Prečo domáce želé cukríky nestuhli?
Robila som ich vcera vecer podla receptu z knihy zdrave domace sladkosti nie len pre deti.(Len ovocie som dala ake sme mali doma)
cukriky stale nestuhli. Prosim.kde sa mohla stat chyba.
@lindous v stvrt hrnceku vody som zmiesala 3PL práškovej zelatiny. Do toho pol hrnceka dzusu. Ked sa zacalo varit odstavila som pridala med a trochu citrona a dala do formy.
@terezkaarthuramax A akú želatínu si použila? Lebo nie každá sa má variť, klasickú treba nechať len napučať a trochu zohriať, nepriviesť k varu, lebo nestuhne... minútku sa varí tortové želé/agar...
@terezkaarthuramax a to je pôvodný recept?
@79viktoria79 po odstavení som tam este dala pol pohara dzusu..Ano povodny len ina prichut dzusu.
@lindous od dr oetkera uz som zahodila ten sacok.
@terezkaarthuramax ja som to síce ešte nerobila,ale podľa mňa ten džús už mal bit zarátaný v tej tekutine,preto to nezhustlo,mala si veľa tekutiny ma tu želatíny, alebo si ju nemala variť,niektoré keď prejdú varom nezhustnu, treba čítať návod aj na želatíne
@terezkaarthuramax no oni práve majú aj želatínu, ktorá nesmie prejsť varom, aj cukrárske želé, ktoré sa varí... podľa mňa bola chyba tam, lebo 3PL na ani nie hrnček tekutiny dokopy sa mi nezdá byť veľa
@terezkaarthuramax podľa receptu z tej knihy ani mne nestuhli. Dávala som potom oveľa oveľa menej šťavy
@lindous ano to bola ta chyba zla zelatina...ja som si nevšimla pod tym.napisane ze je to na stuhnutie kremov
@79viktoria79 robila som aj z marakuje tej som mala maličko a to pekne stuhlo. Takze ak toto.mohla byt chyba.
Dakujem vam. Už viem ze kupit tortove želé.

napíš všetko presne ako si robila