Prečo sa volá obrátený rezeň obrátený?
Ahojte kamoši a kamošky, už dlhšie ma zaujíma jedna vec... nevie niekto náhodou prečo sa obrátený rezeň volá "obrátený"? Čo je na ňom obrátené?
Za odpoveď krásne ďakujem
struhanka - vajíčko - muka 🙂
@banderaska29 ja uz do muky nedavam😉
Ale ešte dávate do rúry zapiecť? S nejakou zálievkou? Či zeleninou, cibuľou? Tiež som to nikdy nerobila 🙈
@tosomja oprazis ich najprv a potom das zapiect. Robím tieto https://www.mimibazar.sk/recept/7332/uzasne-zap...
Ja robim tak ze vbijem struhanku, obalim vajcom osmazim ako chleba vo vajci, dam na pekac, zalejem vodou s horcivou a kecupom a dam do rury piect
@banderaska29 do muky to nejde, iba struhanka, vajicko
@tosomja strúhanka, vajíčko, opražiť do zlatava. Uložím na plech a zalejem - 3dcl vody, 0.5dcl oleja, 3PL kečupu, 3PL horčice, worchester (dávam od oka) a soľ, MČK. Pečiem zakryté na 180 stupňov asi 30 min, potom na 10 min odokryjem ☺️ manžel by ich takto kľudne jedol každý týždeň s ryžou a uhorkovym šalátom.
@mima1608 a ako dlho to vydrží v chladničke? Lebo ja mäso nejem, alebo keď ak, tak trošku, nepotrebujem každý deň, ale zase priateľ a deti majú radi mäso, tak aby som urobila napríklad v piatok a mali aj v nedeľu 😃 nie že to bude také dobré, že budem tri dni stať pri sporáku a vyprážať 🙈
My ich mame najradsej s tarhonou, ale ja ich robim z hovadzieho.
my ho pri vysmazani obratime, aby bol z obidvoch stran vysmazeny. preto obrateny.
Na kazdy oprazeny rezen davame koliesko cibule, salamy, kyslu uhorku a kusok slaninky,.podlejeme a dame zapiect prikryte a neskor odkryte

@davit69 lebo najprv sa dáva do strúhanky a potom do vajíčka 😜