Prečo má kuracie mäso surovú pachuť po uvarení?
Ahojte neviete preco ma kuracie maso po uvareni surovu pachut? Surove urcite nie je ale ma taku divnu chut. Natahuje ma z toho. Je to vacsinou, ked si pripravujem maso do tortily alebo na tento sposob - oprazim sprudka na panvici a dopeciem. Urcite to bude pripravou ale neviem preco?
@anonym_autor ahoj, s kuracinou to mám podobne. Ono sa dlho nepripravuje , potom ma taky nádych suroviny , ale len vôňou
Cítiť , že je urobené
A ostáva taká pachuť
@anonym_autor sous-viduj ho a nebude surove...
@anonym_autor asi dosť záleží na tom, odkiaľ to mäso pochádza. Korenie nepoužívaš?
Nie je malo dochutene? Alebo ho napacuj pred pripravou.
@anonym_autor a ako varíš, len v čistej vode? Aj nejak dochutis?
normalne ho napacujem, rozne korenie, aj namiesane aj kupne. Zprudka oprzim na oleji, a dalej opekam, bud pusti stavu alebo podlejem a dusim. Potom, ak je vela vody tu odparim. Urcite to nie je tym, zeby maso bolo surove...
normalne ho napacujem, rozne korenie, aj namiesane aj kupne. Zprudka oprzim na oleji, a dalej opekam, bud pusti stavu alebo podlejem a dusim. Potom, ak je vela vody tu odparim. Urcite to nie je tym, zeby maso bolo surove...
@anonym_autor a nie je to len tvoj pocit? Nech ho ochutna aj niekto iny.
A inak, podla popisu ho robis strasne dlho, musi byt uplne suche.
@anonym_autor a nie je to len tvoj pocit? Nech ho ochutna aj niekto iny.
A inak, podla popisu ho robis strasne dlho, musi byt uplne suche.
@nelca84 nerobi sa dlho, tak 20-30 min. Podla toho, ake velke mam kusky...
@nelca84 nerobi sa dlho, tak 20-30 min. Podla toho, ake velke mam kusky...
@anonym_autor to je na kuracie extrémne dlho. To musí byt strašne suché
@anonym_autor to je na kuracie extrémne dlho. To musí byt strašne suché
@lucia147852 absolutne to nie je suche, 20 minut nie je vela. Maso, co sa tyka tohto je uplne v pohode.
@lucia147852 absolutne to nie je suche, 20 minut nie je vela. Maso, co sa tyka tohto je uplne v pohode.
@anonym_autor Je to spôsobené kvalitou mäsa, spôsobom chovu a porážky. Vo vás určite chyba nie je. Ja som to mal tak s bravčovým mäsom z marketov. Našiel som malú predajňu, kde nakupujem a opäť je všetko v poriadku. Skúste nájsť malochovateľa, či to bude rovnaké.
@anonym_autor ja mám presne tento istý problém. A na 10000000% percent je dovarené, dopečené a dosmažené. Ale ja to cítim len vtedy,keď s tým mäsom jem zároveň surovú zeleninu, konkrétne rajčina a uhorka. Neviem prečo to tak je. A tiež to cítim aj s vajíčkami. Nemôžem jesť praženicu s rajčinami alebo surovou uhorkou. A tiež aj tatárska a majonéza. Ak je to s rajčinami a uhorkou... koniec, mám pocit,že jem surové kuracie mäso.
@anonym_autor
toto cítim aj ja,ale len pri kuracine z obchodu plnej kadečoho....
Keď si zoženiem domáce kurence,nikdy pri príprave máso takto nepáchne.
@nelca84 nerobi sa dlho, tak 20-30 min. Podla toho, ake velke mam kusky...
@anonym_autor ved to je strasne dlho 🙈 kuracim prsiam staci par minut na kazdej strane,
a k tej chuti uz neviem co dodat, ak to mas normalne dochutene... ja nic take nepozorujem, normalne chuti maso po pouzitych koreninach
Ja si myslím, že to je ozaj tým, že máš mäso z obchodu. Mňa pri kúpenom tiež neraz naťahuje. Keď mám možnosť kúpiť domáce mäsko, je to v pohode.
Mávam rovnaké pocity pri kuracích prsiach z Tesca 😅 ine obchody v pohode



Akože cítiš nejaké surové časti? Ak áno, tak určite nie je pripravené správne, možno by som ho skúsila pražiť dlhšie, prípadne pridať nejaké bylinky, maslo.