Použitie kyslej smotany po záruke
Dobrý deň ženy. Jedna rýchla otázka,môžem použiť kyslú smotanu týždeň po záruke do varenia, konkrétne do šošovicovej polievky? Samozrejme bola v chladničke a nie je nadutá,ani zelená ani nič.
Môžeš. Treba ju prevarit
Ovonaj, ochutnaj, ak chces, ale nic jej nebude. Pokojne pouzi.
Pokazenú by si zbadala hneď.
Normálna žena by otvorila ovoňala ochutnala a podla toho by sa rozhodla
Nič jej nebude
Tá smotana nevie aký dátum napísali na obal... Pokojne môže byť aj po mesiaci absolútne ok a môžeš ju konzumovať aj bez tepelnej úpravy, ak sa nezmenila farba, vôňa...
Mozes 🙂
Tá smotana nevie aký dátum napísali na obal... Pokojne môže byť aj po mesiaci absolútne ok a môžeš ju konzumovať aj bez tepelnej úpravy, ak sa nezmenila farba, vôňa...
@tanyan no ono to nie je take jednoduche.. vyrobcovia si robia testy a to povinne( musia ich mat pri uvedeni produktu do predaja). Davaju sa napriklad 5 vzoriek za kazdu sa plati.. teda mozte si dat aj 20. A kazdu ked pretestuju tu istu vzorku ( podla tej istej receptur)porovnavaju a vidia co vsetko sa zmenilo medzi 1. 5. A 10 dnom.. atd.. a na zaklade toho davaju tie datumy na potraviny nie je to len tak ze si niekto povedal ze tak tebe dame mesiac a tebe 4 dni. A kazdy vyrobca chce aby zaruka bola co najdlhsia z mnohych dovodov. Ale zaroven je casto doba minimalna.. teda moze sa pouzivat aj neskor ale vzdy to zalezi od skladovania pouzitych surovin. Istotne preverit vizualne aj chutovo.
@tanyan no ono to nie je take jednoduche.. vyrobcovia si robia testy a to povinne( musia ich mat pri uvedeni produktu do predaja). Davaju sa napriklad 5 vzoriek za kazdu sa plati.. teda mozte si dat aj 20. A kazdu ked pretestuju tu istu vzorku ( podla tej istej receptur)porovnavaju a vidia co vsetko sa zmenilo medzi 1. 5. A 10 dnom.. atd.. a na zaklade toho davaju tie datumy na potraviny nie je to len tak ze si niekto povedal ze tak tebe dame mesiac a tebe 4 dni. A kazdy vyrobca chce aby zaruka bola co najdlhsia z mnohych dovodov. Ale zaroven je casto doba minimalna.. teda moze sa pouzivat aj neskor ale vzdy to zalezi od skladovania pouzitych surovin. Istotne preverit vizualne aj chutovo.
@jajanka31 Okrem toho robia aj interné testy a aj tá doba, podľa ktorej sa potom určuje dátum, má ešte rezervu. Nerobia sa zbytočné tlaky na čo najdlhšiu záruku, pretože tá znižuje podporu obrátkovosti.
Pokiaľ nedošlo ku kontaminácii (napr. pri uzatváraní), tak napríklad jogurt je ok aj po 3 dňoch na kuchynskej linke pri bežnej izbovej teplote, nie pri extrémnych horúčavách v lete.
To som jedina, co by som nedala ?

Ochutnaj.