icon

Overený recept na mäkké medovníky

26. nov 2025

Ahojte prosím vás nejaký fajn overený recept na medovníky? Každý rok ich mám ako z kameňa

avatar
zuzanaete
26. nov 2025

Ako dlho ich pecies. Ja tak 8-9 minut. Ak peciem 10, tak su uz tvrde.

avatar
zuzanita1609
26. nov 2025

Starká zvykla do rúry dať kovovú nádobu s horúcou vodou a nechať chvíľu v rúre spolu. Alebo ak si dobre pamätám,dávala do cesta aj trošku rumu,či rozkrojené jabĺčko do nádoby medzi medovníky. Alebo klasika,niekde kde je vlhko.

avatar
thereisabear
26. nov 2025

Mne sa ešte tvrdé nepodarili, aj keď som skúšala. Robím rôzne recepty. Možno dlho pečieš alebo privysoká teplota.

avatar
majamat
26. nov 2025

mama kedysi piekla kolaciky - nie medovnicky,a le liecke tak, ze cast muky naradila pudnigovym praskom. mozo by ot zabralo aj na medovnicky.

pudinovy prasok obsahuje kukuricny skrob, ten je sucastou bezlepkovych muk a teda bezlepkove medovnicky su makke hned. cize nejaky vyznm to asi ma.

avatar
vkatush
27. nov 2025

Vždy robím medovníky podľa Klaudi_rimka (insta alebo FBz prípadne appka), a sú mäkké aj po týždňoch.

anonym_39b3dc
27. nov 2025

Pecies ich príliš dlho, su vysušené. Skus kratsie

avatar
zuzkaa1991
27. nov 2025

@anonym_autor https://www.mimibazar.sk/recept/3135/pernicky-m...

Ja robim tieto uz niekoľko rokov.a vzdy su fajne mäkké dam do dózy odrezem polku jablka a polozim do dozy zatvorim....este v februári boli makke😇 ak vydržali

autor
27. nov 2025
@majamat

mama kedysi piekla kolaciky - nie medovnicky,a le liecke tak, ze cast muky naradila pudnigovym praskom. mozo by ot zabralo aj na medovnicky.

pudinovy prasok obsahuje kukuricny skrob, ten je sucastou bezlepkovych muk a teda bezlepkove medovnicky su makke hned. cize nejaky vyznm to asi ma.

@majamat nemá aj recept na bezlepkove? Manžel by sa potešil

avatar
majamat
27. nov 2025
@anonym_autor

@majamat nemá aj recept na bezlepkove? Manžel by sa potešil

@anonym_autor ja mam. manzel musi bezlepkove?
inak bezlepkove su chutovo trosku ine a aj mi vzdy trosku popraskaju. netreba ich nechavat ai moc dlho, aby sa moc nepresusili. idem ho najst.

avatar
majamat
27. nov 2025
@anonym_autor

@majamat nemá aj recept na bezlepkove? Manžel by sa potešil

@anonym_autor
250-300g muky ( pouzivam Mix B - Schar,a lebo muku na kysnute sladke pecenie )
150g praskoveho cukru
1KL sody
1KL perníkového korenia
50g roztopeneho masla
2x vajce
2PL medu

- postup klasika - vymiesit, nechat odpocivat v chlednicke niekolko hodin, vyvalkat, povykrajovat a upiect na 180°C 10-15min.
- po upeceni potriem olejom

autor
27. nov 2025
@majamat

@anonym_autor
250-300g muky ( pouzivam Mix B - Schar,a lebo muku na kysnute sladke pecenie )
150g praskoveho cukru
1KL sody
1KL perníkového korenia
50g roztopeneho masla
2x vajce
2PL medu

- postup klasika - vymiesit, nechat odpocivat v chlednicke niekolko hodin, vyvalkat, povykrajovat a upiect na 180°C 10-15min.
- po upeceni potriem olejom

@majamat áno manžel je bezlepkac (zistili mu to mesiac do zadu) tak stále dumam a neviem sa ešte v tom orientovať

avatar
michaela329
27. nov 2025

Je úplne jedno aký máš recept, treba ustrážiť čas pečenia, nesmú uschnúť.

avatar
petulda333
27. nov 2025

Ako bolo pisane,nesmie byt vysoka teplota,ja peciem 6-7min. A cesto vyvalkane na 4-5mm

avatar
katka164
27. nov 2025

@anonym_autor 280g hl.múka(môže byť polovica špaldová),140g pr.cukor,2 PL medu,1 ČL sódy BB,1 ČL ml.škorica,70g ml.orechy,2 vajíčka.Robím už 10 rokov a nemenila by som za iný recept😉

anonym_7637a4
27. nov 2025
avatar
majamat
28. nov 2025
@anonym_autor

@majamat áno manžel je bezlepkac (zistili mu to mesiac do zadu) tak stále dumam a neviem sa ešte v tom orientovať

@anonym_autor je tu skupina Bezlepkovy zivot

avatar
majamat
28. nov 2025
@anonym_autor

@majamat áno manžel je bezlepkac (zistili mu to mesiac do zadu) tak stále dumam a neviem sa ešte v tom orientovať

avatar
majka99999
28. nov 2025

Ja peciem na 180 stupnov 7, max 8 minit, inac tiez byvali tvrde. Niezeby vadilo, dala som do nadoby krajec chcela, zmakli, ale u nas zvycajne uz nie je v krabici toho vela., "ochutnavaci" zjedia plech na pockanie. 🤣

avatar
svokrinjazykmonika
28. nov 2025

@anonym_autor treba ich ozdobiť polevou a dať ku nim kus jablka. Oni si stiahnu vlhkosť a zmäknú.

avatar
maya_hi
3. dec 2025

@anonym_autor stačí piecť 5 minút na 180°C