Recept na čerešňovú bublaninu

melory
12. jún 2007

😀 ceresnova bublanina:

100g hrubej muky, 100g jemne preosiatej struhanky, prasok do peciva, 50g masla, 100g praskoveho cukru, 6vajec, 1lyzicka citronovej stavy, 3dl mlieka, tuk a muka na vymastenie a posypanie plechu.

muku a struhanku premiesame s praskom do peciava. maslo,cukor, zltky a citronovu stavu vymiesame, pridame vlazne mlieko a struhanku s mukou, premiesame a na koniec pridame vyslahany z bielkov sneh. cesto rozotrieme na pripraveny plech a posypeme ceresnami...ja ich tam z lahka pritlacim a ceresne odkostkujem, je to chutnejsie a lahsie sa to kraja aj papa. dobru chut.

pridam aj sirup onedlho.

melory
autor
26. júl 2007

ceresne sa odkostkuju a vymixuju na kasu. nehaju sa do dalsieho dna v hladnicke odstat. potom sa ceresne prepasiruju cez pasir, alebo latku. da sa to do hrnca do ktoreho sa prid kyselka podla chuti, aj cukor podla chuti. privediete do varu a flase hned plnite.

emjee
27. júl 2007

melory este mas ceresne na sklade? 😲

ma_se
1. apr 2009

MELORY,ja mam ceresne velmi rada..mnam 😉 a aj visne,je to taka dobra pochutka...
tiez som robievala z ceresni,sirup,dzem,bublaninu atd.ked sme ich mali dost...

lela88
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
222anna222
7. júl 2015
Používateľ 222anna222 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 222anna222.

Ešte si bublaninu poliať domácim salkom a som v nebi 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=B-NO_VqZcU0