icon

Raňajky pre 15 mesačné dieťatko

ollynka
18. dec 2013

Prosím vás, čo dávate papať detičkám na raňajky? Mne už dochádza inšpirácia. Chcela by som vyskúšať aj neaké pomazánky. Robíme vajíčkovú a lekárka povedala,že v tomto veku môžem dávať už aj rybaciu z rybiek v konzerve.

chrumka84
18. dec 2013

Vločky uvarené v mlieku s postrúhaným jablkom alebo hruškou atď. To je č. 1. Ostatné je v obľúbenosti ďaleko za tým. Chlebík max s maslom, inak vypľúva alebo ani neochutná. Občas jogurt alebo matylda (tvarohový dezert), omeleta s paradajkou a paprikou.

cawes
18. dec 2013

@ollynka ja davam chlebik zo sunkou, vajicko, zeleninku, alebo ovesne vlocky varene vo vode k tomu ovocie, alebo banan a piskotky

marianna2468
18. dec 2013

No u nas to je iba mlieko,inak nechce nic,idu nam zubky tak preto.

mamainprogress
18. dec 2013

Akakolvek nakrajana zelenina a chlieb, to mame kazde rano. Popripade vlocky v bielom jogurte s bananom alebo vlocky varene vo vode s jablkom. Pomazanky z ryb mozes urcite. Moj papa rybky z konzervy na veceru cca 2-3x tyzdenne asi od 14m, sardinky, slede, lososa. Alebo urob avokadovu pomazanku, hrachovu, tvarohovu, na nete je vela inspiracii.

ivanka.7
18. dec 2013

U nas su top namocene ovsene vlocky s hrozienkami a melasou 🙂 Rozmyslam, kedy sme ranajkovali nieco ine, ale neviem si spomenut 😀
A to nie je matersky plural, ranajkujeme zasadne spolu 😀

ollynka
autor
18. dec 2013

@ivanka.7 moja dcérka je mlsný jazýček),...nikdy mi nespapá to isté, ..

ollynka
autor
18. dec 2013

@mamainprogress tá avokádová aj tvarohová pomazánka je dobrý nápad,...ďakujem,...

ollynka
autor
18. dec 2013

@marianna2468 ),...moje malinké je papkáč,..) idú nám zadné stoličky, čo mi dá pocítiť hlavne v noci, ale s jedlom našťastie problémy nemáme, ani ráno,....

happy8051
18. dec 2013

nase ranajky na tento tyzden:
pondelok: vlocky v mandlovom mlieku s ovocim hrozienkami, ryzove chlebiky, caj
utorok: pomazanka z cervenej repy, spaldovy chlebik, rajcinov stava
streda: jahodovo bananove smoothie so spaldovymi piskotami
stvrtok: domaca sunkova pena so syrom, slnecnicovy chlieb, cherry rajciny s tekvicovym olejom, zelene smootie
piatok: maslovy croasant, ovocny salat (cervene hrozno, mango, maliny) s jogurtom
sobota: spaldova kasa s ovocim, caj
nedela: bryndzova natierka, celozrnna bageta, polny salat

luba28
19. dec 2013

my tiez len mlieko az okolo 9-9.30 davame chlebik so sunkou,alebo len s maslom,ale vela z toho nezje

ollynka
autor
19. dec 2013

@happy8051 to je ako v hotely so ****.),..odkiaľ berieš nápady? Koľko má tvoje dieťatko mesiačikov, keď papká už rajčinky?

happy8051
19. dec 2013

@ollynka vymyslam si to, kupujem vela zdravych produktov. Nela ma 18 mesiacov, takze uz moze rajciny