icon

Prečo nemôže ísť jahodový džem do chladničky?

28. máj 2025

Ahojte, ak robim jahodovy dzem , kde ide len kys citronova a cukor a v recepte bolo,ze sa to ma zasypat a nechat odlezat na chladnom mieste ( ale ze nie v chladnicke) tak ma zaujima, preco nie chladnicka?:D rozmyslam,ze to dam na balkon,ale nech em aby mi do toho naliezla haved. Poraďte.
Sorry za otazky, ale robim to 1x.

hildeberta
28. máj 2025

Daj do chladnicky, ale nechaj ju otvorenu

hederamonstera
28. máj 2025

Ja som ho tiez dnes robila, z bonvivani ze?🙂 podla mna je to preto, lebo v chladnicke by tak jahody nepustili stavu ako len na chladnejsom mieste (aby to nezacalo kvasit)

kacena4
29. máj 2025

ja mam dzem v byte normalne v policke nemam v case robenia dzemu chladne miesto, robim ho tak roky a je v pohode

margotka17
29. máj 2025

Moja sestra dáva do špajze, že to stačí.

evansova
31. máj 2025

Pokojne ho nechaj v noci v kuchyni. Neviem, aké množstvo cukru odporúčajú dievčence z Bonvivani, ja dávam 600 g na kilo ovocia. Do druhého dňa pustia toľko šťavy, že v nej plávajú. Nikdy som to nechodila a džem bol vždy výborný.

chiara25
31. máj 2025
@hederamonstera

Ja som ho tiez dnes robila, z bonvivani ze?🙂 podla mna je to preto, lebo v chladnicke by tak jahody nepustili stavu ako len na chladnejsom mieste (aby to nezacalo kvasit)

@hederamonstera normálne dávam do chladničky a vždy krásne pustí šťavu 🫣. Inde by mi to skyslo 🤔

autor
31. máj 2025
@hederamonstera

@hederamonstera ano z bonvivani :D maju tam vela dobrych receptov. Vies co,nakoniec sim to dala do chladničky a pustili stavy kopec. Este otazka. Na 3 dzemoch mi tak puka viecko,ked ho zatlacim. Znamena to,ze som to zle zavrela? Ak hej, co s tym?:D mam to opat sterilizovat? Dat do chladničky alebo hned zjest?

autor
31. máj 2025
@evansova

Pokojne ho nechaj v noci v kuchyni. Neviem, aké množstvo cukru odporúčajú dievčence z Bonvivani, ja dávam 600 g na kilo ovocia. Do druhého dňa pustia toľko šťavy, že v nej plávajú. Nikdy som to nechodila a džem bol vždy výborný.

@chiara25
@evansova kilo cukru na 2kg urody :D pustilo stavy aj v chladničke

autor
31. máj 2025
@margotka17

Moja sestra dáva do špajze, že to stačí.

@margotka17 spajxu nemam, inak by som to tam dala 🙂

kivivi
31. máj 2025

Nechytilo ti viecko, bud znova sterilizovat, alebo cim skor zjest a dovtedy do chladnicky.