icon

Prečo je syrová omáčka sypká?

11. okt 2024

Gazdinky dobrý deň , opäť otravujem . Robila som syrovu omáčku - pomer pól mlieka pól smotana a do Toho syr v crievku a strúhany syr . Výsledný efekt - akoby sýpka , ako by tam bola Krupica , neviem to lepšie opísať , mohlo sa mi “zgrcnut” to mlieko ? No nešťastná som 😭

avatar
viestta
11. okt 2024

To bude s najvacsou pravdepodobnostou pouzitym tvrdym syrom, tie nizkotucne sa az tak ochotne v teple nerozpustaju

avatar
domka222
11. okt 2024

Skús to ešte ponorným pomixovať. Uvidíš, možno z toho ešte niečo bude

avatar
januska12323
11. okt 2024

To je nerozpusteny syr.

avatar
moonlight1210
11. okt 2024

Ale teoreticky ti mohla tiez niektora ingrediencia stvarohovatiet.

avatar
domka222
11. okt 2024

@moonlight1210 tiež si myslím, že buď sa zrazilo mlieko,alebo smotana

autor
11. okt 2024

Dievčatá moc moc ďakujem , a prosím , ak sa zrazilo mlieko smotana čo som urobila zle ? Moc prudko som varila ?

avatar
mk1111111111
11. okt 2024

@domka222 ja toto nechapem. Ako sa to moze niekomu zrazit. Ja to tam naplieskam v hocakom poradi, v roznych teplotach a vzdy dobre.

avatar
mk1111111111
11. okt 2024

Tiez si myslim, ze skor syr sa nerozpustil