icon

Prečo má kuracie mäso surovú pachuť po uvarení?

6. nov 2025

Ahojte neviete preco ma kuracie maso po uvareni surovu pachut? Surove urcite nie je ale ma taku divnu chut. Natahuje ma z toho. Je to vacsinou, ked si pripravujem maso do tortily alebo na tento sposob - oprazim sprudka na panvici a dopeciem. Urcite to bude pripravou ale neviem preco?

wikiwiki
6. nov 2025

Akože cítiš nejaké surové časti? Ak áno, tak určite nie je pripravené správne, možno by som ho skúsila pražiť dlhšie, prípadne pridať nejaké bylinky, maslo.

pe_mi
6. nov 2025

@anonym_autor ahoj, s kuracinou to mám podobne. Ono sa dlho nepripravuje , potom ma taky nádych suroviny , ale len vôňou
Cítiť , že je urobené
A ostáva taká pachuť

anonym_0f2824
6. nov 2025

@anonym_autor sous-viduj ho a nebude surove...

anonym_a2af33
6. nov 2025

@anonym_autor asi dosť záleží na tom, odkiaľ to mäso pochádza. Korenie nepoužívaš?

nelca84
6. nov 2025

Nie je malo dochutene? Alebo ho napacuj pred pripravou.

bielasovicka
6. nov 2025

@anonym_autor a ako varíš, len v čistej vode? Aj nejak dochutis?

autor
7. nov 2025

normalne ho napacujem, rozne korenie, aj namiesane aj kupne. Zprudka oprzim na oleji, a dalej opekam, bud pusti stavu alebo podlejem a dusim. Potom, ak je vela vody tu odparim. Urcite to nie je tym, zeby maso bolo surove...

nelca84
7. nov 2025
@anonym_autor

normalne ho napacujem, rozne korenie, aj namiesane aj kupne. Zprudka oprzim na oleji, a dalej opekam, bud pusti stavu alebo podlejem a dusim. Potom, ak je vela vody tu odparim. Urcite to nie je tym, zeby maso bolo surove...

@anonym_autor a nie je to len tvoj pocit? Nech ho ochutna aj niekto iny.
A inak, podla popisu ho robis strasne dlho, musi byt uplne suche.

autor
7. nov 2025
@nelca84

@anonym_autor a nie je to len tvoj pocit? Nech ho ochutna aj niekto iny.
A inak, podla popisu ho robis strasne dlho, musi byt uplne suche.

@nelca84 nerobi sa dlho, tak 20-30 min. Podla toho, ake velke mam kusky...

lucia147852
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je na kuracie extrémne dlho. To musí byt strašne suché

autor
7. nov 2025
@lucia147852

@anonym_autor to je na kuracie extrémne dlho. To musí byt strašne suché

@lucia147852 absolutne to nie je suche, 20 minut nie je vela. Maso, co sa tyka tohto je uplne v pohode.

staryjarec
7. nov 2025
@anonym_autor

@lucia147852 absolutne to nie je suche, 20 minut nie je vela. Maso, co sa tyka tohto je uplne v pohode.

@anonym_autor Je to spôsobené kvalitou mäsa, spôsobom chovu a porážky. Vo vás určite chyba nie je. Ja som to mal tak s bravčovým mäsom z marketov. Našiel som malú predajňu, kde nakupujem a opäť je všetko v poriadku. Skúste nájsť malochovateľa, či to bude rovnaké.

pomelon
7. nov 2025

@anonym_autor ja mám presne tento istý problém. A na 10000000% percent je dovarené, dopečené a dosmažené. Ale ja to cítim len vtedy,keď s tým mäsom jem zároveň surovú zeleninu, konkrétne rajčina a uhorka. Neviem prečo to tak je. A tiež to cítim aj s vajíčkami. Nemôžem jesť praženicu s rajčinami alebo surovou uhorkou. A tiež aj tatárska a majonéza. Ak je to s rajčinami a uhorkou... koniec, mám pocit,že jem surové kuracie mäso.

sashenka26
7. nov 2025

@anonym_autor
toto cítim aj ja,ale len pri kuracine z obchodu plnej kadečoho....
Keď si zoženiem domáce kurence,nikdy pri príprave máso takto nepáchne.

nelca84
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ved to je strasne dlho 🙈 kuracim prsiam staci par minut na kazdej strane,
a k tej chuti uz neviem co dodat, ak to mas normalne dochutene... ja nic take nepozorujem, normalne chuti maso po pouzitych koreninach

hytal
7. nov 2025

Ja si myslím, že to je ozaj tým, že máš mäso z obchodu. Mňa pri kúpenom tiež neraz naťahuje. Keď mám možnosť kúpiť domáce mäsko, je to v pohode.

nelca84
7. nov 2025
@hytal

Ja si myslím, že to je ozaj tým, že máš mäso z obchodu. Mňa pri kúpenom tiež neraz naťahuje. Keď mám možnosť kúpiť domáce mäsko, je to v pohode.

@hytal aj ja mam maso iba z obchodu a nic mu nie je, ale kuracinu kupujem iba slovensku

pikachu999
12. nov 2025

Mávam rovnaké pocity pri kuracích prsiach z Tesca 😅 ine obchody v pohode

autor
12. nov 2025

pytala som sa AI a odpoved bude u mna niekde tu: studena, horucka panvica a urcite aj kvalita masa.