icon

Pridávate smotanu do francúzskych zemiakov?

2. aug 2024

Ahojte, odmalicka mama, starka atd. doma davali do francuzskych na konci smotana, vajicko rozmiesane a zaliali. Ale mam pocit, ze vdaka tomu z nich byvam nafuknuta ako balon.
Co pridavate do francuzskych Vy? 🫣

Strana
z3
krasolienka1
2. aug 2024

Skús rastlinnú smotanu

sandra151
2. aug 2024

Áno robím zálievku:
180ml smotana na šľahanie
150ml mlieko
1 PL horčica
1 PL kysla smotana
1 vajce
Sol korenie.
Toto mam na 2kg zemiakov a ja ich vopred uvarím do mäkka a pretlacam ich ako keď robíš zemiakový šalát. Takisto pretlačím aj 3 uvarené vajíčka a pridávam na drobno nakrájanú pikantnú klobáskovu salámu. Na vrch ukladám syr
A používam všetko bezlaktózové

majka2
2. aug 2024

Mlieko klasické a do toho vajíčka.rozmiesam za zelejem

lussyl5
2. aug 2024

Kyslá smotana, trochu mlieka,vajcia a syr.

blackcat8885
2. aug 2024

Zalejem kyslou smotanou s rozmiešanymi vajíčkami

luccy89
2. aug 2024

Davam uvarene zemiaky pretlacene, parky, vajicko varene. Navrstvim, ukoncim zemiakmi. Nezalievam. Zemiaky zvrchu mam rada opecene. Nedrzi to na tanieri tvar, ale to vobec nevadi. Ja si potom uz v tanieri k tomu primiesam pochutkovu smotanu. Mamina si nedava smotanu, ale jedava k tomu kyslu uhorku alebo calamadu.

nene05
2. aug 2024

Moja mama zalieva len mliekom a vajickom..mojmu muzovi su take "suche", takze ked robim jemu na prianie 😅 musim dat aj smotanu sladku aj kyslu a vela.

syja
2. aug 2024

Ano na cca hodinu. Ja davam 50 minut prikrite a potom 10-15 zapiec odokryte

wiccawicca
2. aug 2024

Ja tiež dávam sladkú smotanu rozmiešanú z vajíčkami a tak zalejem, chutí nám to

andreatytler
3. aug 2024

Ja davam smotanu a v tom rozslahane vajicka a zalievam hned na zaciatku. Po dopeceni tam po smotane nie je ani stopy. Su to len zrazene vajicka vsade medzi zemiakmi a tuk zo smotany.
Skus dat mlieko namiesto smotany. Alebo len velmi malo tej smotany, ale vtedy musis dat viac ako jedno vajicko. Tie vajicka ti urobia tiez dobru zalievku.

bbalin
3. aug 2024

Nečítala som všetky komentáre, tak neviem, či to už niekto radil, ale zemiaky sú pre žalúdok ťažšie na trávenie, preto sa odporúča pridávať čierne korenie, skús trochu pridať na zemiaky

autor
3. aug 2024

@bbalin davam prave vcelku dost 🙈

ivanka12311
14. aug 2024

Dávam na zálievku kyslú smotanu+smotanu na šľahanie+vajíčko soľou trošku ochutím a zalejem na vrch už len syr 😋

margotka17
17. aug 2024

Pre mňa je smotana ťažká, ja rozhabarkujem vajíčko v plnotucnom mlieku a je to super.

Strana
z3