Prečo sa mi scvrkli parené buchty?
Baby preco sa mi parene buchty " pokrcili- scvrkli" ked som ich chcela vybrat a zlozila som vrchnak z hrca?? Dovtedy boli krasne nadychane. Dakujem.
Dlho si ich patrila, ja keď robím tak menšie parim 4 min a väčšie 5 min
@zuzinka888 ja som zistila, že sa scvrknú preto lebo dávam rýchlo preč pokrievku a voda čo sa na nej nazrážala mi ich pokvapká... Ale tiež niekedy preto lebo ich tam príliš dlho nechám a varím na veľmi prudkom plameni, po vložení buchiet a zavareni vody treba teplotu znížiť ( a ja na to niekedy zabudnem lebo nastavím časovač a idem robiť niečo iné...) Ja robím z hladkej múky.
@zuzinka888 Ja si myslím, že je to mix všetkého čo bolo napísané. Tiež mám odskúšané, že radšej pariť kratšie 6-7 min, cesto radšej hustejšie ako redšie (alebo k polohrubej múke dosypat trocha hrubej), voda nech silno nevie, radšej menej a s kysnutim to bude určite tak. Mne sa scvrkne zvycajne posledná dávka, ktorá už dlho čaká nachystana.😕. Mama ma teraz taký trik, že časť mlieka nahradí minerálkou. Možno vyskúšajte.
@zuzinka888 opatrne odobrať kryt tak aby narosena voda na nich nepopadala a hneď rýchlo popichať špáradlom. A tak by nemali tak splasnut.
@zuzinka888 opatrne odobrať kryt tak aby narosena voda na nich nepopadala a hneď rýchlo popichať špáradlom. A tak by nemali tak splasnut.
@zuzinka888 Ahoj presne tak ako tú píšu boli dlho v páre.Ked robím väčšie buchty nechávam 12 min.a sú krásne.
@ajsha123 dobry den,mozte mi dat prosim recept na tie Vase parene buchty? Presny pomer. Lebo mam recept od oka a skoro vzdy mi splasnu. Dakujem.

Robila som nedávno parené buchty, splasli asi 3, lebo som ich parila o čosi dlhšie. Robím menšie a párom cca 5 minút a tiež hlavne z polohrubej múky, nie hladkej 🙂