icon

Prečo je cesto na machovú tortu nahorklé?

avatar
angel2017
11. máj 2025

Ahojte robim machovu tortu ale to cesto v surovom stave je akesi nahorkle viete mi poradit kdesom urobila chybu a ci sa to da zachranit alebo zjest? Dakukem popripade ci to tak ma chutit?

avatar
denisa_deniska
11. máj 2025

@angel2017 nemala si starší špenát?

avatar
angel2017
autor
11. máj 2025
@denisa_deniska

@angel2017 nemala si starší špenát?

avatar
angel2017
autor
11. máj 2025
@denisa_deniska

@angel2017 nemala si starší špenát?

@denisa_deniska neviem ci sa to bude dat jest

avatar
denisa_deniska
11. máj 2025
@angel2017

@denisa_deniska neviem ci sa to bude dat jest

@angel2017 skúsiť to ešte osladiť viac

avatar
angel2017
autor
11. máj 2025
@denisa_deniska

@angel2017 skúsiť to ešte osladiť viac

@denisa_deniska uz sa pecie tak jedine kremom :(

avatar
angel2017
autor
11. máj 2025

Tak som sa na nu tesila az nakoniec toto :/

avatar
denisa_deniska
11. máj 2025
@angel2017

Tak som sa na nu tesila az nakoniec toto :/

@angel2017 no starší špenát začne horknúť, jedine to skús ozaj preraziť nejakým krémom

avatar
denisa_deniska
11. máj 2025
@angel2017

Tak som sa na nu tesila az nakoniec toto :/

@angel2017 napr. citronovym, kyslejšie by to mohlo aspoň trochu zneutralizovať tú horkosť

avatar
angel2017
autor
11. máj 2025
@denisa_deniska

@angel2017 napr. citronovym, kyslejšie by to mohlo aspoň trochu zneutralizovať tú horkosť

avatar
mameha7
11. máj 2025

@angel2017 Upeč nový korpus a použi zásadne iba čerstvý baby špenát, má oveľa krajšiu farbu (prikladam fotku našej narodeninovej torty) . Horký korpus podľa mňa už neprerazíš krémom, bude to zlé.

avatar
angel2017
autor
11. máj 2025
@mameha7

@angel2017 Upeč nový korpus a použi zásadne iba čerstvý baby špenát, má oveľa krajšiu farbu (prikladam fotku našej narodeninovej torty) . Horký korpus podľa mňa už neprerazíš krémom, bude to zlé.

@mameha7 ja to skusim do robit skusila som to a necitit to nejak ale poprosila by som vas ci by ste mi nedali recept ako ste ju piekli vy 🙂

avatar
danniiee8
11. máj 2025

Mne keď sa nepodaril chuťovo korpus, poriadne som ho navlhcila ochuteným ,,sirupom." Dosť mi to pomohlo, neviem, či sa to k machovej hodí, mne to zachránilo tortu. V mojom prípade som do toho, čím som vlhčila primiešala silný sladký višňovy domáci sirup a prispôsobila tomu aj plnku. Korpus bol chuťovo super, bol šťavnatý a chutný.
Možno by som skúsila tiež niečo takéto vymyslieť, samozrejme nie višňu. Nebude to už ono ale aspoň nebude cítiť horkosť.

avatar
angel2017
autor
11. máj 2025

Baby nakoniec je dobra ...ale nejaky recept dobry uvitam na ten korpus