icon

Pečený alebo nepečený cheesecake: Ktorý zvoliť?

avatar
sanny2993
15. jan 2025

Dievčatá, poradíte mi ? Chcem spraviť po 1 x cheesecake - konkrétne lotusovy, avšak som stratena z toľkých receptov. Hlavne neviem či spraviť pečený alebo nepečeny - ľahší. Šla by som do toho neoečeneho lebo mi pride jednoduchší ale bude držať formu a tvar tak ako pečený ??

avatar
13uzivatelka11
15. jan 2025

Tiež mám radšej nepecene, aj mi viacej chutia, bude držať určite, keď pôjdeš podľa nejakého overeneho receptu. 🙂

avatar
ina2405
15. jan 2025

@sanny2993 pečený je veľmi jednoduchý. Ja ani nevážim, od oka dávam tvaroh, mascarpone, kyslú smotanu, puding.prášok, vajcia, cukor. Potom upiečiem, nechám pomaly chladnúť. Za mňa výhoda je, že má dlhšiu trvanlivosť a dobre sa krája. Robila som teraz na Vianoce lotuskový.
Robievam aj nepečený, ale ja robievam s plátkovou želatínou.

avatar
barb06
15. jan 2025

ja robím väčšinou pečený, lebo nemám rada želatinu a na nepečené je veľa receptov práve so želatinou ... ale už som robila aj nepečený; pri pečenom je nevýhoda, že zvykne popraskať na vrchu, ale keď ho poleješ roztopenou lotus nátierkou, tak to pekne prekryješ; môj recept je 500g mascarpone, 500g jemný tvaroh, 400g kyslá smotana, 5 vajec a 300g cukor; + na korpus maslové sušienky a maslo; za mňa je to overený recept a fakt chutil vždy výborne; a teda už ho len obmieňam, keď robím pistáciový, tak len pridám pistáciový krém a pistácie a podobne, ale základný recept mám stále rovnaký

avatar
lilinka76
15. jan 2025

@sanny2993 poradím, aký chutí nám:
Na spodok Lotus keksy s maslom, daj chvíľu zapiecť do rúry, medzitým nad parou roztopiť 2 čoko na varenie, keď trošku vychladne primiesať 2 termizované tvarohy. Na vrch rozvariť lesné ovocie s hnedým cukrom, prepasírovať a zahustiť želatínou. Vyliať na čoko tvaroh, vychladiť a je to mňamka 👍

avatar
13uzivatelka11
15. jan 2025

@barb06 nikdy nerobím so želatínou.. Dávam len mascarpone, Šľahačka, prípadne aj tvaroh niekedy a na spevnenie používam bielu čokoládu s trochou masla 🙂 vždy je krásne pevný..

avatar
pralinka86
15. jan 2025

Peceny karamelovy je aaaach.. aj ked je s ním viac roboty, ale v podstate stale menej ako s nejakym inym zakuskom
Takze robime len pečené..

avatar
dominikademeter
15. jan 2025

@sanny2993 https://www.facebook.com/share/1UGKP1EMQC/ 😇klaudi_rimka má skvelé recepty

avatar
nelka93
16. jan 2025

Robím len neoecenw, lebo mi viac chutia. Nedávam žiadnu želatínu a tvar držia super