Potraviny bez éčok a zbytočných konzervantov
Ahojte, prosím vás existuje nejaká stránka odkiaľ sa dajú objednať potraviny ozaj bez éčok? Prípadne kde by som ich mohla nájsť? Ďakujem 🙂
Akurat som kukla stranku www.biosfera.sk a klikla🙂)) """Lékořice hodně oblíbená pod pojmem pendrek má velmi specifickou chuť a typickou vůni.
Nečokoládové cukrovinky
Složení: cukr, melasa, glukózový sirup, pšeničná mouka (lepek), rostlinný tuku (SOJOVÝ olej, palmový olej, řepkový olej, shea olej z jader), stabilizátor: glycerin, želatina, lékořicový extrakt 3%, sůl, kakaový prášek, regulátor kyselosti, kyselina cotronová, aroma barviva (E120, E131, E150a, E153, E160a,E171), lešticí činidlo E901."""Tie éčka ma dostali....
v kazdom obchode sa daju kupit aj potraviny bez ecok, ide o to co kupujes a nie kde kupujes
@viera 🙂 Ecka su schvalene potravinarske prisady. Kazda by mala byt otestovana a neskodna. Niektore sa ale casom neukazali az tak moc zdrave a zakazuju sa.
Tam v tej Lekorici mas napriklad E150 = karamel, E901 = vceli vosk a este aj taky Vitamin C ma oznacenie E300.
Takze je na smiech ak niekde napisu ze "bez ecok" a daju tam vceli vosk ci vitamin ktore maju svoje ecka, len to nenapisali slovom bez EXYZ.
Veď aj normálne cez Tesco aplikáciu nakúpis na doma, stačí pozerat zlozenie. Voľakedy som rada nakupovala aj cez svet bedniciek, ti sa nejak premenovali, tam mali veľa kvalitných slovenských potravin. Alebo potom niektoré veci som chodila kupovať do biolandu, oni tiež majú eshop, tam majú skvelé pečivo
@bilotti Pečivo si upečieš z múky, prošuto si urobíš sušením surového mäsa, aj klobásy bez údenia. Syry sa tiež dajú robiť doma, na nete je dosť receptov, chystám sa urobiť. Paradajky vypestuješ na balkóne v kvetináči, alebo aj máš dom, tak zriaď si záhradku. Myslím, že sa k pestovaniu mnohí vrátia, lebo už každý má dosť tých pesticídov v zelenine a ovocí.

@bilotti biosfera.sk