Prosím o vysvetlenie receptu
Prosím, čo znamená "uvarenú pretri"?

Prepasíruj?
@janapeterjana premiešať, lebo na tom sa spraví taká šupka, ako keď varíš puding či mliečnu polievku
@janapeterjana Po starom by to znamenalo, že prepasíruj na trelku(strúhadle).To máš nejakú starú kuchársku knihu?
@janapeterjana nie náhodou zmixovat keď má byť krémová ? Ako bývajú tréner jablká, že struhane.
@vulka nie je stará, aspoň myslím 😀
Ja by som to na zaver rozmixovala😉
@janapeterjana kedze je to kremova polievka, tak ju treba logicky rozmixovat. Ci ju prepasirujes cez sito ako rozmixujes, je na tebe. Cize ma mat kremovu konzistenciu.
prepasirovat v dobe modernej rozmixovat
Asi tak nejak, buď to prepasíruj alebo to proste rozmixuj a bude. Niekedy to fakt napíšu do tých receptov, že človek len premýšľa nad tým, čo vlastne chcú aby s tým jedlom spravil
No, sú to akože "babičkine" recepty, preto asi použili archaickejší výraz. Hoci slovo trieť, pretrieť je úplne normálne, v tomto kontexte sa až tak často nepoužíva. Ja krémové polievky síce mixujem, ale zistila som, že keď ich ešte prelejem cez sito, sú jemnejšie (pri špargľovej, napríklad, tam môžeš mixovať, koľko chceš, nezlikviduješ všetky vlákna).