Recepty
melory
27. sep 2006

Recept na detskú výživu

Bola som poziadana o recept:
jablka osupem, aby boli bez koze a jadra. umyjem a vlozim do hrnca kde je na spodku asi 5cm vody. na malom plameni varim, az kym sa jablka nerozpadnu. casto miesam a ku koncu stale. pridam cukor. zalezi na jablkach, ked su kysle viac {asi kilo} ak su sladke menej {asi pol kila}. niekedy pridam aj skoricu a to je ta najlepsia presnidavka. ked dam do poharov na vrch pridam stipku kyselky - dobre zakonzervuje - a potom uz len sterilizujem zhruba 10minut tak aby pohar nebol vieckom vo vode. a hotovo.
su aj rozne sackove pomocky ktore tento proces urychlia, ale ja som za klasiku.
kattum
27. sep 2006
kolko kg jablk? Mozem pouzit miesto cukru nejaku nahrazku, napr. glukopur?
meloryautor
27. sep 2006
ak si kupis sacourychlovac mas presny navod. ja robim dost od oka a z bruch asi na 5kg 1kg cukru.
neviem ci sa da glukopur na nahradit cukrom, ale zrejme ano :-S neskusala som, lebo ak sa priznam nepoznam - iba gluko viem ze je cukor. mozno to je aj zdravsie.
kattum
27. sep 2006
dakujem!
meloryautor
27. sep 2006
porad co je glukopur! pouzivas ho miesto cukru? my sme zacali pouzivat hnedy ale len do caju a kavy inac je drahy ale tiez zdravy.
kattum
30. sep 2006
mmelory, glukopur je hroznovy cukor, moze sa davat i kojencom ak naozaj nechcu papat a sladke by jedli. Kukni sem:http://www.lekarna.cz/p/potraviny-pochutiny...

ja som ho zatial nepouzila, no viem ze sa moze.
meloryautor
4. okt 2006
ano vsimla som si ho v TESCU ale asi cukor je cukor
emjee
24. júl 2007
vavka33 • 2d • 24. júl 2007 o 10:39
ahoj maminky i tie este len cakatelky
Chcem vas poprosit,ci nemate dajake zarucene a osvedcene recepty na detske vyzivy-jablkovu,hruskovu,broskynovu...Rada by som ich pripravila,len sa bojim,aby mi neskysli ako sa mi uz v minulosti stalo.Preto sa obraciam na vas,urcite ste niektore nieco take uz robili.
Moc dakujem za kazdu radu,recept.
bibinka
24. júl 2007
nakrájam jablká + nejaké iné ovocie-hrušky, marhule, broskyne do 5litrového hrnca, pridám trochu vody a pomaly varím kým to riadne nezmäkne až do kaše. potom rozrobím jeden zlatý klas s vodou a primiešam k mase, prevarím a rozmixujem do požadovanej konzistenice-na jemnučko,alebo nahrubšie. ak je to moc husté,pridám vodu a znovu povarím. cukor nedávam, alebo len minimálne, pre staršie deti môže byť aj vanilkový,alebo škorica. vlejem do vyvarených fliaš od presnidávok,zavíčkujem a sterilizujem 20-30min.ešte nikdy sa mi to nepokazilo 🙂
nathalie111
7. aug 2007
da sa nieco urobit len cisto z broskyn????
ukana
7. aug 2007
natalie, bud kompot, a aj presnidavka. Ocisti broskyne, daj varit, oslad, pridaj Zlaty klas ( podla mnozstva), trochu vody. Ja ked som to mala rozvarene, tak som to rucnym mixerom rozmixovala, pripadne este dosladila. Niekto dava aj trosku kyseliny citronovej do flasky, aby sa nepokazili. Nalej do flasiek, sterilizuj. mnam. 🙂
ukana
7. aug 2007
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1856
aj tu je recept na presnidavku, namiesto jablk daj broskyne a je to 😉
nathalie111
7. aug 2007
aj broskyne treba uvarit???
inak,vdaka ze tipy...
nathalie111
7. aug 2007
uz vidim,ze hej..len mam malu na rukach a jeduje sa,tak to citam len tak zbezne... :-N
ukana
7. aug 2007
treba ich rozvarit vo vode, ale nedavaj vela vody, ony este pustia stavu, radsej na konci to trochu este zried. Miesat a varit, miesat a varit 😃
nathalie111
7. aug 2007
diky....budem sa snazit... 😃 varit,miesat a varit... x-) a miesat samozrejme...

cukor sa do jedneho roku veku dietata neodporuca...ked ho tam nedam,pokazi sa mi to?
ukana
7. aug 2007
hmm, neviem, nemalo by sa tomu nic stat, ale bude to dost kysle. trochu by som ho tam dala, aj v tych z obchodu je cukor, daj ho menej, vsak mala uz bude mat v zime rok. Ja som moc nesladila, ale ked ho tam nedas, a malej by to nechutilo, vzdy jej to mozes trochu osladit priamo na tanieriku 🙂
denik
27. aug 2007
kočky a neviete, ako zavariť cukinu alebo tekvicu? chcela by som to urobiť tiež ako výživu.. to ju mám takisto rozvariť vo vode ako napr.jabĺčka?
sabka
16. sep 2007
ja tam cukor ani kyselinu vobec nedavam a este sa mi to nepokazilo. Chuti to aj nam. Vlastne mam co robit aby som to malemu vsetko nezjedla. hi hi
maruschka
17. sep 2007
čaute,my tiež robievame výživy a dávam tam iba vanilkový cukor.A denik ak robíš cukinovú presnídavku,daj tam aj jabĺčka,bude chutnejšia a hustejšia.Môžeš urobiť aj s hruškami.Ja to všetko chytím,nasypem do hrnca,čo som si nachystala,aké ovocie je práve v sade,prisypem vanilkáč,rozvarím to,nechám vychladnúť,s tyčovým mixérom rozmixujem a ponalievam do pohárikov a 30 minút normálne do vody sterilizovať.A nepokazia sa.
sabka
24. sep 2007
kocky, sterilizujete niektora v rure?
emjee
1. feb 2008
karotky • 1d • Dnes o 08:34
Ahojky maminky!
Blíží se léto,tudíž honost domácího ovoce a tak sáíním různé recepty na přesnídávky.
Kolik se dává cukru a pudinku na 1 kg ovoce,aby byla konzistence tak akorát?
Děkuji za radu. x-)

aponchie • 1d • Dnes o 10:02
ja jsem varila akorat z jablicek a to jsem je ostrouhala a nakrajela a dala varit jako na kompot na obrovskej hrnec sem dala asi 200g cukru i min a celou skorici na vuni a varila o zmeknuti ,precedit rozmixovat ochutnat a do sklenicek super mala milovala a nejlepe s piskoty.jinak letos budu delat jahodovo jablecnou mrkvovou vsecko opet povarit zavarit malinko cukru nic vic nedavam a zavaruju maximalne na 20min pri 80C
aponchie
2. feb 2008
sabka:jasne skoro vsecko davam na plech s vyssim okrajem dam tam uterku naliju vodu naskladam flase a jedu je to rychlejsi ale treba (okurky)jen zaliju horkym nalevem obratim dnem vzhuru zabalim do dek a je to super
alinka76
9. feb 2008
ja odjakživa robím presnedávky tak, že jabblčka len očistím od jadierok (nezbavujem šupky), dám do hrnca s vodou, nechám rozvariť, potom prepasírujem cez sitko, nalejem do fľaštičiek a sterilizujem. nedávam ani cukor, ani kyselinu citronovu a nikdy sa mi nič nepokazilo. je to prirodzené a mohla som to dávať dcére od 5. mesiaca. teraz som si pripravila už v lete takto presnedávky a pridala som tam aj mrkvu a hrušky. presnedávky som už načala pre seba a ddržia, nepokazili sa mi.
ssissi
6. júl 2008
Ahojte, viete mi poradiť kompletný recept na sterilizáciu výživy z jabĺk? Chcem urobiť niečo ako alinka76 - uvarím jablká, rozmixujem, žiaden cukor, kyselina citrónová, konzervanty atď., len neviem, že čo s tou sterilizáciou. Ešte som nezavárala :-N .

Takže ako to zatvorím, ako sterilizujem a čo s tým potom. Máte niekto? Vďaka
ssissi
8. júl 2008
No nikto nič?
titkovamiriam
8. júl 2008
ved si si to uz sama sparavila-staci dat tu vyzivu do poharov,zavriet,zasterilizovat cca 2 min,len aby prilnulo viecko,potom vybrat a odlozit 🙂
ssissi
8. júl 2008
titkovamiriam vdaka, len ako to zasterilizovat - to neviem 🙂. Kazdy recept konci tym, ze dame zasterilizovat 🙂.

Sterilizovat = Varit vo vode cely pohar naplneny vyzivou? Hore dnom/dole dnom? Ako dlho? Dakujem
ssissi
8. júl 2008
Jaj a ze co potom. Videla som to balit do deky. Treba aj vyzivu? Ak hej, na ako dlho? Bojim sa, aby mi to neskyslo =-)
titkovamiriam
8. júl 2008
ja mam zavaraci hrniec ,naplnim ho vodom,naukladam tam pohare hore dnom a ked ich vyberiem po steriliz tak ich otaocim dole dnom a vychladnute ukladam zasa hore dnom,ziadna deka ani nic ine.
ssissi
8. júl 2008
titkovamiriam, dakujem, skusim

Začni písať odpoveď...

Odošli