• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Recept na jablkový koláčik. Poraďte!

25. júla 2013 
ahoj mamulky
potrebovala by som receptik na jablkovy kolacik.
mate nejaky fajny, stavnatucky?
dakujem
20. dec 2007 o 19:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mám a je úúplen jednoduchý...aj keď nie som ešte mamulka... :wink:


1/2 kg polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 1 margarín(hera), 15 dkg cukor (kryštál), 1 vajce, mlieko.
toto vymiesiť mlieko prilievať tak, ab yto bolo dobré na valkanie, ale nesmie sa lepiť...má to byť také mastné. vyválať 2 pláty. vymastiť, vymúčiť plech a na prvý plát naklásť strúhané jabĺčka posypaťškoricou a cukrom (ak sú jabĺčka kyslejšie) a nvrch ruhý plát....vrch popichať s ihlicou, nech sa vyparuje vzduch a piecť na 150 °C.

je suuuper :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
20. dec 2007 o 20:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
mam :wink:
plech vylozit foliou na pecenie alebo alobalom
na to nastruhane jablka (dochutene cukrom, skoricou)
na to naliat piskotove cesto (vymiesane vajcia, cukor, prasok do peciva, muka)
sup do rury upiect
po upeceni preklopit jablkami hore, poliat cokoladou (ale nemusi sa)
20. dec 2007 o 21:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Jablkové pyto:
40 dkg hladkej múky
20 dkg prášk.cukru
práškový cukor
1 hera (smetol)
1 vajíčko a 1 žĺtok (bielkom potreš vrch)
Ručne vymiešaš, cesto rozdeľ na 2 polovičky. Plech vymastíš, vysypeš hladkou múkou, cesto rozvaľkáš.Na jednu polovicu ulož postrúhané jablká, posyp kryšt.cukrom, vanilk.cukrom, škoric.cukrom, prikry rozvaľkanou druhou časťou a potri bielkom.

120 stupňov celzia, cca 15-20 min

Nenormálne dobrýýýýýýýýýýýýý.
:grinning:
20. dec 2007 o 21:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
tiež som sa inšpirovala týmto receptom, ale vyskúšala som aj iný, ktorý som tu našla, link je http://dobruchut.aktuality.sk/recept/7366/jemny-jablkovy-kolac/, budeš určite nadšená tak ako ja
25. júl 2013 o 15:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok