icon

Prečo niektoré vajcia voňajú zle po uvarení?

23. dec 2024

Dobry vecer, prosim Vas, nesmejte sa mi. Je to trapne, ale my sa s muzom uz aj pohadame na tom asi. Dala som varit 10 vajec do salatu, muz ich ocistil. To, ze som ich dlho varila a zltka su zelene, ok, to viem, ze je tym varenim. Ale jedno mi vyslovene smrdelo. A potom som ovoniavala ako sprosta aj tie dalsie a zdaju sa mi este zo 2 take podozrive, mozno aj 3. A muz na mna vyletel, ze ci chcem 10 vajec vyhodit. Lenze ja nechcem dat pokazene alebo vajcia "na hrane" do salatu a budeme srackovat cez sviatky. Hystercim ja alebo ma muz pravdu? Ja mam 100 chuti uvarit ine, este mam z inej varky. Toto su vajcia balene po 20 ks z Lidla, v tej folii, to sa mne tak nepaci, ze to sprosto balia a este to nedrzia v chladnickach. Nie su po zaruke. Ja som uz jedla aj riadne stare vajcia, domace a tie nesmrdeli. Och, toto ked nemusim, ja to nekupim, tento druh. Ale na nakupe bol muz.
Co by ste robili? Radsej uvarit dalsie? Hoci aj menej? Ci je v pohode tie dobre zjest a tie zle vyhodit? Viete, ze spolu sa to varilo. Skrupina nie je hermeticky uzavreta 😅. Ci sa z toho zleho vajca nedostane aj k tym dobrym. Poradte. Dakujem. Anobym, lebo mi je trapne, ako keby som nikdy vajcia nevarila 🙃.

Strana
z2
cacianka
24. dec 2024

Nikdy v živote sme celá rodina nedávali vajcia do šalátu, ale sa netráp, vajcia majú svoj pach, odvetra sa keď sa nakrájanú, a zeleny kúsok nevadí, iba farba

alenka58
24. dec 2024

tiež nedávam vajcia do šalátu, nemáme to radi a ešte keby som pochybovala tak vôbec, sprav bez vajec a do trochy šalátu daj vajcia ktoré sú podľa Teba ok, aby nebol pokazený celý šalát

autor
26. dec 2024

Takze, dopadlo to tak, ze som pekne muzovi povedala, ze mam pochybnosti, hlavne kvoli detom a trvanlivosti salatu, keby aj boli len prevarene alebo "na hrane". Uvarila som starsie, z inej varky, co som z nich aj piekla a dozreli sme na dlzku varenia, boli uplne v poriadku, pekne zlte a vona taka klasicka vajcova. Lenze, muzovi to nedalo a on si tie prve prebral a spravil si natierku. Ze na Stedry den este nemal vajcovu natierku. Nic mu nebolo, ale ja som mala hnacku po Stedrej veceri ako vzdy 😅. Inak, neviem, preco to mavam. Ale z tych vajec to isto nebolo, lebo ani jedno neslo do salatu.
2 boli fakt take cudne, tie sli do kosa a ostatne boli podla mna s takou vyraznejsou aromou a tie zjedol. Este mam z tych vajec, vyskusam, ked budem robit na Silvestra nieco, ked to vajce rozbijem.
Dakujem za rady a nazory.

Strana
z2