icon

Premývate pred pripravením balené miešané šaláty?

30. apr 2025

ahojte, premyvate tie salaty v tych sackoch naporcovane?
mix listov ?

Strana
z2
suge
1. máj 2025
@zuzanaam

určite umyť, tieto balené listy a šaláty bývajú často zdrojom salmonelózy

@zuzanaam Aj E. coli.

zuzanaam
1. máj 2025
@suge

@zuzanaam Aj E. coli.

@suge môže byť. V poslednej dobe som zachytila niekoľkokrát tú salmonelu na rukole, ale je to mikrobiologicky riziková potravina. A takisto klíčky. Radšej si to všetko pripraviť doma.

larinka552
1. máj 2025

Umyvam to kedy ako sa mi chce, aky cisty na pohlad mi ten salat pride 😁 Ale morčencom neumyvam, ked pise na obale, ze umyty, az tolko roboty si nedavam. A ku tym mikroplastom v salate 🤦🏻‍♂️ Povedzte mi v akej potravine z obchodu urcite nie su mikroplasty? Ci zijete iba z lasky a zo vzduchu? Aleho ak si vsetko vypestujete a dochovate doma ako bio eko organic raw... tak pardooon nic som nepovedala 😃

laila22
3. máj 2025

Ja ich neumyvam. Kupujem iba keď nie je nič iné , lepšie k dispozícii.

luccija
3. máj 2025

Umývam aj, keď na niektorých je, že je umytý.Minule bola v rukole tráva a iná burina🙂

viestta
3. máj 2025
@larinka552

Umyvam to kedy ako sa mi chce, aky cisty na pohlad mi ten salat pride 😁 Ale morčencom neumyvam, ked pise na obale, ze umyty, az tolko roboty si nedavam. A ku tym mikroplastom v salate 🤦🏻‍♂️ Povedzte mi v akej potravine z obchodu urcite nie su mikroplasty? Ci zijete iba z lasky a zo vzduchu? Aleho ak si vsetko vypestujete a dochovate doma ako bio eko organic raw... tak pardooon nic som nepovedala 😃

@larinka552 aj v doma vypestovanom mas kadeco. Daco zafukne vietor z pola, daco voda zmyje od suseda, daco natielko do studne (vsak dusicnany su uz takmer vsade v studnicnej vode a este dlho budu, tak isto stopy pesticido), DDT v pode sa este stale nachadza, ked tam pred 50 rokmi dedo kantril mandeliku, kto vie co tam ostalo...

softiesofie
3. máj 2025

Ja umyvam vzdy. Ale v detstve ceresne, jablka, marhule priamo na strome.
Hrasok, maliny (niektore mali trpku pachut po bzdochach, vyplulo sa a islo sa na dalsiu), jahody, paradajky... hned po odtrhnuti a to na kila.
A viem o pripadoch, ze nie ze umyju, ale nechaju odstat v octe, alebo sode bikarbone, min 10min. Lenze ide o vyhradne kupovane veci.

Strana
z2