icon

Príprava zeleniny na vývar deň vopred

16. feb 2025

Ahojte robievate niekto tak ze si den predtym na vyvar osupete zeleninu a nechate na noc vo vode a rano date len varit?

avatar
markusrasford
16. feb 2025

Zelenina by sa nemala dávať do vody. Stráca vitamíny a nechať celú noc vo vode....

avatar
viestta
16. feb 2025

Nie, nikdy, pretoze vsetko dobre zo zeleniny sa vymaca do vody

avatar
deti95060810
16. feb 2025

deň predtým si zvyknem očistiť cibuľu, ak máme zeleninu na záhrade tak povyberať, očistiť, ale nikdy nenechávam vo vode...

autor
16. feb 2025

Super dakujem takze si mozem ocistit zeleninu ale nie do vody ano? A nechat ju v chladnicke ? Alebo normalne von dakujem pekne🙏🏻

avatar
katkaseiner
16. feb 2025

nie...ja mam problem ze na prvykrat mam polievku mutnu cize robim v 2 hrncoch...maso do studenej vody, zovrie, oberiem šuminy, prelozim do dalsieho hrnca zas do studenej vody a zas necham zovriet a az potom pridavam sol, koreniny, zeleninu, cize mam dostatok casu všetko ocistit . Preco varim v 2 hrncoch? Cca 2 roky sa mi nedari uvarit polievku krasnej farby inak ako takto...

autor
16. feb 2025

Lebo som myslela ze ked bude namocena vo vode v hrnic rano len zapnem v tej vode co sa mocila nevylievala by som ju

avatar
nelca84
16. feb 2025

@katkaseiner pravdepodobne ho varis velmi sprudka. Vyvar sa musi pomaly, len jemne prebublavat. Mne trva aj hodinu, kym sa dostane zo studenej vody do varu...
@autorka a kvoli comu to potrebujes cistit den vopred? Vsak daj varit maso s vodou a mozes cistit zeleninu, pridas ju ked ju ocistis.

autor
16. feb 2025

@katkaseiner ja nemam problem s tymto nikdy som si nerobila zeleninu dopredu len dnes som chcela aby som rano stihala … vzdy robim tak ze vsetko spolu aj maso na 9 dam zovriet potom dam na 2-3 nech buble a zbieram z masa a vzdy sa krasne vycisti🤷‍♀️🤷‍♀️

autor
16. feb 2025

@nelca84 lebo minto casovo nevychadza chcela som si teraz vecer nacistit nech rano vsetko hodim spolu a len dam varit … preto sa pytam ci mozem si teda aspon ocistit zeleninu ktoru do vody teda nedam

avatar
nikasmile
16. feb 2025

Zvyknem očistiť a len tak nasucho nechať v dóze zavreté v chladničke.

autor
16. feb 2025

@nikasmile ďakujem

avatar
januska2
16. feb 2025

@katkaseiner odporúčam vsetko v studenej vode a variť na slabo mame elektrické do 9 varim na 4 az kým nezačne jemne bublat varim do 2 hodín polievka krasne číra. Tiez mi to poradili 😉

avatar
markusrasford
16. feb 2025

@januska2 vývar keď sa varí tak sa zelenina nemá dávať do studenej vody.

avatar
januska2
16. feb 2025

@markusrasford ja ju nechávam celu nekrájame ju a davam ju s kurátor na začiatku. Potom vyberám a krájam tak aj mesko. Polievocka uplne číra krasna

avatar
erickatt
16. feb 2025

Ja davam zeleninu o dost neskor. Uuuplne vynimocne ju ocistim vecer, ak viem ze dalsi den mam toho vela. Inak az pred tym ako dam do polievky

avatar
markusrasford
16. feb 2025

@januska2 a keď pridáš zeleninu keď bude vrieť vtedy polievka nebude číra? Keď sa správne vari polievka bude číra aj vtedy. Od zeleniny polievka nebýva mutna. Keď sa zamutí tak od mäsa a nesprávne pozbieranej peny na vrchu polievky

avatar
januska2
16. feb 2025

@markusrasford vies co ani som to neskúšala ale je to asi o tom aby bol správny bod varu teda aby sa varila slabo a dlhšie. Tym ze ju dávam celú tak akurát to mam všetko pekne uvarené cca 1.5 - 2 . Ked som som sa učila tak som to dala do teplej vody 😂 na plno ked vrela dala nakrájanú zeleninu a sup kalná 😂😂😂 ale tak každý sa učil. Od kedy mi poradili tuto verziu tak už je to ok 😁

avatar
domak2
16. feb 2025

Úplne kľudne si všetko priprav tak ako ti vyhovuje aby si stihala. Tvoj vývar, tvoje pravidlá 😅

avatar
majamat
16. feb 2025

ked nebude vo vode, obschne.
neviem ake vitaminy strati, zelenina obsahuje sice nejake vitaminy, ale tie co su rozpustne v tukoch,s a do vody nedostanu, na ich uvolnenie potrebuejst tuky a jedine vitaminy rozpustne vo vode su vit. B - no mnohym tepelna uprava vadi a tiez vit C a to mu urcite teplena uprava vadi urcite, cize to tam nezpstane ani keby si si ocistila nacerstvo.
potom su tma mineralne latky a tie teoreticky mozu prejst do vody, ale mnohe su asi pomerne stabilne, navyse sa uvolnia maximalne z povrchu, nie z vnutra.

kludne si ich daj do vody.

avatar
petronellla87
16. feb 2025

Občas to tak robím

autor
16. feb 2025

@domak2 😂😂😂super odpoved😂😂😂

avatar
erickatt
16. feb 2025

Ja napriklad casto nezbieram penu. Ak mam domace maso, je pekne stecene. A nie je kalna

avatar
drianaa
16. feb 2025

Áno, zvyknem si načistiť zeleninu deň vopred, nie do vody, len do dózky alebo do voskového obalu do chladničky. Vo vode mávam len zemiaky a bataty

avatar
bolarazjedna
16. feb 2025

Ja som presne takto varila dnes vývar, v sobotu večer som ocistila zeleninu, do rána to bolo nakeahene vo vode v chladničke, ráno už som ken umyla mäso a dáka variť a v správnom čase prišupla zeleninu a korenie.

avatar
margotka17
20. feb 2025

@katkaseiner zrejme varíš na veľkom stupni tepla. Ak znížis teplotu, polievka sa bude variť pomaly a bude krásne číra. Vyskúšaj 👍

avatar
katkaseiner
21. feb 2025

@margotka17 praveze necham na velkom plameni kym takmer zovrie, a hned znížim...

avatar
natalka13
21. feb 2025

A co nestihas? Cistenie zeleniny su 2min.

autor
21. feb 2025

@natalka13 ten vyvar bol uz davno spraveny aj zjedeny… takze uz komentovat nemusite…