Klasika hrach,zemiak,cesnak,cibula,majoranka,cerv.paprika.Zliat vodu po odstati hrachu,ci nie?
ja davam aj zeler, da tomu krasnu vonu aj chut a tiez cibulovu zaprazku
Ja namocim hrach a tu vodu zlejem potom po par hodinach a uvarim uz normalne, az rak ze sa rozvari. Obcas pridam aj krupy.
urcite aj opecena slaninka a vnatka, napriklad zelerova. vodu vylievam, ale casto hrach ani nenamacam, kupujem poleny. lebo ten nepoleny v supke som namacala aj varila a stale nebol uvareny
ja posledne roky robim uplne bez oleja (pri vareni a peceni olej vobec nepouzivam) a teda uvarim vo vode hrach - nemusi byt ani namoceny, ked uz zacina makknut, pridam na kocky nakrajanu cibulu, na kolieska mrkvu, cesnak, majoranku, papriku ako pises, pripadne aj zemiaky a necham rozvarit uplne na kasu, niekedy aj rozmixujem, ale obycajne nie :D a vodu zo strukovin, ak namacam, tak zlievam vzdy, no obycajne nemyslim dostatocne dopredu a nemam ich namocene, varenie mi potom trva o trochu dlhsie
davam aj klobasu alebo parky.
Ja varim vo vyvare z udeneho kolena. Tiez pridam na masle oprazenu, pokrajanu mrkvu a zelerove stonky a podliate vodou udusene do makka a nakoniec vsetko rozmixovane.
Ja zo strukovin vzdy vylievam.