Overený recept na bôčikovú paštétu: Ako na to?
Dobrý deň,nemá niekto overený recept na bočikovu pašteku?
@joja101 super, ďakujem za info, už sa na to chystám pár dní, len nejako som sa k tomu nedostala, opäť to vyskúšať 🙂 Chcem na to varenie využiť tú masť.
@nelinka888 Jasné, dá sa aj tak, akokoľvek, len nech sa nevyhadzuje, to by bola veľká škoda 🙂
ja nevyhadzujem nic 😉 aj ked nieco nespotrebujeme. toboz nie takuto dobrotu 😀 vzdy sa proste najde niekto aj v rodine, kto s tym nejako nalozi.
@nelinka888 A konkrétne na čo ju použiješ? 🙂 Daj nejaký tip 😉 Ja tú masť normálne jem, dávam si ju na chlebík, nevyužívam ju na nič iné, tak neviem vôbec 🙂
@puplatko Ja som ešte neskúšala dávať nikam okrem chleba 😀 Ale dobrý nápad.
Mne napríklad bravčová masť nikdy nechutila natretá na chlebe. Chuť tejto husacej alebo kačacej mi vyhovuje viac ako tá klasická, proste to oveľa lepšie to chutí 😍
@svettii ježiši, to je čisté detstvo, mastný chlieb s cibuľou a k tomu zelenina zo záhradky. U babky sme len také chlebíky jedli, iba bravčovú používala.
@nelinka888 anoo, presne ♥ mnam, krasne spomienky. inak ale vacsinou si svoje babicky spajame s jedlom, ked tak spominame 😀 🙂 niektore veci vedia spravit len ony. alebo sa jedia len u nich.
Nejedla som veľmi dlho dobrú bočikovú, robia známy a neni to ono, každý dochucuje podľa seba, od jednej babky som brávala z dediny, mali takú tradičnú, chovali prasatá, bola vždy rovnaká, ale už nerobí koli veku.
Vyskúšala som ich veľa fakt, niektoré sa ani zjesť nedali🤣
Síce recept nemám, ale ak niekto vie, kto chová prasce a vyrába paštéky, tak si prosím kontakt🙏🏼
@anonym_bc389d veru, ale kazdy to proste spravit nevie. ak ma v tom dlhorocnu prax, tak tak aj musia chutit, v opacnom pripade by som to domace vyrabanie asi velmi nesilila 😉 to spravne dochucovanie je fakt umenie.
@ludmilik13 ja som sa doma ani nepokusala nieco take vyrabat, musi byt z toho jednak hrozny neporiadok a chce to urcite overeny recept, aby to neskoncilo vsetko v kosi. potom by to bola skoda surovin.

@yonce Veď jasné, treba si nájsť to svoje, čo nám chutí. A keď je to domáca výroba, o to lepšie, to je rozhodne pridaná hodnota 😉