icon

Poctivý recept na hovädzí guláš bez zahustenia

jennyska
25. júl 2025

Máte rádi guláš? My ano, ale ne každý nám chutná - hlavně teda dětem :X Takže vaříme tento z hovězí kližky, bez zahuštění bramborem nebo moukou, ale zato s poměrně velkým množstvím cibule, bez rajčatového protlaku či bujónu a prostě takový klasický, dobrý, z pár ingrediencí.

Věřím, že se takhle dobrý, jak ho poznáme a děláme my, podaří i Vám!
Dobrou chuť 🙂

Strana
z2
malinovka333
25. júl 2025
@viestta

@malinovka333 na kila. (ale ty rob ako tebe vyhovuje)

@viesttado guláša sa zvyčajne pridáva toľko cibule, koľko je mäsa, ale objemovo by to malo byť približne polovicu množstva mäsa.
Preco to stale niektori nevedia pochopit vlastne preco tu ty stale vnucujes svoje nazory a myslis si ze len tie su najlepsie a spravne?

malinovka333
25. júl 2025
@jennyska

@malinovka333 Je to skutečně tak. Dává se stejné množství dle kilogramů. Ale může být i 50-75% cibule k bramborům. Čím více cibule, tím sladší guláš ve finále je 🙂 Proto někdo nedává ani polovinu... nemá rád sladší chuť.

@jennyska vsak si daj ale s takymto receptom by som sa urcite neisla chvalit

viestta
25. júl 2025
@malinovka333

@viesttado guláša sa zvyčajne pridáva toľko cibule, koľko je mäsa, ale objemovo by to malo byť približne polovicu množstva mäsa.
Preco to stale niektori nevedia pochopit vlastne preco tu ty stale vnucujes svoje nazory a myslis si ze len tie su najlepsie a spravne?

@malinovka333 ja vnucujem? Vsak som ti napislala rob ako ty chces. Ty vnucujes svoje objemove pomery ako jedine spravne.
A uz vyssie som napisala, ze kazdy nech si robi ako jemu chuti.

jennyska
autor
25. júl 2025
@malinovka333

@jennyska vsak si daj ale s takymto receptom by som sa urcite neisla chvalit

@malinovka333 a s jakým by ses šla chválit? 🙂 Dej mi tady ten svůj recet. Ráda zkusím, jaké gastro kousky jsou u Tebe na piedestálu, vážně 🙂

3petka
25. júl 2025
@jennyska

@3petka Nejlepší? A to jsi svým zrakem zahlédla kde, prosím? Nicméně, je skvělé, že sis našla čas mi vysvětlit, jaká jsem - bez toho, abys reagovala na cokoli k věci. Kdybys to stejné úsilí věnovala napsání vlastního receptu, možná bychom se tu něco i dozvěděli. Ale ano, chápu - ne každý má co nabídnout.

@jennyska veru nemáš čo ponúknuť. Neobjavila si Ameriku, nik sa o tvoj recept ani neprosil. Hodila si sem tu tému len preto že si očakávala že ta každý na rukách bude nosiť za to že si vymyslela úžasný recept. Nie. Sorry ale je to tak. Ja nemam potrebu tu písať svoje know how nech si každý vari ako chce. Ak si myslíš že si dobrá kuchárka tak to daj do knihy a potom to bude o inom. Ale načo prečo inak niekde písať recept.

callisia
25. júl 2025

Autorka, na českom MK si nemala dostatok publika, tak si sa prišla pochváliť sem? 🤣
https://www.modrykonik.cz/forum/recepty/recept-...

nafka0483
25. júl 2025
@jennyska

@nafka0483 dej svůj recept. Těším se, jaké gastro speciality si dopřáváte vy 🙂

@jennyska Na masti opecena cibula nadrobno (tej davame vela), na tom opiect napacovane maso, pridat cesnak, nakrajane paradajky a papriku, jemne podliat (robime aj verziu kde podlievame cervenym vinom) a dlho dusit a podla potreby podlievat. Ked je maso takmer makke, tak pridat zemiaky na kocky a dovarit. Na zaver majoran.
Tiez nezahustujeme, cibula, zelenina a hovadzina urobia tu spravnu hustotu.

3petka
25. júl 2025
@viestta

@3petka tak daj recept na ten uplne najoriginalnejsi gulas.
Naozaj toto netreba riesit, ale ak sa chce niekto pohadat, gulas je rovnako dobra zamienka ako kapustnica alebo zemiakovy salat. Nie je to v konecnom dosledku jedno ako to kto robi? Vsak ho jest nemusis. Hlavne, ze im chuti.
A naozaj, do ceskeho gulasu nejde ani leco, ani pretlak, ani zemiaky, je tam len maso, cibula (veeeela cibule) a na farbu cervena paprika. Je cesky gulas horsi ako povedzme polsky alebo madarsky? Je iny, ale je dobry.
A ked uz sa tu natahujeme, dam aj aj svoj nazor: Kto zahusti gulas mukou je kulinarsky barbar. Ale ma to nejaky vplyv na to, ako bude ten clovek varit gulas? Nie. Jemu chuti tak.

@viestta veď ja to ani neriešim, proste som napísala svoj názor na recept autorky. Však preto ho tu dala. Možno na českej stránke by ju vychválili do neba.
Receptov je kopec na nete na origi guláš.
Však ani ten moj nemusí byt úplne original ale nebudem ho tu vyhlasovať za originálny a pravý recept keď viem že to tak nie je.

3petka
25. júl 2025
@callisia

Autorka, na českom MK si nemala dostatok publika, tak si sa prišla pochváliť sem? 🤣

@callisia no hla tak ani Češky ju nemusia a vedia že nič nové pod slnkom.

jennyska
autor
25. júl 2025
@callisia

@callisia Jsem ráda, že sis toho všimla - i někdo musí kontrolovat pohyby ostatních, že? :D 🕵️‍♀️

Ale jen pro info, každý recept dáváme na oba Koníky - to ti asi uteklo, tak koukni 🙂 Je tady i skvělá zeleninová polévka 🙂

jennyska
autor
25. júl 2025
@3petka

@jennyska veru nemáš čo ponúknuť. Neobjavila si Ameriku, nik sa o tvoj recept ani neprosil. Hodila si sem tu tému len preto že si očakávala že ta každý na rukách bude nosiť za to že si vymyslela úžasný recept. Nie. Sorry ale je to tak. Ja nemam potrebu tu písať svoje know how nech si každý vari ako chce. Ak si myslíš že si dobrá kuchárka tak to daj do knihy a potom to bude o inom. Ale načo prečo inak niekde písať recept.

@3petka čteme s porozuměním, tj. přeloženo do SK: ty nemáš čo ponúknuť. Nechceš psát know-how, ale stihla jsi napsat román o mém egu. To je taky talent!
Pokud tě cizí recepty nezajímají, co potom děláš v diskuzi pod nimi? To je teď masochismus nějak v módě? 🫢

nafka0483
25. júl 2025
@jennyska

@callisia Jsem ráda, že sis toho všimla - i někdo musí kontrolovat pohyby ostatních, že? :D 🕵️‍♀️

Ale jen pro info, každý recept dáváme na oba Koníky - to ti asi uteklo, tak koukni 🙂 Je tady i skvělá zeleninová polévka 🙂

@jennyska To je taky problem priznat, ze toto jednoducho nevyslo? Treba zmenit marketingovu strategiu ak tato nema ocakavanu odozvu 🤷‍♀️

Jedine ze by cielom bol len vyssi traffic v tomto vlakne...

jennyska
autor
25. júl 2025
@nafka0483

@jennyska Na masti opecena cibula nadrobno (tej davame vela), na tom opiect napacovane maso, pridat cesnak, nakrajane paradajky a papriku, jemne podliat (robime aj verziu kde podlievame cervenym vinom) a dlho dusit a podla potreby podlievat. Ked je maso takmer makke, tak pridat zemiaky na kocky a dovarit. Na zaver majoran.
Tiez nezahustujeme, cibula, zelenina a hovadzina urobia tu spravnu hustotu.

@nafka0483 paráda! To může být výborné. Příště vyzkoušíme takto jako píšeš 🙂 Děkujeme!

jennyska
autor
25. júl 2025
@nafka0483

@jennyska To je taky problem priznat, ze toto jednoducho nevyslo? Treba zmenit marketingovu strategiu ak tato nema ocakavanu odozvu 🤷‍♀️

Jedine ze by cielom bol len vyssi traffic v tomto vlakne...

@nafka0483 A co když to vyšlo přesně podle plánu? 🤭 Vypadá to, že zájem a „traffic“ tu rozhodně je — i když jen od těch, co tvrdí, že je to vůbec nezajímá.

3petka
25. júl 2025
@jennyska

@3petka čteme s porozuměním, tj. přeloženo do SK: ty nemáš čo ponúknuť. Nechceš psát know-how, ale stihla jsi napsat román o mém egu. To je taky talent!
Pokud tě cizí recepty nezajímají, co potom děláš v diskuzi pod nimi? To je teď masochismus nějak v módě? 🫢

@jennyska tak ty zrejme nevieš citát po slovenský. Ale nechajme tak. Nemáš talent zaujať receptom, nič svetoborné si nevymyslela no myslela si si že si jedinečná. Nevadí dnes sa to nepodarilo. Brat sa na cz koníka možno tam ale čo som videla aj tam si im ukradnutá.
To do čoho sa ja zapojím teba zaujímať nemusí, radšej sa zamyslí sama nad sebou.
Môj recept, moja vec nemam potrebu sa on deliť.

nafka0483
25. júl 2025
@jennyska

@nafka0483 A co když to vyšlo přesně podle plánu? 🤭 Vypadá to, že zájem a „traffic“ tu rozhodně je — i když jen od těch, co tvrdí, že je to vůbec nezajímá.

@jennyska Ved hovorim ze ak bolo cielom toto, tak ok

diewcatqoo
25. júl 2025

Akoze, sorry, baby, ale navazat sa do nej, kvoli tomu, ze je Ceska? Ze sa ma vratit na CZ konik? To vazne? Preco by si nemohla Ceska pisat na slovensky konik?

viestta
25. júl 2025

No fasa, od receptu na gulas ste sa za ten cas co ja som vybavila zahradu dopracovali k osobnym utokom na autorku... Joj baby🙄 Nezda sa vam to divne? Lebo mne ano.

victory1
25. júl 2025

Sorry ako vam uz musi hrabat,ze stekate po sebe kvoli gulasu🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ ...a to ani az tak teplo nie je😵‍💫

jennyska
autor
26. júl 2025
@viestta

No fasa, od receptu na gulas ste sa za ten cas co ja som vybavila zahradu dopracovali k osobnym utokom na autorku... Joj baby🙄 Nezda sa vam to divne? Lebo mne ano.

@viestta to je natura vetsiny (bohuzel) lidi v nasi spolecnosti. A je jedno, zda Cechu nebo Slovaku. Vyjadrit slusne svuj nazor, byt je opacny, ne ze se dnes nenosi, ale oni to proste ani neumi 😥 hlavka je nepusti…

A přitom, ne každému chutná to samé – to se vseobecne vi 🙂 Cili v této diskuzi jsem zase krásně videla, že ne každému jde o recept. Někdo vaří, někdo kritizuje, někdo jen sleduje. A někteří z toho všeho udělají drama. Já jsem svůj guláš uvařila, podělila se, vyslechla si názor – a jdu dál.

Zlost a zatrpklost občas někomu přinesou pár minut slávy v diskusi… a možná i pocit vítězství, jak to tady pár žen asi zažilo 😁 Fakt Gratuluji dotyčným rýpalkám. Udělat se v diskuzi o guláši, tak to je mazec 🤣Ale nejhorší, co se takovým lidem může stát je? Když je ostatní přestanou brát vážně. Nebo si jich přestanou vůbec všímat. A tímto ten prostor uzavírám.

zmrzlinka8
26. júl 2025

@jennyska tvoj recept je guláš, ktorý sa podáva s knedlíkom.
na Slovensku máme tradičný tzv. kotlíkový guláš, kde idú aj paradajky, paprika a zemiaky.

viestta
26. júl 2025
@zmrzlinka8

@jennyska tvoj recept je guláš, ktorý sa podáva s knedlíkom.
na Slovensku máme tradičný tzv. kotlíkový guláš, kde idú aj paradajky, paprika a zemiaky.

@zmrzlinka8 je uplne jedno ci to je slovensky, ci cesky, ci by to bol madarsky alebo hoc aj irsky gulas. Je to jedle a kazdy si spravi ako uzna za vhodne. Ale "lustrovat" autorku a pitvat ju az do kosti len preto, ze si dovolila obhajovat svoj recept,ktory je iny ako varia ostane? No neviem, za mna uroven 4. cenovej

zmrzlinka8
26. júl 2025
@viestta

@zmrzlinka8 je uplne jedno ci to je slovensky, ci cesky, ci by to bol madarsky alebo hoc aj irsky gulas. Je to jedle a kazdy si spravi ako uzna za vhodne. Ale "lustrovat" autorku a pitvat ju az do kosti len preto, ze si dovolila obhajovat svoj recept,ktory je iny ako varia ostane? No neviem, za mna uroven 4. cenovej

@viestta neviem, prečo to píšeš mne, ja som autorku nekritizovala. napísala som vysvetlenie, prečo asi ju tu niektorí rozoberali.

viestta
26. júl 2025
@zmrzlinka8

@viestta neviem, prečo to píšeš mne, ja som autorku nekritizovala. napísala som vysvetlenie, prečo asi ju tu niektorí rozoberali.

@zmrzlinka8 lebo s tebou suhlasim, zvrhlo sa to z gulasu na "gulas emocii"

matkahelka
30. júl 2025

@jennyska takyto gulas sa vari v malackach, senici a okoli. mame tam priatelov, jedna z mojich svagrin je odtial a tam sa robi presne takyto gulas. u nas na vychode sa robi s paradajkami, paprikou, zemiakmi a miesa sa hovadzie (divina) a bravcove maso. ked k nam priatelia prisli prvykrat a varili sme "nas" gulas, normalne im isli oci z jamok vyskocit, ze preco tak "kazime" gulas zeleninou. za tie roky si uz sice zvykli, ale vzdy tvrdia, ze ich gulas je "pravy" a nas len taka "odnoz".
To mate ako s paradajkovou polievkou, niekto na sladko, niekto na slano s posypanym parmezanom, moja svokra vyvara do paradajkovej polievky fliacky, moja babka vyvarala ryzu.

anonym_684ce1
31. júl 2025

Áno každému chutí niečo iné. Preto sme si s manželom spravili súťaž vo varení gulášu, ja tento cibulový a on klasický so zemiakmi, paradajkou, paprikou.. Všetci sme sa zhodli, že nám ten cibulový nechutí (išla som úplne podľa receptu) a vyhral manželov guláš 🙂

Strana
z2