Poradíte recept na mäsový syrek?

martinka1510
6. apr 2012

Viem, že tam idú rohliky, údená šunka, ale čo ďalej netuším. ďakujem za pomoc.

mimca20
6. apr 2012

Manzel dnes prvykrat robil tuto (z knihy Recepty zo zivota) momentalne sa chladi a vyzera suprovo:
(6 porcií) 150g vareneho bravcoveho masa, 200g udeneho masa, 5 rozkov, 5 vajec, 5 strucikov cesnaku, 300ml mlieka, majoran, cierne korenie, sol, petrzlenova vnat a olej.

zu2za3na
6. apr 2012

my robíme každý rok tento: 0,5kg bôčika- pomlieť, 10 rožkov na kocky, 12 celých vajec, nastrúhaný muškátový oriešok podľa chuti, petržlenová vňať, trocha soli, mlieko zohriať a nechat v ňom napučať droždie...kvások naliať do zmesi, dobre premiešať, vymastit plech- my dávame hlboký okrúhly, a pečie sa to približne hodinu pod alobalom a potom sa to nechá ešte bez neho zapiecť dohneda 😝

tosomja
6. apr 2012

Ja robím takto podľa mojej mami.
500g bôčik, 500g údené mäso, 6-7 žemlí, 20 vajec, petržlenová vňať, soľ, ml. čierne korenie, pol droždia, strúhanku, masť.
Postup- Mäso pokrájame na kocky (uvarené), žemle pokrájame a zalejeme vodou, v kt. sa varilo mäso (podľa potreby). Mäso, žemle, vajcia, droždie, vňať, soľ, korenie zmiešame dokopy, posýpeme strúhankou a necháme vykysnúť. Masťou vymastime pekáč (poriadne), vysypeme strúhankou, nalejeme zmes a pečieme. Keď pichneme špáradlom a je čisté, tak je upečený.

Droždie rozrobíme v ruke s hrubou múkou (asi jedna lyžica)
Keď je cesto veľmi riedke, dosypeme strúhanku, ak je husté, pridáme vajcia.