icon

Prečo mäso na šťave smrdí?

12. dec 2022

Zdravím, prosím help. Z akých dôvodov môže smrdieť dusené kuracie mäso? Samozrejme, variť neviem, ale bolo čerstvé, dobre umyté, na kocky, dusené na cibuli plus korenie.
Ďakujem vopred za každú radu 🙏

Strana
z2
autor
12. dec 2022

@sidonika asi v tom to bude.

zuzana76
12. dec 2022

@h2 aj mne zvykne maso smrdiet, netusim, smrdi mi najviac kuracie, tiez prekryvam koreninami

zuzana76
12. dec 2022

@oblecenie99 presne aj mne, dokonca uz aj vyvar sa mi zhnusil, ale u mojej mami mi nesmrdi

zuzana76
12. dec 2022

@luccija presne, upecene, az sa rozpadava a pri kosti cierne a smradlave

drzaopica
12. dec 2022

Mne už smrdí každé mäso okrem hovädzieho a morcacich pŕs🙂bravcovinu už ani nerobím iba panenku

simca06022011
12. dec 2022

niektora kuracina smrdi po uvareni, ale ze totalne, par krat som to uz zazila... preto ako kuracie prsia kupujem minimalne. Cerstve nic a ked sa uvaria neda sa to ani jest pre ten zapach. Mozes skusit nejkae vyrazne bylinky, bujon, povarit, zeleninu k tomu, ale teda neverim ze ten puch das dole...

oli18
12. dec 2022

@januelik si fandis, ze v EU sa vo velkochovoch krmi hydina roznym krmivom? To mas len v hlave.

autor
12. dec 2022

@drzaopica doteraz sa mi to doma nestalo. Preto ma to prekvapuje.

autor
12. dec 2022

@simca06022011 dakujem. Ako citam komenty, stale viac sa utvrdzujem v tom, ze chyba bude v povode masa. Proste asi musim kupovat bud v Rakusku alebo u nas v bio kvalite.

oblecenie99
12. dec 2022

@zuzana76 Ja som aj rada, že mi nešibe, ale že si to všimli aj iní 😃 Minule som hovorila mužovi, že takýmto tempom my už pomaly prechádzame na vegetariánsku kuchyňu. Naposledy som takto musela doslova že vyhodiť bravčové mäso, ale to bolo na bomby pôvodom: to mäso bolo jednoducho staré, bola na ňom tá pachuť... Ale na kuracom proste cítim kura vždy ... Keď tam dám korenie, bylinky, minule už zo zúfalstva tú tekutú marinádu a nechala odstáť v chladničke na viac hodín... A výsledný produkt: v ústach sa dokonale oddelí chuť kurčaťa a zvyšku 😃 ja sa už vzdávam.

zuzana76
12. dec 2022

@oblecenie99 aj ja pomaly vegetarián a to mäso potrebujem veľmi kvôli železo, ale ten smrad , este dám hovädzie a bravčové občas a potom morčacie

simca06022011
12. dec 2022

neviem cim to je, a z kade je maso, ja nekupujem maso ani v rakusku ani nikde inde a takyto problem nemavam, ja mam skor obavy ze to bude maso premrazovane alebo neico take, u nas to robil masiar kedysi. Inak posledny rok som prsia objednavala iba z tesca a nebol problem ani raz, ale fakt, my to jeme tak raz za 2-3mesiace, vacsinou ine maso kupujem, hovadzina/morcacina/bravcovina/jahnacina mame u nas z domacich zdrojov, cize kura je naozaj len doplnok. Sliepky sa mi sklbat nechce:D

autor
12. dec 2022

@simca06022011 to je to najlepsie, mat moznost masa z domaceho zdroja.

oli18
13. dec 2022

Z vajicka je 1kg-move kurca za 17 dni. Nech si kazdy odpovie, ako je to mozne. Kuracinu nejeme roky. Inak to nie je ani v Rakusku, ci Madarsku. Sme v EU. Vsetko centralizovane.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
patriciushm
16. dec 2022

A taka otázka kupuješ v nejakom hydinarstve alebo v nejakom obchode ako je billa, lidl, coop jednota atď.? Lebo ja kupujem v hydinarstve a tam majú dobré mäso a keď ho robím tak vôňa kuchyňa ale z toho obchodu bývajú skôr smradlave a niekedy aj nechutne...

autor
16. dec 2022

@patriciushm toto bolo tusim z Billy. Dovtedy sme zvykli kupovat v Hainburgu bio maso v retazci, takze asi sa k tomu vratime.

autor
16. dec 2022

@1ryba to je najlepsie riesenie.

patriciushm
17. dec 2022

No tak tam je ten problém ja som iba raz kupoval v Bille kuracinu a smrdila a aj hnusne chutila

autor
17. dec 2022

@patriciushm sme dopadli, vsetci budeme Cuky a Luky 😆

anika
17. dec 2022

Vyhod a hotovo

autor
17. dec 2022

@anika urobili sme tak

anickaaa6aaa
17. dec 2022

Mne smrdi bravčové maso, pečene kurca uz na druhy den ma nejakú cudnú vonu. Morčacie mi tiez smrdi (hlavne vtedy ked je ešte koza na nom). Co mi nevadí je hovädzie maso. To mi vonia aj surové.

Strana
z2