Prečo nemôže ísť jahodový džem do chladničky?
Ahojte, ak robim jahodovy dzem , kde ide len kys citronova a cukor a v recepte bolo,ze sa to ma zasypat a nechat odlezat na chladnom mieste ( ale ze nie v chladnicke) tak ma zaujima, preco nie chladnicka?:D rozmyslam,ze to dam na balkon,ale nech em aby mi do toho naliezla haved. Poraďte.
Sorry za otazky, ale robim to 1x.
Ja som ho tiez dnes robila, z bonvivani ze?🙂 podla mna je to preto, lebo v chladnicke by tak jahody nepustili stavu ako len na chladnejsom mieste (aby to nezacalo kvasit)
ja mam dzem v byte normalne v policke nemam v case robenia dzemu chladne miesto, robim ho tak roky a je v pohode
Moja sestra dáva do špajze, že to stačí.
Pokojne ho nechaj v noci v kuchyni. Neviem, aké množstvo cukru odporúčajú dievčence z Bonvivani, ja dávam 600 g na kilo ovocia. Do druhého dňa pustia toľko šťavy, že v nej plávajú. Nikdy som to nechodila a džem bol vždy výborný.
Ja som ho tiez dnes robila, z bonvivani ze?🙂 podla mna je to preto, lebo v chladnicke by tak jahody nepustili stavu ako len na chladnejsom mieste (aby to nezacalo kvasit)
@hederamonstera normálne dávam do chladničky a vždy krásne pustí šťavu 🫣. Inde by mi to skyslo 🤔
@hederamonstera ano z bonvivani :D maju tam vela dobrych receptov. Vies co,nakoniec sim to dala do chladničky a pustili stavy kopec. Este otazka. Na 3 dzemoch mi tak puka viecko,ked ho zatlacim. Znamena to,ze som to zle zavrela? Ak hej, co s tym?:D mam to opat sterilizovat? Dat do chladničky alebo hned zjest?
Pokojne ho nechaj v noci v kuchyni. Neviem, aké množstvo cukru odporúčajú dievčence z Bonvivani, ja dávam 600 g na kilo ovocia. Do druhého dňa pustia toľko šťavy, že v nej plávajú. Nikdy som to nechodila a džem bol vždy výborný.
Moja sestra dáva do špajze, že to stačí.
@margotka17 spajxu nemam, inak by som to tam dala 🙂
Nechytilo ti viecko, bud znova sterilizovat, alebo cim skor zjest a dovtedy do chladnicky.

Daj do chladnicky, ale nechaj ju otvorenu