icon

Potraviny bez éčok a zbytočných konzervantov

bilotti
21. feb 2022

Ahojte, prosím vás existuje nejaká stránka odkiaľ sa dajú objednať potraviny ozaj bez éčok? Prípadne kde by som ich mohla nájsť? Ďakujem 🙂

34katka34
21. feb 2022

@bilotti biosfera.sk

viera
21. feb 2022

Akurat som kukla stranku www.biosfera.sk a klikla🙂)) """Lékořice hodně oblíbená pod pojmem pendrek má velmi specifickou chuť a typickou vůni.
Nečokoládové cukrovinky
Složení: cukr, melasa, glukózový sirup, pšeničná mouka (lepek), rostlinný tuku (SOJOVÝ olej, palmový olej, řepkový olej, shea olej z jader), stabilizátor: glycerin, želatina, lékořicový extrakt 3%, sůl, kakaový prášek, regulátor kyselosti, kyselina cotronová, aroma barviva (E120, E131, E150a, E153, E160a,E171), lešticí činidlo E901."""Tie éčka ma dostali....

stannkal
21. feb 2022

v kazdom obchode sa daju kupit aj potraviny bez ecok, ide o to co kupujes a nie kde kupujes

hiro
21. feb 2022

@viera 🙂 Ecka su schvalene potravinarske prisady. Kazda by mala byt otestovana a neskodna. Niektore sa ale casom neukazali az tak moc zdrave a zakazuju sa.
Tam v tej Lekorici mas napriklad E150 = karamel, E901 = vceli vosk a este aj taky Vitamin C ma oznacenie E300.
Takze je na smiech ak niekde napisu ze "bez ecok" a daju tam vceli vosk ci vitamin ktore maju svoje ecka, len to nenapisali slovom bez EXYZ.

zuzliq
21. feb 2022

@bilotti najzdravšie je variť zo základných potravín. Presne vieš, čo používaš a v akej kvalite. Kúp si zeleninu, ryžu, zemiaky, strukoviny.... Celý týždeň môžete jesť bez zbytočne pridaných farbív a konzervantov. Ak si dáte sem-tam polotovar, či sladkosť, nič strašné sa nestane.

bilotti
autor
21. feb 2022

@zuzliq a čo také pečivo? Alebo niečo na pečivo? Ako šunka, syr a podobne

viera
21. feb 2022

@hiro Ano viem, len ma to pobavilo, ze chcela bez ecok a ja kliknem na ich stranku, ktoru tu odporucila @34katka34 a hned na lekoricu a tam 7éčok...A napr.E120 neni ok...A ani E131...detto...Takze tiez cim viac ecok tak nic vábne...

travelllerka
21. feb 2022

Veď aj normálne cez Tesco aplikáciu nakúpis na doma, stačí pozerat zlozenie. Voľakedy som rada nakupovala aj cez svet bedniciek, ti sa nejak premenovali, tam mali veľa kvalitných slovenských potravin. Alebo potom niektoré veci som chodila kupovať do biolandu, oni tiež majú eshop, tam majú skvelé pečivo

oli18
21. feb 2022

@bilotti Pečivo si upečieš z múky, prošuto si urobíš sušením surového mäsa, aj klobásy bez údenia. Syry sa tiež dajú robiť doma, na nete je dosť receptov, chystám sa urobiť. Paradajky vypestuješ na balkóne v kvetináči, alebo aj máš dom, tak zriaď si záhradku. Myslím, že sa k pestovaniu mnohí vrátia, lebo už každý má dosť tých pesticídov v zelenine a ovocí.

hiro
21. feb 2022

@viera E120 citam ze je rozpuceny chrobacik... to je hadam BIO, nie? ;)

viera
22. feb 2022

@hiro 😀Zevraj nie,je v cervenom trojholniku s mega vykricnikom...😀