, tak domáca výroba paštéty nie je nejako extra komplikovaná, ale úprimne... doma sa ti to neoplatí robiť 😂 mlieť mäso, miešať, pasírovať, dochucovať a aj tak nikdy nevieš, či ti to vyjde pekne krémové. a keď k tomu pridáš skladovanie a celý ten bordel v kuchyni, tak v podstate zistíš, že kúpená je skoro rovnako dobrá (ak nie lepšia) a milionkrát pohodlnejšia 😀

avatar
dom_evi
2. okt 2025

@sickaba ja som pred rokmi skusala jednu doma robit a dopadlo to presne, ako pises. v kuchyni bomba vybuchla 😂 mozem vsak povedat, ze som to raz skusila.

avatar
joja101
3. okt 2025

@sickaba Čo tam po krémovosti, to sa stratí, keď to aj nebude mať tú správnu konzistenciu, ale podľa mňa sa to úplne tak dochutiť nedá 🙈

avatar
moncurienula
3. okt 2025

@joja101 veru, niekedy nam tam proste tie umeliny chybaju. ja som kostovala jednu domacu pastetu, ale vobec mi nechutila.

avatar
svettii
6. okt 2025

Akože ja preferujem domácu výrobu, ale nie až takto doslova 😀 Však sú mäsovýroby, ktoré si produkty vyrábajú a aj spracovávajú sami, to ja dosť oceňujem. A aj keď sa potom následne predávajú v supermarketoch, je to rozhodne poznať, čo sa chuti týka. 🙏 V porovnaní s nejakými mäsokombinátmi, kde im ide skôr o kvantitu ako o kvalitu...

avatar
dom_evi
6. okt 2025

@joja101 neda veru. ja som to aj skusila, ale nieco proste stale chybalo. netusim, co to bolo. isla som presne podla receptu.

avatar
petricienka
7. okt 2025

Úplne najradšej mám túto kačaciu paštétu a veru mi je jedno, nech si hovorí kto chce, že je lepšia tá, ktorú si doma vyrobíš. Proste nie je 🙂

avatar
kliatana
7. okt 2025

z tychto pastet mi veru velmi nechutila ani jedna. neviem, ci je to tym tukom hore alebo co. teda kostovala som len dve. ake vlastne este maju?

avatar
joja101
8. okt 2025

@kliatana Myslím, že len tieto dve. Ale dobrého málo býva, mne chutia 🙂 Aj svokor je taký gurmán, čo sa paštét týka, on sa vyzná. Vždy, keď má sviatok, tak do košíka zakomponujem aj tieto paštéty 🙂

avatar
bubbinaa
8. okt 2025

@joja101 tak to ma nenapadlo, dať do darčekového koša paštétu. Nepokazí sa to? Budem akurát robiť jeden ocinovi na meniny, tak by som ich možno vyskúšala tam zakomponovať.

avatar
svettii
9. okt 2025

@bubbinaa Ak ju tam dáš pred tým, ako pôjdeš gratulovať, tak sa nepokazí určite 😉

avatar
nelinka888
9. okt 2025

Čo ste robili s tým tukom navrchu? To sa má nejako rozmiešať alebo čo? Aj sa vám stalo, že ste tú paštétu nechali chvíľu vonku a hneď začala strašne páchnuť?

avatar
petricienka
10. okt 2025

@nelinka888 Patria do chladničky. A tým duplom, keď už ju raz otvoríš. Tieto paštéty majú takú svoju špecifickú vôňu, to nemohla byť chvíľka, lebo za krátku chvíľku sa nič nedokáe pokaziť 😀 Môžeš ju rozmiešať, nemusíš, ako to chutí tebe, môj muž napríklad naberá aj s tým, ja len spodok bez masti. 😀

avatar
silvusias
10. okt 2025

@svettii toto sa mi veľmi nepozdáva, že by vydržalo. Však keď zrátam, že kôš nerobím 5 minút pred odchodom, do toho preprava a gratulácia. Proste ja by som sa bála dávať chladničkové veci.

avatar
svettii
13. okt 2025

@silvusias Jemine, jasné že sa to nepokazí. Ja kôš robím vždy v ten deň, za ten čas sa to nestihne pokaziť. Neviem, prečo by som niečo také robila deň-dva dopredu napríklad. Takto hotové koše už ani nekupujem, kúpim si košík, takú tú fóliu, stuhu, produkty a spravím si kôš sama.

avatar
svettii
13. okt 2025

@silvusias A nikto netvrdí, že s tým košom pôjdem predsa cez celé Slovensko 😂

avatar
nelinka888
13. okt 2025

@petricienka ešte premiešanie u mňa prichádza do úvahy, ale samotný ten tuk, to by som nedala.

avatar
petricienka
16. okt 2025

@nelinka888 Tak však nikto ti to nekáže tak papať 🙂 Ale sú aj takí ľudia, ktorí si na tom vyslovene zgustnú, no nie je to pre každého, ale niekomu to chutí. Tiež som to skúsila, ale voľako mi to nešmakovalo, je aj taká možnosť využiť to ako klasickú masť 😉 A to nie je úplne na škodu podľa mňa.

Strana
z3