icon

Poradíte recept na zdravý koláčik pre ročné dieťa?

sonda777
3. okt 2024

Ahojte. Maminy viete poradiť nejaký koláčik pre ročné dieťa? Samozrejme s usetrenim nejakého cukru a podobných veci. Ďakujem

andreatytler
3. okt 2024

@sonda777 Akoze na narodeniny, alebo na pravidelne jedenie?
Ak na sviatok, tak akykolvek, na pravidelne jedenie ziadny. Ja som dala sladke k dispozicii az od 2 rokov.

really8
4. okt 2024

@sonda777 aktualne? Strudla. Jablcka prave su, listkove cesto, jablcko skorica a mas mnamku na svete

ina2405
4. okt 2024

@sonda777 hlavne domáci, bez stužených tukov, menej cukru použiť. Ako píše @really8 teraz je práve sezóna ovocia. Ja robievam "crumble", len dám do jánskej misy jablká, alebo slivky so škoricou a posypem mrveničkou. Upečiem kým nie je mrvenička zlatistá.

13uzivatelka11
4. okt 2024

@really8 lístkové cesto je čistý tuk, to by som fakt nedávala ročnému... Aj keď veľa toho nezje určite, ale aj tak, už skôr nejaké pite.. Dá sa urobiť s minimom cukru

saxana000
4. okt 2024

Palacinkiva torta?muka kludne spaldova.alebo muffin cupcake

ada85
4. okt 2024

Prevrátený jablkový.na plech dať alobal, nastrúhané ochutené jablká a na je vyliať cesto. (Žĺtky vymiešať s cukrom, dať horúcu vodu, múku s PDP a nakoniec sneh- na jedno vajce ide 50 g cukru a múky a 2 lyžice vody) po upečení prevratit

2ivana5
4. okt 2024

Ahoj ja som robila tieto muffiny 🙂 https://www.vikendovacukrarka.sk/cupcakes-a-muf...
Sú bez cukru a malému chutili

13uzivatelka11
4. okt 2024

@ada85 to je dosť veľa cukru pre dieťa..

really8
4. okt 2024

@sonda777 este ma napadlo robim z vyzivy, pridam vajicko a pomlete ovsene vlocky a dam zapiect do muffinovej formy.
Alebo len banan, ovsene vlocky a pripdne karob a zapiect take placicky. Su to take easy detske kolaciky. Daju sa zobrat aj na ihrisko, do auta, do kocika.

Ziadny kolac mu neuskodi ked mu das kusok. Ved to neje kazdy den ani cely plech. Netreba to zase demonizovat.

margotka17
4. okt 2024

@sonda777 ja by som len nastrúhala jabĺčka so škoricou na papier na pečenie a na to naliala klasické piškótové cesto.

85miska
4. okt 2024

@sonda777 určite nejaký ľahký koláčik. Susienkova piskota a vymiesat krém riccota,kyslá smotana,tvaroh ovocie nejaké niečo ako cheescake.

really8
4. okt 2024

@85miska tvaroh, smotana, ricotta…myslela si lahky na pripravu? Lebo lahky na travenie isto neni.

kulumulu123
4. okt 2024

@sonda777 mufiny popucis úplne zrele banány, jogurt biely, múka, trochu medu, štipku sódy bikarbony namiesto prášku do pečiva, vajce celé, dávam aj kakao do cesta alebo všetko spolu premieš dáš do mufinovych formiciek dávam ešte na vrch bud hrozienka, brusnice, čučoriedky trosku prstom za tlačím do cesta aby neboli úplne navrchu peciem od oka u nás sa po ich zprasi okamžite sú preč ešte teplé

kulumulu123
4. okt 2024

@sonda777 alebo robím kyslá smotana piškóty guľaté, ovocie, trošičku med alebo cukor ale nemusís.. Do misky na ukladám 1 vrstvu piškóty, ďalšia vrstva smotana, ďalšia ovocie (čučoriedky, maliny, jahody co mam) a znova a piškóty smotana ovocie... Nech v chladničke odstáť ideálne od večera do rána mnamka bez zbytočnych eciek..

tecila
4. okt 2024

Ja tiež hlasujem za muffiny sú vďačné a nájdeš milión receptov aj bez cukru alebo s minimom cukru vhodné pre deti od 1 roka.

85miska
5. okt 2024

@really8 nemyslela som všetko do kopy sle myslím ze ročne deti Philadelphiu alebo mascarpone či tvaroh jesť môžu pokiaľ nemajú nejakú intoleranciu. Teraz ako nemyslí si ze celú tortu dieťa zje. No moje deti jedli klasické zákusky ako ročne na svadbe a podobne a nič sa im nestalo. A teda neviem či jeden celý koláč zjedli. Takže trošku to s tým trávením preháňaš. Ale sak nech tam dá detské piskoty nato vyleje bio biely jogurt nejaké ovocie a úžasná torta je na svete.

kp7333
5. okt 2024

@13uzivatelka11 a pite nie je tuk? ved tam ide cele maslo do cesta.

kp7333
5. okt 2024

kolac bez cukru nie je kolac. do kazdeho dezertu ide cukor v nejakej podobe. z tych menej sladenych mi napada kysla smotana s piskotami a ovocim (ako pohar alebo torticka), jablkova zemlovka, ryzovy nakyp, palacinky, trhanec a osuchy z kysnuteho cesta s ovocim (do cesta idu len 2 lyzicky cukru, kolko das navrch, je na tebe).