Poraďte recept na pravú cukrársku parížsku tortu

26. augusta 2013 
caute baby viete mi poradit recept na pravu cukrarsku parizsku tortu??ked nie tak mi postaci aj prava domaca diky moc
12. feb 2007 o 13:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj, neviem či je toto tá torta, ktorú hľadáš... Ja tiež hľadám nejakú mňam tortu a našla som aj toto, tak možno ti to pomôže.

Potrebujeme: 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2x vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 2 sladké smotany, pikantný džem (malinový, ríbezľový, jahodový), čokoládu na varenie 200 g, tuk a múku na vymastenie formy

Ako na to:
Vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do penista, zvlášť vyšľaháme bielka na tuhý sneh (môžeme pridať štipku soli aby boli tuhé). Do vyšľahaných žĺtok pridáme múku s práškom do pečiva a zapracujeme sneh z bielkov, nakoniec pridáme 2 PL kakaa. Do vymastenej a múkou vysypanej formy dáme cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre, na cca 180 °C cca 15 min.
Krém si pripravíme nasledovne: 1 sladkú smotanu zohrejeme (pozor aby nevrela) a nalámeme do nej 100 g čokolády na varenie, miešame kým sa nerozpustí, necháme schladiť (najlepšie cez noc, ale stačí aj 2-3 hodinky v chladničke). Korpus prepolíme, natrieme pikantným džemom (malinový, ríbezľový, jahodový), natrieme čokoládovou šľahačkou, ktorú vyšľaháme bez pridania cukru, dáme druhú časť korpusu a natrieme vyšľahanou bielou šlahačkou (ochutíme ju vanilkovým cukrom). Navrch použijeme zvyšok čokolády na varenie, ktorú, môžeme nastrúhať alebo na stuhnutú tortu dať ako čokoládovú polevu.
TIP: Bielu šľahačku môžeme nahradiť šľahačkou v prášku, lepšie drží tvar.
12. feb 2007 o 13:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
diky moc;))
13. feb 2007 o 11:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
táto určite nie je originál, ale ako inšpirácia je dobrá...

Parížska torta

- 5 vajec
- 100g cukru
- 50g strúhanej čokolády
- 100g strúhaných mandlí
- 2 šľahačky (500ml)
- 60g cukru
- 2 PL kakaa
- čokoláda na polevu

Pripravíme klasický piškót, vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme čokoládku a mandle a dobre premiešame. Tuho vyšľaháme sneh z bielkov a štipky cukru. Sneh jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Šľahačku premiešame s cukrom a kakaom a uvedieme do varu. Neprevárame ale, hneď odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú plnku vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť. Potom vyšľaháme. Upečený korpus rozkrojíme na dve časti a plníme. Môžeme pre chuť najprv natrieť džemom. Hotovú tortu zabalíme do čokolády, alebo potrieme džemom, obalíme marcipánom a až potom polejeme čokoládou. Rovnako môžeme časť plnky použíť na ozdobenie. Fantázii sa medze nekladú.
23. feb 2007 o 20:51  •  1 dieťa - čaká bábätko, termín má v apríli 2017 (39. tt)  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte maminky, chcela by som Vas poprosiť o recept na nejaku dobrú a ľahkú tortičku, synček budemať 1ročik a chcela by som mu niečo upiecť sama. Ďakujem.
26. aug 2013 o 13:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok