Prečo niektoré vajcia voňajú zle po uvarení?
Dobry vecer, prosim Vas, nesmejte sa mi. Je to trapne, ale my sa s muzom uz aj pohadame na tom asi. Dala som varit 10 vajec do salatu, muz ich ocistil. To, ze som ich dlho varila a zltka su zelene, ok, to viem, ze je tym varenim. Ale jedno mi vyslovene smrdelo. A potom som ovoniavala ako sprosta aj tie dalsie a zdaju sa mi este zo 2 take podozrive, mozno aj 3. A muz na mna vyletel, ze ci chcem 10 vajec vyhodit. Lenze ja nechcem dat pokazene alebo vajcia "na hrane" do salatu a budeme srackovat cez sviatky. Hystercim ja alebo ma muz pravdu? Ja mam 100 chuti uvarit ine, este mam z inej varky. Toto su vajcia balene po 20 ks z Lidla, v tej folii, to sa mne tak nepaci, ze to sprosto balia a este to nedrzia v chladnickach. Nie su po zaruke. Ja som uz jedla aj riadne stare vajcia, domace a tie nesmrdeli. Och, toto ked nemusim, ja to nekupim, tento druh. Ale na nakupe bol muz.
Co by ste robili? Radsej uvarit dalsie? Hoci aj menej? Ci je v pohode tie dobre zjest a tie zle vyhodit? Viete, ze spolu sa to varilo. Skrupina nie je hermeticky uzavreta 😅. Ci sa z toho zleho vajca nedostane aj k tym dobrym. Poradte. Dakujem. Anobym, lebo mi je trapne, ako keby som nikdy vajcia nevarila 🙃.
tiež nedávam vajcia do šalátu, nemáme to radi a ešte keby som pochybovala tak vôbec, sprav bez vajec a do trochy šalátu daj vajcia ktoré sú podľa Teba ok, aby nebol pokazený celý šalát
Takze, dopadlo to tak, ze som pekne muzovi povedala, ze mam pochybnosti, hlavne kvoli detom a trvanlivosti salatu, keby aj boli len prevarene alebo "na hrane". Uvarila som starsie, z inej varky, co som z nich aj piekla a dozreli sme na dlzku varenia, boli uplne v poriadku, pekne zlte a vona taka klasicka vajcova. Lenze, muzovi to nedalo a on si tie prve prebral a spravil si natierku. Ze na Stedry den este nemal vajcovu natierku. Nic mu nebolo, ale ja som mala hnacku po Stedrej veceri ako vzdy 😅. Inak, neviem, preco to mavam. Ale z tych vajec to isto nebolo, lebo ani jedno neslo do salatu.
2 boli fakt take cudne, tie sli do kosa a ostatne boli podla mna s takou vyraznejsou aromou a tie zjedol. Este mam z tych vajec, vyskusam, ked budem robit na Silvestra nieco, ked to vajce rozbijem.
Dakujem za rady a nazory.

Nikdy v živote sme celá rodina nedávali vajcia do šalátu, ale sa netráp, vajcia majú svoj pach, odvetra sa keď sa nakrájanú, a zeleny kúsok nevadí, iba farba