Palacinkové cesto cez noc v chladničke
Zdravim chcem sa spytat ze ked si spravim v sobotu vecer cesto na palacinky tak ci rano bude vhodne na pripravu, ci to v chladnicke nebude pracovat, davam klasiku mlieko vajco muka
Píšem, že odoka. Ale asi tak pol litra mlieka, 200g hl.muka, 2 vajcia. Niekedy dám olej, niekedy nie, niekedy vanilkový cukor, niekedy nie.
@kavasmliekom tak tie mnozstva ani nie su dolezite, skor ma zaujimal ten proces, ci nechas cesto odlezat a tak. Ja mam vzdy tenucke, nadychane, ani mineralku nedavam. Vzdy necham cesto minimalne 15 minut odlezat, davam do cesta aj olej, stipku soli aj trocha cukru. A mlieko vzdy doriedim trocha vodou, vacsinou to robim tak, ze krabicu od mlieka vyplachnem vodou. A cesto urobim velmi riedke, neznasam hrube palacinky. A hlavne hladka muka, niekto robi z polohrubej, tie su take hrube. Raz som nemala hladku, dala som polohrubu, no otras.
@kavasmliekom tak tie mnozstva ani nie su dolezite, skor ma zaujimal ten proces, ci nechas cesto odlezat a tak. Ja mam vzdy tenucke, nadychane, ani mineralku nedavam. Vzdy necham cesto minimalne 15 minut odlezat, davam do cesta aj olej, stipku soli aj trocha cukru. A mlieko vzdy doriedim trocha vodou, vacsinou to robim tak, ze krabicu od mlieka vyplachnem vodou. A cesto urobim velmi riedke, neznasam hrube palacinky. A hlavne hladka muka, niekto robi z polohrubej, tie su take hrube. Raz som nemala hladku, dala som polohrubu, no otras.
@0silvia0 robím z hladkej múky a áno, nechám odležať cesto, tak ako sa má. Niekedy aj dlhšie, hodinku možno. Idem dnes robiť, tak skúsim nechať dlhšie.
Debata o palacinkach 🤣🤣🤣🤣
Osvedčený recept je 0.5l mlieka, alebo kombinácie mlieka a sódy asi 3:2, 200g hladkej múky, 2 vajec a 1 vanilkového cukru. Niekto pridá aj olej, ja nie, len minimálne potriem panvicu.
Z tohto množstva je cca 10 palaciniek. Cesto sa pokojne môže skladovať v chladničke 1-2dny.
@roja01 tiez mam osvedceny recept 3:2:1 a robim ho uz roky 🙂 oleja vsak davam do cesta len trochu. Panvicu potieram len pred prvou palacinkou, potom uz netreba. Robim z dvojtej davky rovno, lebo pre styroch nam tych cca 9 palaciniek nestaci 🙂
@roja01 tiez mam osvedceny recept 3:2:1 a robim ho uz roky 🙂 oleja vsak davam do cesta len trochu. Panvicu potieram len pred prvou palacinkou, potom uz netreba. Robim z dvojtej davky rovno, lebo pre styroch nam tych cca 9 palaciniek nestaci 🙂
@janci27 tvoj osvedčený recept je 300ml mlieka, 200g múky a 1 vajco ? Alebo aký je ten podiel surovín?
@janci27 tvoj osvedčený recept je 300ml mlieka, 200g múky a 1 vajco ? Alebo aký je ten podiel surovín?
@alienkami, tak to je presne ten istý recept ako používam ja, len tam nedávam 1dcl oleja, pretože pri vymazani panvičky minimom oleja spotrebujem ho podstatne menej.

@dominik2795 mne by to bolo hnusne na 2.den. pokazit sa nepokazi, ale pre mna by to bol grc. Cesto urobis za 5minut , takze niet dovodu ho robit vecer.
@jamidea Tu nejde o čas. Palacinkové cesto je na druhý deň lepšie. Aj tie palacinky sú úplne iné, chutnejšie.