icon

Prečo mi stvrdli muffiny?

4. júl 2024
teki1
4. júl 2024

Ukáž podľa akého receptu si piekla.

autor
4. júl 2024

Asi s tým už nič nespravím čo ? Dala som na tácku a o chvíľku tvrdé

teki1
4. júl 2024

Husté cesto,mlieka dal málo a tá čoko je veľká a tvrdá sama o sebe,keď stuhne.Keby ju postrúhal,pekne by v ceste zmizla.
Čo s tým? Možno zohriať v mikrovlnke tesne pred podávaním by pomohlo,ale potom by stvrdli zas.🥴
😁alebo ich celé rozmixuj na mrveničku,pridaj hrozienka rum,nech to lepí dokopy a sprav čoko guľky,obaľ v kokose😁

moonlight1210
4. júl 2024

Moze byt zbytocne vela muky. To vie pokazit napr. palacinky, ked si gazdinka neveri a chce cesto radsej pre istotu huste. Na druhy den ich moze lamat, nebudu vlacne a jemne.

Druha varanta je vela cukru. Mohli skaramelizovat v podstate. To sa mi raz stalo s jednym kolacom, kde som na zle nastavenej vahe nevedomky navazila viac cukru.

alickapusinka
4. júl 2024

Minule som robila iný recept podľa neho a nebolo to dobre.

sella38
4. júl 2024

Ja robievam bananove a cesto sa mi vyslovene leje. On ma velmi huste cesto.

aurelia2000
4. júl 2024

Robila som tento recept, ale s polohrubou múkou, netrúfla som si dať tam hladkú, vždy dávam na muffiny polohrubú. Čokoláda je tam ok😋 A ešte záleží, na akej teplote si piekla a ako dlho. Malo by byť 180' a 20-25 minút. Recept je v poriadku, len teda druh múky - možno sa ozve niekto, kto pečie muffins z hladkej.

aurelia2000
4. júl 2024

@sella38 Ale buchol tam celý prášok do pečiva na 200g múky 👀

sella38
4. júl 2024

@aurelia2000 ja mam na 150g hl. muky 2CL kypr. prasku

ptvw
4. júl 2024

Skus jednu pokvapkat vodou a dat do mikrovlnky ci nepomôže

aurelia2000
4. júl 2024

@sella38 Bola som to teraz odvážiť na mikrovahe 🤭 a áno, 2 CL je presne bol balíčka, čiže 6g a v mnohých receptoch je toto množstvo na 150-200g múky. Keďže dal hladkú múku, tak zdvojnásobil kypriaci prášok. Asi to v nedeľu vyskúšam, zvedavá som.

aurelia2000
4. júl 2024

@alickapusinka Ktorý? Ja som skúšala ešte jeho cookies a parádne boli, chlapec je šikovný. Len teda kalorické 💣💣💣 vyrába 😊 radšej len video pozerať 😉

alickapusinka
4. júl 2024

@aurelia2000 robil tak s mascarpone také poháre a dal tam toľko mascarpone a šľahačky že úplne ťažké na žalúdok.

autor
5. júl 2024

Piekla som na 180° 15-20 minút. Asi to bude fakt tým cestom. Potom som spravila ešte ďalšie, banánové cesto a tie sú úplne mäkkučké.

aurelia2000
5. júl 2024

👍👍👍