icon

Prečo sa mi scvrkli parené buchty?

zuzinka888
18. okt 2022

Baby preco sa mi parene buchty " pokrcili- scvrkli" ked som ich chcela vybrat a zlozila som vrchnak z hrca?? Dovtedy boli krasne nadychane. Dakujem.

Strana
z2
nelka93
19. okt 2022

Robila som nedávno parené buchty, splasli asi 3, lebo som ich parila o čosi dlhšie. Robím menšie a párom cca 5 minút a tiež hlavne z polohrubej múky, nie hladkej 🙂

mamusa123456789
19. okt 2022

Dlho si ich patrila, ja keď robím tak menšie parim 4 min a väčšie 5 min

selwadza22
19. okt 2022

@zuzinka888 ja som zistila, že sa scvrknú preto lebo dávam rýchlo preč pokrievku a voda čo sa na nej nazrážala mi ich pokvapká... Ale tiež niekedy preto lebo ich tam príliš dlho nechám a varím na veľmi prudkom plameni, po vložení buchiet a zavareni vody treba teplotu znížiť ( a ja na to niekedy zabudnem lebo nastavím časovač a idem robiť niečo iné...) Ja robím z hladkej múky.

dannkah
19. okt 2022

@zuzinka888 Ja si myslím, že je to mix všetkého čo bolo napísané. Tiež mám odskúšané, že radšej pariť kratšie 6-7 min, cesto radšej hustejšie ako redšie (alebo k polohrubej múke dosypat trocha hrubej), voda nech silno nevie, radšej menej a s kysnutim to bude určite tak. Mne sa scvrkne zvycajne posledná dávka, ktorá už dlho čaká nachystana.😕. Mama ma teraz taký trik, že časť mlieka nahradí minerálkou. Možno vyskúšajte.

martina6jh
20. okt 2022

@zuzinka888 opatrne odobrať kryt tak aby narosena voda na nich nepopadala a hneď rýchlo popichať špáradlom. A tak by nemali tak splasnut.

martina6jh
20. okt 2022

@zuzinka888 opatrne odobrať kryt tak aby narosena voda na nich nepopadala a hneď rýchlo popichať špáradlom. A tak by nemali tak splasnut.

kessrina
20. okt 2022

@bbebe ja mám pocit, že keď mi na ne kvapne voda z vrchnaku jak ich odkrývam tak ostanu také zosuverene...

zlatkaantosova
21. okt 2022

@zuzinka888 Ahoj presne tak ako tú píšu boli dlho v páre.Ked robím väčšie buchty nechávam 12 min.a sú krásne.

kukucka26
26. apr 2023

@minimilan pekný deň rada mám taký istý parák dnes prvýkrát buchty prečo mi splasli keď ich robím nad sitkom krasne

minimilan
26. apr 2023

@kukucka26 ahoj, kolko min.si parila? Kolko min.kysli?

minimilan
26. apr 2023

@kukucka26 teraz pozeram, ze to len niektore mas akokeby scvrknute, ja by som povedala, ze tam skor presvita dzem. Moze byt ze si cesto spravila tensie. Ja ked som mala scvrknute, tak boli scvrknute vsetky.

kukucka26
26. apr 2023

@minimilan patrila som 10 no kyslí asi aj 45 mon

minimilan
28. apr 2023

@kukucka26 dlho kysli.. a valkaj na hrubsie trochu 😉

ivanamajer
1. okt 2024

@ajsha123 dobry den,mozte mi dat prosim recept na tie Vase parene buchty? Presny pomer. Lebo mam recept od oka a skoro vzdy mi splasnu. Dakujem.

Strana
z2