icon

Prečo je knedľa hutná a nie nadýchaná?

29. apr 2024

Ahojte, dnes som sa pokúšala o parenu knedlu. Robila som podľa receptu, ale nezdá sa mi štruktúra. Da sa zjest, ale nie je taka nadychana a jemná ako by mala byt. Neviete mi poradiť co som urobila zle? Cesto sa miesilo v stroji.

Prečo je knedľa hutná a nie nadýchaná?Prečo je knedľa hutná a nie nadýchaná?
avatar
anos18
29. apr 2024

Ahoj, dobre vykysla? Neotvorila si hrniec pri platení?

avatar
viestta
29. apr 2024

Je nedovarena. Ale dost zavisi od muky, najlepsia je polohruba. A po vybrati z hrnca ju treba popichat vidlickou aby sa odparila

avatar
anos18
29. apr 2024

https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena... keď robím knedľu, robím podľa tohto receptu a vždy sa vydarí

autor
29. apr 2024

Bolo to tým, ze bolo malo vykysnuté cesto. Teraz sa dokončila druhá knedla z toho istého cesta. Len teda dlhšie kysla. A je jemnucka a fajnova presne ako ma byt.

avatar
anos18
29. apr 2024

Asi ako si vyformovala bochníky, zrejme si hneď dala variť.
Ak áno, tak treba nechať ešte podkysnúť

avatar
heliantus1
29. apr 2024

Knedľa potrebuje vykysnúť ako cesto.Ja nechám tak hodinu.Pozom rozdelím na dve časti,vytvarujem a nechám podkysnúť cca 20 min. Potom na parák 20 minút. Obe alebo jedna po druhej. Vydaril sa hebučká vždy. A druhá býva ešte lepšia pre dlhšie podkysnutie.Nrvzdavaj to a skúšaj.