Recept na jemnú narodeninovú tortu pre mamu
Ahojte moja maminka bude mať narodky, síce oslava zrejme nebude nakoľko oslavuje už len okrúhle ale chcela by som ju prekvapiť aspoň menšou tortičkou, potrebovala by som recept na jemný a vláčny korpus nechcem kupovať, krém by som chcela nejaký vanilkový/biela čokl a pridať banány či jahôdky, a tak isto potrebujem nejakú polevu s ktorou by som pokryla tu tortu čo by držala dobre, ďakujem za každú radu
Nechceš vymeniť jahody za maliny? Jedla som malinovo - čokoládovú tortu malého suseda, keď mal 2 roky a bola výborná. Maliny dodali torte sviežosť a vôňu 👍
Krém do torty odporúčam klasiku - vyslahat smotanu na šľahanie, potom pridaj mascarpone a bielu čokoládu roztopenu ale musí byť studená, tepla by sa zgrcla.
Cesto robím piskotove, nepamätám si recept ale vždy pozerám recept na Google a vždy vyjde mäkký naduchany korpus. Tam sú dolezite vyslahane bielka postupne zamiešať do cesta nech je mäkkucme.
A ako obmaz by som použila ganache z bielej coko a smotany na šľahanie. Na 200ml šľahačky ktorá nesmie zovrieť dám 100g bielej coko, pridám maslo a nechám do ďalšieho dňa v chladničke a potom už len potieram tortu.
A jahody kľudne zakonponuj dnu, urobila by som jahodový rozvar bez cukru, len by som ich uvarila, rozmixovala a prepasirovala. A na vrch kľudne čerstvé jahody.
@lucia13022023 ahoj prosím ta môžem presnejšie tu ganaz? Rozumiem smotana a čoko nechať rozpustiť. A maslo? Rovno to cele vyšlahat alebo až na druhý deň slahat také studené? Kolko masla? Ďakujem

Krém do torty odporúčam klasiku - vyslahat smotanu na šľahanie, potom pridaj mascarpone a bielu čokoládu roztopenu ale musí byť studená, tepla by sa zgrcla.
Cesto robím piskotove, nepamätám si recept ale vždy pozerám recept na Google a vždy vyjde mäkký naduchany korpus. Tam sú dolezite vyslahane bielka postupne zamiešať do cesta nech je mäkkucme.
A ako obmaz by som použila ganache z bielej coko a smotany na šľahanie. Na 200ml šľahačky ktorá nesmie zovrieť dám 100g bielej coko, pridám maslo a nechám do ďalšieho dňa v chladničke a potom už len potieram tortu.
A jahody kľudne zakonponuj dnu, urobila by som jahodový rozvar bez cukru, len by som ich uvarila, rozmixovala a prepasirovala. A na vrch kľudne čerstvé jahody.