icon

Overený recept na bôčikovú paštétu: Ako na to?

sta31
12. feb 2024

Dobrý deň,nemá niekto overený recept na bočikovu pašteku?

Strana
z3
svettii
21. nov 2025

@yonce Veď jasné, treba si nájsť to svoje, čo nám chutí. A keď je to domáca výroba, o to lepšie, to je rozhodne pridaná hodnota 😉

pannama1
23. nov 2025

@puplatko je dolezite si overit, od koho take domace produkty kupujes, teda ako ich vyraba. inak na tom nevidim nic zle, kupovat a podporovat domacu vyrobu.

joja101
26. nov 2025

Ak s masťou, tak túto jednoznačne 😉 Chuťovo je za mňa úplne top. A celkovo je taká jemná, lahodná. A aj keď pečienky celkovo som nikdy nejak nemusela, ale tu mi vôbec nevadia. 😇

nelinka888
26. nov 2025

@joja101 super, ďakujem za info, už sa na to chystám pár dní, len nejako som sa k tomu nedostala, opäť to vyskúšať 🙂 Chcem na to varenie využiť tú masť.

svettii
28. nov 2025

@nelinka888 Jasné, dá sa aj tak, akokoľvek, len nech sa nevyhadzuje, to by bola veľká škoda 🙂

ludmilik13
1. dec 2025

ja nevyhadzujem nic 😉 aj ked nieco nespotrebujeme. toboz nie takuto dobrotu 😀 vzdy sa proste najde niekto aj v rodine, kto s tym nejako nalozi.

joja101
1. dec 2025

@nelinka888 A konkrétne na čo ju použiješ? 🙂 Daj nejaký tip 😉 Ja tú masť normálne jem, dávam si ju na chlebík, nevyužívam ju na nič iné, tak neviem vôbec 🙂

puplatko
2. dec 2025

@joja101 Je to masť predsa 😀 Môžeš ju využiť ako klasickú. Čiže kdekoľvek, kde zvykneš dávať masť. Aj na zemiaky napríklad, je to úplná mňamka. Pod mäso, no proste čo ti len napadne. 🙂

petricienka
3. dec 2025

@puplatko Ja som ešte neskúšala dávať nikam okrem chleba 😀 Ale dobrý nápad.

svettii
3. dec 2025

Mne napríklad bravčová masť nikdy nechutila natretá na chlebe. Chuť tejto husacej alebo kačacej mi vyhovuje viac ako tá klasická, proste to oveľa lepšie to chutí 😍

nelinka888
3. dec 2025

@svettii ježiši, to je čisté detstvo, mastný chlieb s cibuľou a k tomu zelenina zo záhradky. U babky sme len také chlebíky jedli, iba bravčovú používala.

ludmilik13
4. dec 2025

@nelinka888 anoo, presne ♥ mnam, krasne spomienky. inak ale vacsinou si svoje babicky spajame s jedlom, ked tak spominame 😀 🙂 niektore veci vedia spravit len ony. alebo sa jedia len u nich.

anonym_bc389d
4. dec 2025

Nejedla som veľmi dlho dobrú bočikovú, robia známy a neni to ono, každý dochucuje podľa seba, od jednej babky som brávala z dediny, mali takú tradičnú, chovali prasatá, bola vždy rovnaká, ale už nerobí koli veku.
Vyskúšala som ich veľa fakt, niektoré sa ani zjesť nedali🤣
Síce recept nemám, ale ak niekto vie, kto chová prasce a vyrába paštéky, tak si prosím kontakt🙏🏼

ludmilik13
4. dec 2025

@anonym_bc389d veru, ale kazdy to proste spravit nevie. ak ma v tom dlhorocnu prax, tak tak aj musia chutit, v opacnom pripade by som to domace vyrabanie asi velmi nesilila 😉 to spravne dochucovanie je fakt umenie.

pannama1
4. dec 2025

@ludmilik13 ja som sa doma ani nepokusala nieco take vyrabat, musi byt z toho jednak hrozny neporiadok a chce to urcite overeny recept, aby to neskoncilo vsetko v kosi. potom by to bola skoda surovin.

joja101
Dnes o 08:22

@pannama1 Starí a skúsení s rokmi praxe nech také veci robia 🙂 Nám ostatným zostáva len do obchodu zbehnúť, ak si chceme dopriať takú pochúťku 😀

Strana
z3