Overený recept na mäkké medovníky
Ahojte prosím vás nejaký fajn overený recept na medovníky? Každý rok ich mám ako z kameňa
Starká zvykla do rúry dať kovovú nádobu s horúcou vodou a nechať chvíľu v rúre spolu. Alebo ak si dobre pamätám,dávala do cesta aj trošku rumu,či rozkrojené jabĺčko do nádoby medzi medovníky. Alebo klasika,niekde kde je vlhko.
Mne sa ešte tvrdé nepodarili, aj keď som skúšala. Robím rôzne recepty. Možno dlho pečieš alebo privysoká teplota.
mama kedysi piekla kolaciky - nie medovnicky,a le liecke tak, ze cast muky naradila pudnigovym praskom. mozo by ot zabralo aj na medovnicky.
pudinovy prasok obsahuje kukuricny skrob, ten je sucastou bezlepkovych muk a teda bezlepkove medovnicky su makke hned. cize nejaky vyznm to asi ma.
Vždy robím medovníky podľa Klaudi_rimka (insta alebo FBz prípadne appka), a sú mäkké aj po týždňoch.
Pecies ich príliš dlho, su vysušené. Skus kratsie
@anonym_autor https://www.mimibazar.sk/recept/3135/pernicky-m...
Ja robim tieto uz niekoľko rokov.a vzdy su fajne mäkké dam do dózy odrezem polku jablka a polozim do dozy zatvorim....este v februári boli makke😇 ak vydržali
mama kedysi piekla kolaciky - nie medovnicky,a le liecke tak, ze cast muky naradila pudnigovym praskom. mozo by ot zabralo aj na medovnicky.
pudinovy prasok obsahuje kukuricny skrob, ten je sucastou bezlepkovych muk a teda bezlepkove medovnicky su makke hned. cize nejaky vyznm to asi ma.
@majamat nemá aj recept na bezlepkove? Manžel by sa potešil
@majamat nemá aj recept na bezlepkove? Manžel by sa potešil
@anonym_autor
250-300g muky ( pouzivam Mix B - Schar,a lebo muku na kysnute sladke pecenie )
150g praskoveho cukru
1KL sody
1KL perníkového korenia
50g roztopeneho masla
2x vajce
2PL medu
- postup klasika - vymiesit, nechat odpocivat v chlednicke niekolko hodin, vyvalkat, povykrajovat a upiect na 180°C 10-15min.
- po upeceni potriem olejom
@anonym_autor
250-300g muky ( pouzivam Mix B - Schar,a lebo muku na kysnute sladke pecenie )
150g praskoveho cukru
1KL sody
1KL perníkového korenia
50g roztopeneho masla
2x vajce
2PL medu
- postup klasika - vymiesit, nechat odpocivat v chlednicke niekolko hodin, vyvalkat, povykrajovat a upiect na 180°C 10-15min.
- po upeceni potriem olejom
@majamat áno manžel je bezlepkac (zistili mu to mesiac do zadu) tak stále dumam a neviem sa ešte v tom orientovať
Je úplne jedno aký máš recept, treba ustrážiť čas pečenia, nesmú uschnúť.
Ako bolo pisane,nesmie byt vysoka teplota,ja peciem 6-7min. A cesto vyvalkane na 4-5mm
@anonym_autor 280g hl.múka(môže byť polovica špaldová),140g pr.cukor,2 PL medu,1 ČL sódy BB,1 ČL ml.škorica,70g ml.orechy,2 vajíčka.Robím už 10 rokov a nemenila by som za iný recept😉
https://cucinare-con-amore.blogspot.com/2015/12...
A fakt plati, ze kratsie piect
@majamat áno manžel je bezlepkac (zistili mu to mesiac do zadu) tak stále dumam a neviem sa ešte v tom orientovať
@anonym_autor https://www.modrykonik.sk/group/1911/
Ja peciem na 180 stupnov 7, max 8 minit, inac tiez byvali tvrde. Niezeby vadilo, dala som do nadoby krajec chcela, zmakli, ale u nas zvycajne uz nie je v krabici toho vela., "ochutnavaci" zjedia plech na pockanie. 🤣
@anonym_autor treba ich ozdobiť polevou a dať ku nim kus jablka. Oni si stiahnu vlhkosť a zmäknú.
@anonym_autor stačí piecť 5 minút na 180°C

Ako dlho ich pecies. Ja tak 8-9 minut. Ak peciem 10, tak su uz tvrde.